Ada Parellada

Ada Parellada

Soc filla de la Fonda Europa de Granollers, que té més de 250 anys d’història. El 1993, amb 25 anys, obro Semproniana, un restaurant al centre de l’Eixample. La restauració, per tant, ocupa la part central de la meva feina i la complemento amb múltiples activitats professionals. Col·laboro amb diferents mitjans de comunicació, transmetent la necessitat de recuperar els hàbits culinaris a les llars. Formo part del consell editorial de La Gourmeteria, el projecte gastronòmic d'El Nacional, on em podeu trobar cada setmana amb noves receptes i articles. En la mateixa línia, faig tallers i xerrades a famílies. També he escrit llibres de divulgació culinària, una vintena en total. Actualment, estic molt involucrada en la lluita contra el malbaratament alimentari i és per això que col·laboro amb diferents campanyes de prevenció i sensibilització en aquesta realitat. Amb dos fills que ja han superat l’adolescència i que copen la totalitat de les hores del meu rellotge laboral i vital. El 2021 vaig obrir l’exposició itinerant Què mengem avui?, que reflexiona sobre com mengem i com ens compliquem els humans a l’hora de triar quina alimentació seguir.

Més
pastilla video
Com cuinar caragols a casa perquè quedin perfectes: els trucs de l'Ada Parellada

Com cuinar caragols a casa perquè quedin perfectes: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Els 3 millors entrepans per cuinar com un gran xef: no els falta de res

Els 3 millors entrepans per cuinar com un gran xef: no els falta de res

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 16 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un pa de pessic clàssic: els trucs que no sabies perquè quedi perfecte

Com fer un pa de pessic clàssic: els trucs que no sabies perquè quedi perfecte

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

Anar de genolls per suplicar que ens pelin el plàtan: el futur negre de la cuina

Anar de genolls per suplicar que ens pelin el plàtan: el futur negre de la cuina

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes per donar una nova vida al pollastre a l’ast del diumenge

3 receptes per donar una nova vida al pollastre a l’ast del diumenge

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 9 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un bon sofregit de ceba i tomàquet: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer un bon sofregit de ceba i tomàquet: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 5 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
És temps d’espàrrecs: 3 plats de temporada per cuinar com un xef Michelin

És temps d’espàrrecs: 3 plats de temporada per cuinar com un xef Michelin

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 2 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
La manera més senzilla i deliciosa de fer seitons en vinagre: els trucs de l'Ada Parellada

La manera més senzilla i deliciosa de fer seitons en vinagre: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

La curiosa paradoxa de les xarxes socials i els influencers culinaris: una revolució triomfal

La curiosa paradoxa de les xarxes socials i els influencers culinaris: una revolució triomfal

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
3 plats amb sípia fabulosos que són autèntica cuina catalana

3 plats amb sípia fabulosos que són autèntica cuina catalana

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un pastís de poma casolà excel·lent: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer un pastís de poma casolà excel·lent: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes amb sardines molt senzilles que pots fer a casa en un moment

3 receptes amb sardines molt senzilles que pots fer a casa en un moment

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 18 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer una mona de Pasqua ben fàcil a casa: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer una mona de Pasqua ben fàcil a casa: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 14 d'abril de 2025 - 05:30

Per què el braç de gitano agermana Catalunya: una qüestió positiva i dolça

Per què el braç de gitano agermana Catalunya: una qüestió positiva i dolça

La comunitat gitana ha aplaudit el consens del gremi de pastissers

Diumenge, 13 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes verdes que t'encantaran (fins i tot si no t'agrada la verdura)

3 receptes verdes que t'encantaran (fins i tot si no t'agrada la verdura)

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 11 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer les patates braves casolanes més gustoses: el truc infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer les patates braves casolanes més gustoses: el truc infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 7 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
Les 3 millors receptes amb mozzarella per cuinar a la primavera: són extraordinàries

Les 3 millors receptes amb mozzarella per cuinar a la primavera: són extraordinàries

