Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
El celler que celebra 75 anys del seu primer escumós i 630 de la finca familiar a l’Alt Penedès

El celler que celebra 75 anys del seu primer escumós i 630 de la finca familiar a l’Alt Penedès

Víctor Antich

Dimecres, 2 de juliol de 2025 - 05:30

La guingueta que té la llista d'espera més llarga d'Espanya aquest estiu

La guingueta que té la llista d'espera més llarga d'Espanya aquest estiu

El secret del seu èxit no és cap altre que el respecte absolut pel producte que utilitzen

Jordi Prió

Dimecres, 2 de juliol de 2025 - 05:30

La gelateria de Barcelona que triomfa amb gelats artesans i decoració espacial

La gelateria de Barcelona que triomfa amb gelats artesans i decoració espacial

Un racó únic de Barcelona

Oriol Foix

Dimecres, 2 de juliol de 2025 - 05:30

Així evites que la fruita es faci malbé en minuts: trucs senzills que funcionen

Així evites que la fruita es faci malbé en minuts: trucs senzills que funcionen

Quan s'intensifica la calor, la fruita és una gran aliada

Jordi Prió

Dimecres, 2 de juliol de 2025 - 05:30

Aquest és el motiu pel qual se'ns recordarà d'aquí a tres segles i no és l'internet

Aquest és el motiu pel qual se'ns recordarà d'aquí a tres segles i no és l'internet

És una de les vies més eficients per assegurar una font proteica saludable, accessible i respectuosa amb el medi ambient

Jordi Tubella

Dimarts, 1 de juliol de 2025 - 20:21

El restaurant humil de Barcelona que enamora els cracs del Barça

El restaurant humil de Barcelona que enamora els cracs del Barça

Un establiment que fa les delícies dels jugadors del club blaugrana

Oriol Foix

Dimarts, 1 de juliol de 2025 - 05:30

Per què hauries d'afegir vinagre a l'arròs: el truc casolà que et sorprendrà

Per què hauries d'afegir vinagre a l'arròs: el truc casolà que et sorprendrà

Aquesta pràctica té una base científica sòlida

Jordi Prió

Dimarts, 1 de juliol de 2025 - 05:30

Com conservar el menjar en dies de calor: de la truita a la carn arrebossada

Com conservar el menjar en dies de calor: de la truita a la carn arrebossada

En els dies de calor és important prendre més precaucions a l'hora de conservar el menjar

Jordi Prió

Dimarts, 1 de juliol de 2025 - 05:30

El dolç català es reivindica i celebra 50 anys de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona

El dolç català es reivindica i celebra 50 anys de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona

Oriol Foix

Dilluns, 30 de juny de 2025 - 21:29

Sota la pell del mar: la cuina com a llenguatge i la vida que emergeix de les aigües

Sota la pell del mar: la cuina com a llenguatge i la vida que emergeix de les aigües

Un relat coral on la gastronomia, la ciència, la tradició i el mar s’entrellacen per defensar un futur més conscient

Jordi Tubella

Dilluns, 30 de juny de 2025 - 19:10

pastilla video
"Catalunya, la millor cuina del món": així és la nova campanya de promoció de la cuina catalana

"Catalunya, la millor cuina del món": així és la nova campanya de promoció de la cuina catalana

El programa s'ha presentat en un acte presidit per Salvador Illa

Oriol Foix

Dilluns, 30 de juny de 2025 - 15:18

On és l'orxata més autèntica i artesanal de Barcelona? Aquest negoci té cues diàries

On és l'orxata més autèntica i artesanal de Barcelona? Aquest negoci té cues diàries

Una parada imprescindible per sobreviure a la calor mediterrània

Jordi Tubella

Dilluns, 30 de juny de 2025 - 05:30

Rosalía revela el seu plat preferit: "És el meu predilecte amb diferència"

Rosalía revela el seu plat preferit: "És el meu predilecte amb diferència"

La cantant confessa obertament la seva passió per una recepta poc quotidiana

Jordi Tubella

Dilluns, 30 de juny de 2025 - 05:30

Com afecta la ceba als ronyons si la menges diàriament?

Com afecta la ceba als ronyons si la menges diàriament?

