Albert Vilas

Soc l'Albert Vilas, nascut a Molins de Rei fa 49 anys. Col·laboro amb La Gourmeteria i he publicat el llibre Les receptes del calendari pastisser (Cossetània Edicions). He sigut pastisser professional i m’apassiona la cuina.

El meu projecte neix com a homenatge als fogons de les nostres àvies i, en particular, als de la meva marePilar, una persona que va dedicar tota la seva vida a cuidar els seus, entre altres maneres, a través del menjar.

La meva pretensió és que ens posem a elaborar els plats de tota la vida. La cuina és un hàbit que s'està perdent i és important mantenir-lo, perquè l'acte de cuinar afecta les relacions humanes, les relacions familiars i socials, la cultura i, esclar, la salut.

Per tant, hem de trobar una mica de temps per cuinar, almenys durant el cap de setmana.

Penseu que, afortunadament, a Catalunya tenim una cultura gastronòmica extraordinària, i que n'hem de gaudir, cuinant-la i tastant-la!

Postres i dolços

Pastís de Sant Jordi

Albert Vilas
Postres i dolços

Pastís cor rosa de nata

Albert Vilas
Postres i dolços

Arròs amb llet

Albert Vilas
Ous

Ous al plat

Albert Vilas
Tapes

Pa amb sobrassada calenta

Albert Vilas
Verdures

Ceba escalivada amb pebre negre

Albert Vilas
Peix i marisc

Bacallà amb samfaina

Albert Vilas
Tapes

Gambes a l'allet

Albert Vilas
Verdures

Verdura amb arengada

Albert Vilas
Sopes i brous

Sopa de pescadors

Albert Vilas
Peix i marisc

Salmó fumat marinat amb oli i anet

Albert Vilas
Carns

Carn a la brasa

Albert Vilas
Amanides

Amanida caprese

Albert Vilas
Carns

Cochinita pibil

Albert Vilas
Carns

Conill amb samfaina

Albert Vilas
Carns

Cuixa de gall dindi al forn

Albert Vilas
Postres i dolços

Pa amb oli i sucre

Albert Vilas
Arrossos

Arròs de sardines

Albert Vilas
Fideus

Fideuada del senyoret

Albert Vilas
Fideus

Fideuada de cranc blau

Albert Vilas
Salses

Salsa de curri i pebre

Albert Vilas
Amanides

Amanida de llegums

Albert Vilas
Cremes

Crema de rocafort

Albert Vilas
Postres i dolços

Rosquilles d'anís

Albert Vilas
Peix i marisc

Rap al forn amb gambes i cloïsses

Albert Vilas
Peix i marisc

Com dessalar el bacallà salat

Albert Vilas
Sopes i brous

Harira (Sopa marroquina)

Albert Vilas
Carns

Llom adobat al forn

Albert Vilas