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 4 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
Com aprofitar un porro sencer sense llençar-ne ni una part: el truc infal·lible de l'Ada Parellada

Com aprofitar un porro sencer sense llençar-ne ni una part: el truc infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 31 de març de 2025 - 05:30

Què hi ha al teu cubell de la brossa? El valor ocult dels aliments

Què hi ha al teu cubell de la brossa? El valor ocult dels aliments

Quan llencem paguem l’aliment dues vegades: quan el comprem i quan el llencem

Diumenge, 30 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes amb calamars per compartir amb tota la família

3 receptes amb calamars per compartir amb tota la família

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 28 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un bon risotto cremós de bolets: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer un bon risotto cremós de bolets: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 24 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes clàssiques amb fideus que són fonamentals a la cuina catalana

3 receptes clàssiques amb fideus que són fonamentals a la cuina catalana

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 21 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer calamars a la romana i a l'andalusa: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer calamars a la romana i a l'andalusa: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 17 de març de 2025 - 05:30

L'eròtica de la xarcuteria: una veneració de la deessa Matèria Primera

L'eròtica de la xarcuteria: una veneració de la deessa Matèria Primera

Els mestres de cada ofici estimen els aliments

Diumenge, 16 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
3 plats molt diferents amb aletes de pollastre per gaudir-les al màxim

3 plats molt diferents amb aletes de pollastre per gaudir-les al màxim

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 14 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer les galetes casolanes perfectes: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer les galetes casolanes perfectes: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 10 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes catalanes i delicioses amb les millors carxofes de temporada

3 receptes catalanes i delicioses amb les millors carxofes de temporada

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 7 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Com escollir i pelar bé les carxofes: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

Com escollir i pelar bé les carxofes: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 3 de març de 2025 - 05:30

Prou brou de tetrabrics: per què hem de cuinar la sopa a casa?

Prou brou de tetrabrics: per què hem de cuinar la sopa a casa?

Traiem l’olla de l’armari, encenem els fogons i celebrem les sopes

Diumenge, 2 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes impressionants i originals a partir del pa de motlle

3 receptes impressionants i originals a partir del pa de motlle

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 28 de febrer de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer bunyols de vent casolans: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer bunyols de vent casolans: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 24 de febrer de 2025 - 05:30

pastilla video
Les 3 receptes més espectaculars amb aquesta part secreta del pollastre

Les 3 receptes més espectaculars amb aquesta part secreta del pollastre

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 21 de febrer de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer una lasanya de carn deliciosa: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer una lasanya de carn deliciosa: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 17 de febrer de 2025 - 05:30

L'amor és l’ingredient fonamental de la cuina: el plat per dir t'estimo

L'amor és l’ingredient fonamental de la cuina: el plat per dir t'estimo

Necessitem més autoafirmació, estima, tribu, cultura, coneixements, estímuls i motivacions

Diumenge, 16 de febrer de 2025 - 05:30

pastilla video
Els 3 millors plats amb calçots per cuinar aquest mes de febrer

Els 3 millors plats amb calçots per cuinar aquest mes de febrer

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 14 de febrer de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer la millor sopa d'all en 5 minuts: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer la millor sopa d'all en 5 minuts: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 10 de febrer de 2025 - 05:30

pastilla video
La cuina d'Ada Parellada: l'ingredient secret per cuinar els millors espaguetis i bombons

La cuina d'Ada Parellada: l'ingredient secret per cuinar els millors espaguetis i bombons

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 7 de febrer de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer salsa romesco casolana: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer salsa romesco casolana: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 3 de febrer de 2025 - 05:30

El cor robat de les carxofes

El cor robat de les carxofes

Diumenge, 2 de febrer de 2025 - 05:30

pastilla video
La cuina d'Ada Parellada: els 3 millors plats amb aquest deliciós peix blau

La cuina d'Ada Parellada: els 3 millors plats amb aquest deliciós peix blau

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 31 de gener de 2025 - 05:30