Com a la mítica pel·lícula Dies de vi i roses, el cap de setmana del 10 i 11 de maig a Reus promet emocions intenses i sabors inoblidables. La ciutat es converteix en l’escenari perfecte on la bellesa de les flors i el plaer de la gastronomia es donen la mà. D’una banda, el Festival de la Rosa omplirà els carrers de colors, aromes i activitats per a tota la família. De l’altra, el recinte firal de Reus acollirà la Fira ÀPAT Costa Daurada i Terres de l’Ebre, que reunirà productors i artesans del territori. Una doble cita que pot convertir-se en una jornada memorable per als sentits.

Alta gastronomia a Reus: un cap de setmana de vi i roses

El Festival Roses de Reus és una celebració anual que transforma la ciutat en un escenari floral vibrant i ple de vida. Durant el cap de setmana, diversos espais emblemàtics de Reus s'engalanen amb decoracions creatives on la rosa és la protagonista. Aquestes instal·lacions són obra d'estudiants i artistes locals que aporten el seu talent per embellir la ciutat.​ A més de les decoracions, el festival ofereix activitats per a tots els públics, com tallers de confecció de roses de paper, degustacions de vermut amb aroma de roses i concerts en espais singulars com l'Institut Pere Mata. També s'organitzen concursos d'aparadors i cercaviles que omplen els carrers d'alegria i color. Una oportunitat única per gaudir de la cultura, la creativitat i l'esperit comunitari de Reus.

Fira ÀPAT, showcookings de cuina i producte de proximitat

Fira ÀPAT, l’esdeveniment de referència en la promoció dels productes de proximitat, celebrarà aquesta cinquena edició al Recinte Firal de Reus. Les jornades estaran centrades en el descobriment i degustació de productes de proximitat a través de tastos, presentacions i activitats divulgatives. Entre les activitats destacades hi haurà un Tast sensorial d’Avellanes de Reus amb la DOP Avellana de Reus, Tast d'embotits de Bondria, Degustació de ghee de Caldes d'Estrac, Aplicacions de l'Oove (Oli d'oliva extra) de la mà de l'Irta Más Bovè, Tast de cafés del Rusc... i molt més.

Fira apat
Activitats de Fira ÀPAT per divulgar la gastronomia arreu del territori / Foto: Cedida

Els 5 magnífics al servei de la ciutadania

En aquests dos dies pensats per a la ciutadania es donaran cita els cinc magnífics de la gastronomia del territori: el vi, el cítric, l’oli, el vermut i l’avellana. Els visitants podran gaudir de tastos de vins de diverses denominacions d’origen, cítrics d’Alcanar, olis d’oliva verge extra de la zona, avellanes de la DOP Reus i el reconegut vermut de la ciutat. Amb una àmplia oferta de degustacions i estands, la fira esdevé una oportunitat única per descobrir els sabors autèntics de la regió i conèixer de prop els productors locals.

Les inscripcions particulars es poden fer a través de la web www.fira-apat.cat. El dissabte 10 de maig: de 16.00 h a 22.00 h i el diumenge 11 de maig: d'11.00 h a 16.00 h. Fira ÀPAT compta amb el suport d'Estrella Damm, UNOX, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!