L'alternativa a la Guia Michelin. D'aquesta manera es van presentar i així es defineix la guia Opinionated About Dining (OAD) que ha publicat aquest dimarts els 30 millors nous restaurants d'Europa. Catalunya amb dos representants, Galícia (2), el País Basc (1), Castella-La Manxa (1) i Madrid (4) ocupen un terç d'aquest prestigiós rànquing internacional que any rere any renova amb noms diferents aquesta llista amb una trentena d'establiments.

2 restaurants de Barcelona, entre els millors nous locals d'Europa 2025

Sembla un aperitiu de la llista dels millors restaurants d'Europa d'Opinionated About Dining, que el propietari i creador, Steve Plotnicki, presentarà el 19 de maig a Madrid. Com cada any, l'OAD va publicant els seus llistats especialitzats a través del web abans de presentar el rànquing regional. Aquesta setmana ha fet pública la llista OAD Europe 2025-Top New Restaurants, és a dir, una selecció de 30 restaurants que materialitzen les millors obertures dels últims temps segons l'OAD —unes fetes realitat en els últims mesos i altres en anys recents o, de vegades, uns quants anys amb potser un canvi en el model de negoci. En el cas de Catalunya, els dos restaurants premiats s'ubiquen a Barcelona. Es tracta Amar Barcelona, el restaurant del Palace Barcelona, i Suto, el japonès que va guanyar la primera estrella Michelin el 2023.

Amar Barcelona: estimar la cuina lentament

La “casualització” del luxe que Rafa Zafra va voler abanderar quan a la primavera del 2022 va obrir Amar Barcelona, ​​ha obtingut un nou reconeixement en ser inclòs per la prestigiosa OAD Guide dins del top 10 dels millors nous restaurants d'Europa, concretament en la posició número 6. El reconeixement a aquest excel·lent restaurant de cuina mediterrània, amb passió i dels seus companys de viatge Anna Gotanegra i Ricardo Acquista, així com de tot un equip capitanejat pel xef Gonzalo Hernandez, el subxef Victor Garcia i Juanma Holgado com a cap de sala i sommelier.

El duet de cuiners del restaurant Amar Barcelona / Foto: Cedida
Moltíssim talent darrere els fogons del restaurant Amar Barcelona / Foto: Cedida

La carta d'Amar Barcelona porta el segell de Rafa Zafra i el del seu amor pel mar amb productes fetitxe per a Zafra com el caviar i les ostres, però també amb picades d'ullet als clàssics que van formar la carta del que fos el Ritz de Barcelona. Avui conegut com El Palace Barcelona, ​​on la cuina tradicional catalana, així com delicioses carns, van des de les coccions més crues fins a arribar a la part més extensa de la proposta, protagonitzada per les brases. Els productes, en què estacionalitat, temporada i origen són conceptes fonamentals, se situen a l'eix central de les receptes.

Suto: el japonès estrellat de Barcelona

Baixant una mica la classificació, concretament en la posició 17, trobem l'altre restaurant català premiat. Es tracta del japonès Suto, que va obtenir la seva primera estrella Michelin el 2023, en una gala celebrada, precisament, a Barcelona. És un petit restaurant japonès amb barra per a vuit comensals, que és on cal menjar, i unes poques taules. Menú únic que se serveix a tots els comensals alhora. Seqüència de passades on els nigiri són els protagonistes: el de verat i el de ventresca soasada són al·lucinants. La carn de Miyazaki es desfà a la boca i l'ostra en tempura és una altra de les delícies del menú.

plato michelin restaurante Suto Foto Guía Repsol
Un dels plats del restaurant Suto / Foto: Guia Repsol

Per acabar, el kakigori, gelat tradicional japonès, és un espectacle. Excepcional és l'adjectiu òptim per definir el tracte del xef Yoshikazu Suto i la sommelier Carolina durant tota l'experiència. Una visita obligatòria per als amants de la cuina japonesa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!