Ada Parellada

Ada Parellada

Soc filla de la Fonda Europa de Granollers, que té més de 250 anys d’història. El 1993, amb 25 anys, obro Semproniana, un restaurant al centre de l’Eixample. La restauració, per tant, ocupa la part central de la meva feina i la complemento amb múltiples activitats professionals. Col·laboro amb diferents mitjans de comunicació, transmetent la necessitat de recuperar els hàbits culinaris a les llars. Formo part del consell editorial de La Gourmeteria, el projecte gastronòmic d'El Nacional, on em podeu trobar cada setmana amb noves receptes i articles. En la mateixa línia, faig tallers i xerrades a famílies. També he escrit llibres de divulgació culinària, una vintena en total. Actualment, estic molt involucrada en la lluita contra el malbaratament alimentari i és per això que col·laboro amb diferents campanyes de prevenció i sensibilització en aquesta realitat. Amb dos fills que ja han superat l’adolescència i que copen la totalitat de les hores del meu rellotge laboral i vital. El 2021 vaig obrir l’exposició itinerant Què mengem avui?, que reflexiona sobre com mengem i com ens compliquem els humans a l’hora de triar quina alimentació seguir.

Més
pastilla video
Com fer una vichyssoise a casa: el pas a pas per cuinar la millor sopa d'estiu

Com fer una vichyssoise a casa: el pas a pas per cuinar la millor sopa d'estiu

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 11 d'agost de 2025 - 05:30

pastilla video
La cuina d'Ada Parellada: 3 plats frescos amb tomàquet, que ara estan en plena temporada

La cuina d'Ada Parellada: 3 plats frescos amb tomàquet, que ara estan en plena temporada

Les millors receptes perquè puguis fer-les a casa

Divendres, 8 d'agost de 2025 - 05:30

pastilla video
3 vinagretes per elevar les teves amanides d'estiu: el pas a pas de l'Ada Parellada

3 vinagretes per elevar les teves amanides d'estiu: el pas a pas de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 4 d'agost de 2025 - 05:30

Vacances amb gust de déjà-vu: mengem tots el mateix, i ho sabem

Vacances amb gust de déjà-vu: mengem tots el mateix, i ho sabem

La tristesa de ser capaç d’esbrinar què hi haurà a la teva taula aquest estiu

Diumenge, 3 d'agost de 2025 - 05:30

pastilla video
La cuina d'Ada Parellada: 3 plats amb meló molt frescos i originals

La cuina d'Ada Parellada: 3 plats amb meló molt frescos i originals

3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 1 d'agost de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un granissat de llimona refrescant a casa: el pas a pas de l'Ada Parellada

Com fer un granissat de llimona refrescant a casa: el pas a pas de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 28 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
La cuina d'Ada Parellada: les receptes amb escopinyes més delicioses de l'estiu

La cuina d'Ada Parellada: les receptes amb escopinyes més delicioses de l'estiu

3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 25 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un arròs Parellada, versió Ada Parellada: el pas a pas infal·lible

Com fer un arròs Parellada, versió Ada Parellada: el pas a pas infal·lible

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 21 de juliol de 2025 - 05:30

L'obra que m'ha esquerdat i que parla de l'essència de les tradicions casolanes

L'obra que m'ha esquerdat i que parla de l'essència de les tradicions casolanes

Una obra imprescindible que fa reflexionar

Diumenge, 20 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
La cuina d'Ada Parellada: 3 amanides de llegums refrescants i delicioses

La cuina d'Ada Parellada: 3 amanides de llegums refrescants i delicioses

Receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 18 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un deliciós fumet de peix a casa: el pas a pas de l'Ada Parellada

Com fer un deliciós fumet de peix a casa: el pas a pas de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 14 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
La cuina d'Ada Parellada: 3 plats molt divertits amb tomàquets de jardí

La cuina d'Ada Parellada: 3 plats molt divertits amb tomàquets de jardí

Receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 11 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer una bona ensaladilla russa casolana: el pas a pas de l'Ada Parellada

Com fer una bona ensaladilla russa casolana: el pas a pas de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 7 de juliol de 2025 - 05:30

Quan la cuina de caça era cultura i no plaga: el dilema del senglar urbà

Quan la cuina de caça era cultura i no plaga: el dilema del senglar urbà

El senglar al rebost bé podria ser una solució o esdevenir un delicte

Diumenge, 6 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
La millor mongeta tendra de la temporada: 3 plats espectaculars