Un aliment clàssic de la nostra dieta i que afecta de forma directa als nostres ronyons

Jordi Prió

Dilluns, 30 de juny de 2025 - 05:30

És el pit de pollastre la carn més saludable? El que realment aporta a la teva salut

És el pit de pollastre la carn més saludable? El que realment aporta a la teva salut

El pit de pollastre té una gran aportació de proteïna i molt poques calories

Jordi Prió

Dilluns, 30 de juny de 2025 - 05:30

El que ningú no t'explica sobre el gaspatxo i el salmorejo del supermercat

El que ningú no t'explica sobre el gaspatxo i el salmorejo del supermercat

A l'estiu és cada vegada més habitual recórrer als gaspatxos i salmorejos del supermercat

Jordi Prió

Diumenge, 29 de juny de 2025 - 05:30

El truc perquè el formatge i l'embotit no s'assequin: oblida el paper d'alumini

El truc perquè el formatge i l'embotit no s'assequin: oblida el paper d'alumini

Respectar al màxim la seva frescor

Jordi Prió

Diumenge, 29 de juny de 2025 - 05:30

El que passa al teu cos quan menges pinya cada dia: el que ningú t’ha explicat

El que passa al teu cos quan menges pinya cada dia: el que ningú t’ha explicat

Més enllà del gust dolç, la pinya pot canviar la teva digestió, pell i fins i tot l'humor

Jordi Tubella

Dissabte, 28 de juny de 2025 - 05:30

El nutricionista Carlos Ríos adverteix: les llaunes de conserva de Mercadona que has d'evitar

El nutricionista Carlos Ríos adverteix: les llaunes de conserva de Mercadona que has d'evitar

Moltes llaunes al mercat inclouen olis refinats

Jordi Prió

Dissabte, 28 de juny de 2025 - 05:30

La salsa que supera la maionesa: més sana i saborosa per a la teva amanida russa

La salsa que supera la maionesa: més sana i saborosa per a la teva amanida russa

Substituir la maionesa per una alternativa igual de cremosa, però molt més sana

Jordi Prió

Dissabte, 28 de juny de 2025 - 05:30

Aitor Zabala, primer cuiner català que guanya 3 estrelles Michelin fora d'Espanya

Aitor Zabala, primer cuiner català que guanya 3 estrelles Michelin fora d'Espanya

El seu restaurant Somni es converteix en el primer triestrellat de Los Angeles

Jordi Tubella

Divendres, 27 de juny de 2025 - 11:01

Així afecta el teu fetge menjar un plàtan al dia

Així afecta el teu fetge menjar un plàtan al dia

El plàtan pot ser un gran aliat per beneficiar el fetge i per la seva aportació de vitamina C i antioxidants

Jordi Prió

Divendres, 27 de juny de 2025 - 05:30

Què passa al teu cos si beus cervesa cada dia: la resposta viral d'una metgessa

Què passa al teu cos si beus cervesa cada dia: la resposta viral d'una metgessa

A Espanya el consum mitjà supera els 50 litres per persona a l'any

Jordi Prió

Divendres, 27 de juny de 2025 - 05:30

24 restaurants de Catalunya guanyen un Solete: aquesta és la llista completa

24 restaurants de Catalunya guanyen un Solete: aquesta és la llista completa

Bars i guinguetes perfectes per a aquesta època de l'any

Jordi Tubella

Dijous, 26 de juny de 2025 - 13:49

Els únics gelats de terrina que aprova l'OCU: quins són i per què

Els únics gelats de terrina que aprova l'OCU: quins són i per què

Els gelats es converteixen en un autèntic imprescindible a l'estiu

Jordi Prió

Dijous, 26 de juny de 2025 - 05:30

Entrepà de broquetes amb allioli: la combinació que et farà explotar el cap

Entrepà de broquetes amb allioli: la combinació que et farà explotar el cap

És molt fàcil tacar-se, però tot val la pena i és que el seu sabor és una bogeria

María Coca

Dijous, 26 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Tradició, família i autenticitat: la recepta per fer el millor oli

