El món del dolç ha celebrat la Gran Gala de La Pastisseria Catalana, una cita anual que enguany coincideix amb la celebració dels 50 anys de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB). La Gala ha repartit reconeixements en diferents categories i ha reivindicat el sector del dolç artesanal com un dels pals de paller de la cultura gastronòmica de Catalunya.

Gran Gala de la Pastisseria Catalana

Pastissers, alumnes, professors i familiars dels gremis de pastisseria de Catalunya s'han aplegat aquest dilluns al Born Centre Cultural per celebrar una nova edició de la Gran Gala de la Pastisseria Catalana. Una cita organitzada pels gremis de Barcelona i Girona en què s'han repartit diferents premis a alguns dels professionals i personatges il·lustres de l'ofici. Entre els assistents no hi han faltat alguns noms il·lustres com el xocolater Lluc Crusellas, la cuinera Martina Puigvert, el xef del Disfrutar Oriol Castro o el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig.

Conduïda per Eloi Vila, la gala ha fet un repàs pels 50 anys d'història de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, des de la seva fundació l'any 1975 fins a l'actualitat. A través de diferents efemèrides, Vila ha destacat alguns dels moments més importants de la història de l'Escola, com el canvi de seu a principis dels 2000, i ha anat anunciant els diferents guardonats de la vetllada.

Els premis del 2025

El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Miquel Àngel Zaguirre, ha destacat que "aquests 50 anys són un somni fet realitat. El que passi els pròxims 50 anys depèn del que fem ara. Nosaltres volem seguir sent escola i motor de renovació". Seguidament, Eloi Vila ha anunciat els guanyadors dels premis en les següents categories:

  • Reconeixement Gremi Convidat: Gremi de Mestres Confiters de València.
  • Premi Pastissers Emprenedors del Gremi de Pastissers de Girona: Pastisseria Iris, Figueres.
  • Premi Trajectòria Professional del Gremi de Pastissers de Girona: Noguera Pastissers, Vilobí d’Onyar.
  • Premi Pastisseria en entorn rural: Òscar Tubella, Cal Camilo, Torrelavit.
  • Premi Projecte Innovador / Emprenedoria: Gerard Gil, Forn i Pastisseria Gil, Barcelona.
  • Premi Aportació i Ajuda al Gremi: Grup Vilbo, Revista Dulcypas.
  • Personatge Dolç 2025: Carme Gasull
  • Premi Trajectòria Professional: Família Baixas.
  • Premi Relleu Generacional: Pastisseria Sàbat, Sant Cugat.
  • Fita aconseguida durant el 2024: Tonatiuh Cortés, campió del món d’elaboració de panettone.
  • Alumni EPGB: Oriol Castro
  • Medalla d’honor EPGB Àmbit Internacional: Antonio Bachour
  • Medalla d’honor EPGB: Ramón Morató
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!