Ada Parellada

Ada Parellada

Soc filla de la Fonda Europa de Granollers, que té més de 250 anys d’història. El 1993, amb 25 anys, obro Semproniana, un restaurant al centre de l’Eixample. La restauració, per tant, ocupa la part central de la meva feina i la complemento amb múltiples activitats professionals. Col·laboro amb diferents mitjans de comunicació, transmetent la necessitat de recuperar els hàbits culinaris a les llars. Formo part del consell editorial de La Gourmeteria, el projecte gastronòmic d'El Nacional, on em podeu trobar cada setmana amb noves receptes i articles. En la mateixa línia, faig tallers i xerrades a famílies. També he escrit llibres de divulgació culinària, una vintena en total. Actualment, estic molt involucrada en la lluita contra el malbaratament alimentari i és per això que col·laboro amb diferents campanyes de prevenció i sensibilització en aquesta realitat. Amb dos fills que ja han superat l’adolescència i que copen la totalitat de les hores del meu rellotge laboral i vital. El 2021 vaig obrir l’exposició itinerant Què mengem avui?, que reflexiona sobre com mengem i com ens compliquem els humans a l’hora de triar quina alimentació seguir.

Més
pastilla video
Fuet en estat pur: la croqueta més viral i dues receptes més per gaudir-lo

Fuet en estat pur: la croqueta més viral i dues receptes més per gaudir-lo

3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 27 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un arròs mariner infal·lible: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer un arròs mariner infal·lible: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 23 de juny de 2025 - 05:30

L'odi incomprensible que poden despertar uns caragols a les xarxes socials

L'odi incomprensible que poden despertar uns caragols a les xarxes socials

Els caragols atien les brases

Diumenge, 22 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
3 plats amb cireres que et sorprendran aquest estiu: del plat principal a les postres

3 plats amb cireres que et sorprendran aquest estiu: del plat principal a les postres

3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 20 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer una bona coca de Sant Joan casolana: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer una bona coca de Sant Joan casolana: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 16 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Com cuinar patates noves? 3 plats irresistibles per a aquesta temporada

Com cuinar patates noves? 3 plats irresistibles per a aquesta temporada

3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 13 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer maionesa per a tots els gustos en un minut: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer maionesa per a tots els gustos en un minut: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 9 de juny de 2025 - 05:30

No totes són iguals: aprèn a diferenciar per a què serveix cada tipus de patata

No totes són iguals: aprèn a diferenciar per a què serveix cada tipus de patata

Gaudim ara de les patates noves, que són les millors de la temporada

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Anxoves com mai abans: 3 idees magnífiques per triomfar a qualsevol àpat

Anxoves com mai abans: 3 idees magnífiques per triomfar a qualsevol àpat

3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer una coca de vidre casolana perfecta: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer una coca de vidre casolana perfecta: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
3 arrossos amb molt de sabor: els plats més increïbles per cuinar a la primavera

3 arrossos amb molt de sabor: els plats més increïbles per cuinar a la primavera

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com netejar una sípia per aprofitar-ne tots els tresors: els trucs de l'Ada Parellada

Com netejar una sípia per aprofitar-ne tots els tresors: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els 'tips' més importants

Dilluns, 26 de maig de 2025 - 05:30

Matar aquella il·lusió de l’arribada dels quioscs de gelats al carrer

Matar aquella il·lusió de l’arribada dels quioscs de gelats al carrer

M’entristeix el fet de desestacionalitzar el consum de gelat

Diumenge, 25 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Bacallà de luxe: 3 idees fàcils i gurmet per cuinar-lo com un xef

Bacallà de luxe: 3 idees fàcils i gurmet per cuinar-lo com un xef

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com cuinar caragols a casa perquè quedin perfectes: els trucs de l'Ada Parellada

Com cuinar caragols a casa perquè quedin perfectes: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Els 3 millors entrepans per cuinar com un gran xef: no els falta de res

