Amb l'arribada del bon temps i les fruites de temporada, les amanides tornen a ocupar un lloc protagonista a les nostres taules. I si n'hi ha una que s'ha guanyat tots els elogis aquesta primavera, aquesta és l'amanida de llenties amb espinacs, maduixes i formatge feta que ha compartit la creadora @paulasapron en el seu compte d'Instagram. Una recepta fresca, completa, i tan saborosa que no sembla real que sigui tan fàcil de preparar. Aquesta amanida ho té tot: saludable, sadollant i acolorida. La combinació d'ingredients és poc habitual, però funciona de meravella.

L'amanida viral que has de tastar aquesta primavera

Les llenties aporten proteïna vegetal, els espinacs i ruca afegeixen el toc verd i cruixent, i les maduixes li fan aquest gir dolç i àcid que transforma per complet el plat. Tot coronat per la feta esmicolada i una vinagreta de llimona i mostassa que és una autèntica delícia.

Pots adaptar l'amanida al teu gust / Foto: Unsplash
Pots adaptar l'amanida al teu gust / Foto: Unsplash

A més, és un plat únic perfecte per als dies més càlids, perquè no només és lleuger, sinó que també alimenta gràcies a les llenties. Pots utilitzar llenties ja cuites o coure-les tu mateix (si fas servir varietat de pardina, un remull previ de 25 minuts redueix el temps de cocció). En qualsevol cas, el més important és que estiguin ben escorregudes abans de barrejar-les amb la resta d'ingredients.

Ingredients per a l'amanida:

  • 270 g de llenties cuites i escorregudes
  • 200 g d'espinacs, tallats a trossos o baby
  • 50 g de ruca
  • 100 g de tomàquets cherry, tallats a meitats o quarts
  • 50 g de maduixes, també tallades
  • 75 g de formatge feta, esmicolat

I per a la vinagreta necessitaràs els següents:

  • 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1 culleradeta de mostassa Dijon
  • ¼-½ culleradeta de sal
  • Pebre negre al gust
@paulasapron Tienes que provar aquesta amanida. Original, lleugera alhora que saciante i deliciosa. Va bé com a plat únic, acompanyament o entrant, tu elegeixes. I és que de veritat, les amanides no tenen perquè ser avorrides! I aquesta de Llenties amb Espinacs i Feta és fàcil i acolorida, més saludable amb tot el que porta impossible i a sobre omple gràcies a les llenties. A més, és perfecta per utilitzar aquesta feta marinada que vam fer i l'oli del marinat per a l'amaniment, WIN WIN. La recepta detallada la pots trobar al meu web paulasapron.com (link directe en el meu perfil), amb més trucs, consells i pas a pas ����. #lentejas #ensalada #aprendecontiktok #recetasfaciles #recetassaludables #paulasapron ♬ so original - El Davantal de Paula

Només has de barrejar tots els ingredients en un bol, preparar la vinagreta a part, abocar-la sobre l'amanida i remoure bé. Per a un toc més vistós, afegeix una mica més de feta per sobre i una mica de pebre negre. Aquesta amanida demostra que amb pocs ingredients i una mica de creativitat es pot aconseguir un plat original i saborós. Ideal per sortir de la rutina i gaudir d'un àpat lleuger, fresc i saludable.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!