La millor mongeta tendra de la temporada: 3 plats espectaculars

3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 4 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer la millor samfaina: el pas a pas secret de l'Ada Parellada

Com fer la millor samfaina: el pas a pas secret de l'Ada Parellada

El truc més important perquè surti la millor recepta

Dilluns, 30 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Fuet en estat pur: la croqueta més viral i dues receptes més per gaudir-lo

Fuet en estat pur: la croqueta més viral i dues receptes més per gaudir-lo

3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 27 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un arròs mariner infal·lible: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer un arròs mariner infal·lible: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 23 de juny de 2025 - 05:30

L'odi incomprensible que poden despertar uns caragols a les xarxes socials

L'odi incomprensible que poden despertar uns caragols a les xarxes socials

Els caragols atien les brases

Diumenge, 22 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
3 plats amb cireres que et sorprendran aquest estiu: del plat principal a les postres

3 plats amb cireres que et sorprendran aquest estiu: del plat principal a les postres

3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 20 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer una bona coca de Sant Joan casolana: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer una bona coca de Sant Joan casolana: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 16 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Com cuinar patates noves? 3 plats irresistibles per a aquesta temporada

Com cuinar patates noves? 3 plats irresistibles per a aquesta temporada

3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 13 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer maionesa per a tots els gustos en un minut: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer maionesa per a tots els gustos en un minut: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 9 de juny de 2025 - 05:30

No totes són iguals: aprèn a diferenciar per a què serveix cada tipus de patata

No totes són iguals: aprèn a diferenciar per a què serveix cada tipus de patata

Gaudim ara de les patates noves, que són les millors de la temporada

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Anxoves com mai abans: 3 idees magnífiques per triomfar a qualsevol àpat

Anxoves com mai abans: 3 idees magnífiques per triomfar a qualsevol àpat

3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer una coca de vidre casolana perfecta: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer una coca de vidre casolana perfecta: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
3 arrossos amb molt de sabor: els plats més increïbles per cuinar a la primavera

3 arrossos amb molt de sabor: els plats més increïbles per cuinar a la primavera

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com netejar una sípia per aprofitar-ne tots els tresors: els trucs de l'Ada Parellada

Com netejar una sípia per aprofitar-ne tots els tresors: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els 'tips' més importants

Dilluns, 26 de maig de 2025 - 05:30

Matar aquella il·lusió de l’arribada dels quioscs de gelats al carrer

Matar aquella il·lusió de l’arribada dels quioscs de gelats al carrer

M’entristeix el fet de desestacionalitzar el consum de gelat

Diumenge, 25 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Bacallà de luxe: 3 idees fàcils i gurmet per cuinar-lo com un xef

Bacallà de luxe: 3 idees fàcils i gurmet per cuinar-lo com un xef

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com cuinar caragols a casa perquè quedin perfectes: els trucs de l'Ada Parellada

Com cuinar caragols a casa perquè quedin perfectes: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Els 3 millors entrepans per cuinar com un gran xef: no els falta de res

Els 3 millors entrepans per cuinar com un gran xef: no els falta de res

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 16 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un pa de pessic clàssic: els trucs que no sabies perquè quedi perfecte

Com fer un pa de pessic clàssic: els trucs que no sabies perquè quedi perfecte

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

Anar de genolls per suplicar que ens pelin el plàtan: el futur negre de la cuina

Anar de genolls per suplicar que ens pelin el plàtan: el futur negre de la cuina

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
3 receptes per donar una nova vida al pollastre a l’ast del diumenge

3 receptes per donar una nova vida al pollastre a l’ast del diumenge

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 9 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un bon sofregit de ceba i tomàquet: els trucs de l'Ada Parellada

Com fer un bon sofregit de ceba i tomàquet: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 5 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
És temps d’espàrrecs: 3 plats de temporada per cuinar com un xef Michelin

És temps d’espàrrecs: 3 plats de temporada per cuinar com un xef Michelin

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 2 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
La manera més senzilla i deliciosa de fer seitons en vinagre: els trucs de l'Ada Parellada

La manera més senzilla i deliciosa de fer seitons en vinagre: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

La curiosa paradoxa de les xarxes socials i els influencers culinaris: una revolució triomfal

La curiosa paradoxa de les xarxes socials i els influencers culinaris: una revolució triomfal

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
3 plats amb sípia fabulosos que són autèntica cuina catalana

3 plats amb sípia fabulosos que són autèntica cuina catalana

Com elaborar 3 receptes perquè puguis fer-les a casa còmodament

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30