Un ingredient sorpresa als formatges que se surt de la norma: aquesta és la seva lògica
Els quatre elements del formatge i una sorpresa espontània amb criteri
Dijous, 19 de juny de 2025 - 05:30
Xevi Miró (1971, Girona). Vaig estudiar periodisme i fa més de vint anys que treballo en el sector. M'agrada molt la música, menjar i beure bé, però això dels formatges m'ha portat de corcoll des de fa molts anys. M'encanten. Els meus favorits solen ser els formatges blaus i els curats, i els formatges potents i estranys, com el casín. Visc a Sants des de fa més de 20 anys. Precisament, al costat del mercat de Sants hi ha la formatgeria Llet Crua des de 2015, de la qual en soc copropietari, conjuntament amb la Maria, la meva dona. Ara, col·laboro amb La Gourmeteria d’El Nacional per acostar-vos els formatges a casa vostra.
MésEls quatre elements del formatge i una sorpresa espontània amb criteri
Dijous, 19 de juny de 2025 - 05:30
El seu sabor és fort i intens, persistent i agressiu
Dijous, 12 de juny de 2025 - 05:30
La seva composició nutricional el converteix en un aliment molt complet
Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30
L'àcar és un menjador de formatges com ho som nosaltres
Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30
La classificació bàsica dels formatges segons qui l'elabora
Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30
Per què alguns formatges tenen forats i altres no?
Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30
Hi ha escorces que sí que es mengen, i d'altres que no
Dijous, 8 de maig de 2025 - 05:30
La textura és causada per la tècnica amb la qual hem fet aquell formatge
Dijous, 1 de maig de 2025 - 05:30
Apostar pels formatges artesans és defensar el territori, la gent i l'entorn rural
Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30
Un formatge envoltat de prejudicis
Dijous, 17 d'abril de 2025 - 05:30
Una curiosa història sobre l'origen d'aquests dos formatges
Dijous, 10 d'abril de 2025 - 05:30
Els fongs i els llevats conviuen junts sota un mateix ecosistema
Dijous, 3 d'abril de 2025 - 05:30
No només canvien les tècniques, sinó que el sabor és diferent
Dijous, 27 de març de 2025 - 05:30
Tots els fongs presents en les escorces dels formatges i el seu significat
Dijous, 20 de març de 2025 - 05:30
Són dues de les peces més conegudes i delicioses del sector lacti
Dijous, 13 de març de 2025 - 05:30
Un misteri que té unes respostes clares i reveladores
Dijous, 6 de març de 2025 - 05:30
Per a sorpresa de molts, no és la llet
Dimecres, 26 de febrer de 2025 - 05:30
La llet és vida i ho és tot per als éssers humans i la supervivència
Dimecres, 19 de febrer de 2025 - 05:30
La selecció d'animals a partir dels quals és recomanable fer llet
Dimecres, 12 de febrer de 2025 - 05:30
El formatge és més que un simple aliment
Dimecres, 5 de febrer de 2025 - 05:30
Pots escollir entre molts formatges i canviar-lo segons el que més t'agradi
Dimecres, 29 de gener de 2025 - 05:30
Aquesta data té diferències segons el formatge del qual parlem
Dimecres, 22 de gener de 2025 - 05:30
Atenció a la mescla de proteïnes present a la llet i al formatge, molt nutritiva
Dimecres, 15 de gener de 2025 - 05:30
Es coneix com el Gruyère rebel i és pioner a Suïssa
Dimecres, 8 de gener de 2025 - 05:30
Detallem els passos a seguir per elaborar una fantàstica fondue de formatges
Dimecres, 1 de gener de 2025 - 05:30
La millor manera de triomfar amb els convidats
Dimecres, 25 de desembre de 2024 - 05:30
Unes recomanacions de formatges i més elements per regalar aquest Nadal
Dimecres, 18 de desembre de 2024 - 05:30
L'expert desxifra la raó per la qual alguns formatges tenen formes a l'escorça
Dimecres, 11 de desembre de 2024 - 05:30
Consells per gaudir al màxim del producte
Dimecres, 4 de desembre de 2024 - 05:30
Segons el tipus de formatge, s'ha de tallar d'una manera o d'una altra
Dimecres, 27 de novembre de 2024 - 05:30
Mites molt famosos sobre els formatges que no són totalment certs
Dimecres, 20 de novembre de 2024 - 05:30
Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 05:30
Les cicatrius dels formatges, les conseqüències d'aquest truc fonamental
Dimecres, 6 de novembre de 2024 - 05:30
Així és aquest formatge que ja s'elaborava a l'edat mitjana
Dimecres, 30 d'octubre de 2024 - 05:30
El motiu no és a l'atzar, sinó que correspon a la solució d'un problema mil·lenari
Dimecres, 23 d'octubre de 2024 - 05:30
Descobrim els formatges ideals per a cada estació de l'any
Dimecres, 16 d'octubre de 2024 - 05:30
Fugir de les llets de supermercat és una obligació per al bon gust
Dimecres, 9 d'octubre de 2024 - 05:30
Aquests són els grams de formatge que ha de menjar cada persona
Dimecres, 2 d'octubre de 2024 - 05:30
Desgranem els tipus de formatge curats i semicurats
Dimecres, 25 de setembre de 2024 - 05:30