Els 3 millors entrepans per cuinar com un gran xef: no els falta de res

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 16 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un pa de pessic clàssic: els trucs que no sabies perquè quedi perfecte

Com fer un pa de pessic clàssic: els trucs que no sabies perquè quedi perfecte

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

Anar de genolls per suplicar que ens pelin el plàtan: el futur negre de la cuina

Anar de genolls per suplicar que ens pelin el plàtan: el futur negre de la cuina

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes per donar una nova vida al pollastre a l’ast del diumenge

3 receptes per donar una nova vida al pollastre a l’ast del diumenge

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 9 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un bon sofregit de ceba i tomàquet: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer un bon sofregit de ceba i tomàquet: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 5 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
És temps d’espàrrecs: 3 plats de temporada per cuinar com un xef Michelin

És temps d’espàrrecs: 3 plats de temporada per cuinar com un xef Michelin

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 2 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
La manera més senzilla i deliciosa de fer seitons en vinagre: els trucs de l'Ada Parellada

La manera més senzilla i deliciosa de fer seitons en vinagre: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

La curiosa paradoxa de les xarxes socials i els influencers culinaris: una revolució triomfal

La curiosa paradoxa de les xarxes socials i els influencers culinaris: una revolució triomfal

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
3 plats amb sípia fabulosos que són autèntica cuina catalana

3 plats amb sípia fabulosos que són autèntica cuina catalana

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un pastís de poma casolà excel·lent: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer un pastís de poma casolà excel·lent: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes amb sardines molt senzilles que pots fer a casa en un moment

3 receptes amb sardines molt senzilles que pots fer a casa en un moment

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 18 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer una mona de Pasqua ben fàcil a casa: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer una mona de Pasqua ben fàcil a casa: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 14 d'abril de 2025 - 05:30

Per què el braç de gitano agermana Catalunya: una qüestió positiva i dolça

Per què el braç de gitano agermana Catalunya: una qüestió positiva i dolça

La comunitat gitana ha aplaudit el consens del gremi de pastissers

Diumenge, 13 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes verdes que t'encantaran (fins i tot si no t'agrada la verdura)

3 receptes verdes que t'encantaran (fins i tot si no t'agrada la verdura)

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 11 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer les patates braves casolanes més gustoses: el truc infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer les patates braves casolanes més gustoses: el truc infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 7 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
Les 3 millors receptes amb mozzarella per cuinar a la primavera: són extraordinàries

Les 3 millors receptes amb mozzarella per cuinar a la primavera: són extraordinàries

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 4 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
Com aprofitar un porro sencer sense llençar-ne ni una part: el truc infal·lible de l'Ada Parellada

Com aprofitar un porro sencer sense llençar-ne ni una part: el truc infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 31 de març de 2025 - 05:30

Què hi ha al teu cubell de la brossa? El valor ocult dels aliments

Què hi ha al teu cubell de la brossa? El valor ocult dels aliments

Quan llencem paguem l’aliment dues vegades: quan el comprem i quan el llencem

Diumenge, 30 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes amb calamars per compartir amb tota la família

3 receptes amb calamars per compartir amb tota la família

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 28 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un bon risotto cremós de bolets: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer un bon risotto cremós de bolets: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 24 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes clàssiques amb fideus que són fonamentals a la cuina catalana

3 receptes clàssiques amb fideus que són fonamentals a la cuina catalana

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 21 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer calamars a la romana i a l'andalusa: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer calamars a la romana i a l'andalusa: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 17 de març de 2025 - 05:30

L'eròtica de la xarcuteria: una veneració de la deessa Matèria Primera

L'eròtica de la xarcuteria: una veneració de la deessa Matèria Primera

Els mestres de cada ofici estimen els aliments

Diumenge, 16 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
3 plats molt diferents amb aletes de pollastre per gaudir-les al màxim

3 plats molt diferents amb aletes de pollastre per gaudir-les al màxim

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 14 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer les galetes casolanes perfectes: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer les galetes casolanes perfectes: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 10 de març de 2025 - 05:30