Tradició, família i autenticitat: la recepta per fer el millor oli

Una empresa familiar que transforma la tradició oleícola en innovació, sostenibilitat i qualitat reconeguda arreu

Ofert per Banc Sabadell

Dijous, 26 de juny de 2025 - 05:30

El senyal a la síndria que t’avisa que cal llençar-la immediatament

El senyal a la síndria que t’avisa que cal llençar-la immediatament

Una de les fruites més apreciades quan arriben els mesos de calor és la síndria

Jordi Prió

Dijous, 26 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Aquesta és la gran mentida sobre els formatges frescos que destapa un expert

Aquesta és la gran mentida sobre els formatges frescos que destapa un expert

Serveixen per a moltes més coses que les amanides

Xevi Miró

Dijous, 26 de juny de 2025 - 05:30

Per què has de guardar closques de llimona en un flascó amb sucre

Per què has de guardar closques de llimona en un flascó amb sucre

Les closques de llimona estan plenes de nutrients que moltes vegades es perden per desconeixement

Jordi Prió

Dimecres, 25 de juny de 2025 - 05:30

pastilla stories
Aquest és el secret millor guardat de la cuina catalana, només el trobaràs a Girona

Aquest és el secret millor guardat de la cuina catalana, només el trobaràs a Girona

Ofert per Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Dimecres, 25 de juny de 2025 - 05:30

Com es diu l'arbre del kiwi? El seu nom et sorprendrà

Com es diu l'arbre del kiwi? El seu nom et sorprendrà

Malgrat ser una fruita tan freqüent en les nostres dietes, l'arbre és originari de la Xina

Jordi Prió

Dimecres, 25 de juny de 2025 - 05:30

Per què no hauries de comprar meló ni síndria partits: l'advertència dels experts

Per què no hauries de comprar meló ni síndria partits: l'advertència dels experts

El risc és encara més gran quan les peces ja partides es troben fora de refrigeració

Jordi Prió

Dimarts, 24 de juny de 2025 - 05:30

El restaurant efímer dels Jardins del Grec que no et pots perdre aquest mes a Barcelona

El restaurant efímer dels Jardins del Grec que no et pots perdre aquest mes a Barcelona

Una experiència única

Oriol Foix

Dimarts, 24 de juny de 2025 - 05:30

Aquest aliment és un error en el sopar: es converteix en greix si no el cremes

Aquest aliment és un error en el sopar: es converteix en greix si no el cremes

Durant les hores de son, el cos entra en mode d'estalvi energètic i el greix no es crema

Jordi Prió

Dimarts, 24 de juny de 2025 - 05:30

Lasanya d'albergínia amb pollastre: el sopar lleuger d'estiu que et sorprendrà

Lasanya d'albergínia amb pollastre: el sopar lleuger d'estiu que et sorprendrà

Una recepta molt versàtil en què pots canviar ingredients en funció dels gustos dels comensals

Jordi Prió

Dilluns, 23 de juny de 2025 - 05:30

Per què no hauries de treure la cua de la maduixa abans de rentar-la?

Per què no hauries de treure la cua de la maduixa abans de rentar-la?

Pot semblar un gest innocent, però perjudica i molt al sabor de la fruita

María Coca

Dilluns, 23 de juny de 2025 - 05:30

Els 5 aliments que has d'evitar per mantenir la panxa plana després dels 50

Els 5 aliments que has d'evitar per mantenir la panxa plana després dels 50

A partir de certa edat és millor evitar aquests aliments

Jordi Prió

Dilluns, 23 de juny de 2025 - 05:30

Aquest és l'aliment ideal per prevenir la ressaca: un estudi ho demostra científicament

Aquest és l'aliment ideal per prevenir la ressaca: un estudi ho demostra científicament

Un article de Journal of Functional Foods explica els beneficis d'aquest producte

Oriol Foix

Dilluns, 23 de juny de 2025 - 05:30

Per què tanca el restaurant de MasterChef després de set anys i 500.000 clients?

Per què tanca el restaurant de MasterChef després de set anys i 500.000 clients?

El restaurant MasterChef va traslladar als fogons reals l'esperit del programa de RTVE

Jordi Prió

Diumenge, 22 de juny de 2025 - 05:30