Actualitat

El lloc correcte de la nevera on guardar la llet: ho hem fet malament tota la vida

El lloc correcte de la nevera on guardar la llet: ho hem fet malament tota la vida

La porta de la nevera no és el millor lloc on guardar-la

Jordi Tubella

Dissabte, 16 de març de 2024 - 05:30

Què és i com funciona la fira alimentària més important de Catalunya

Què és i com funciona la fira alimentària més important de Catalunya

La setmana que ve se celebra Alimentaria & Hostelco al recinte firal de Gran Via

Oriol Foix

Divendres, 15 de març de 2024 - 05:30

Un festival mundial de la barbacoa dins d'un parc: 'what the foc'?

Un festival mundial de la barbacoa dins d'un parc: 'what the foc'?

Aquestes són les fires gastronòmiques que se celebren a Catalunya durant el cap de setmana

Oriol Foix

Divendres, 15 de març de 2024 - 05:30

És segur treure la floridura del formatge ratllat i menjar-ne la resta?

És segur treure la floridura del formatge ratllat i menjar-ne la resta?

És important considerar alguns factors abans de decidir si és segur menjar el formatge després de treure la floridura

Jordi Prió

Divendres, 15 de març de 2024 - 05:30

Com fer lasanya freda sense forn: no hi ha plat més bo i fàcil

Com fer lasanya freda sense forn: no hi ha plat més bo i fàcil

La lasanya freda és una opció versàtil i fàcil de preparar que ofereix tots els sabors del plat tradicional

Jordi Prió

Dijous, 14 de març de 2024 - 05:30

El menú més car del món es fa a Eivissa i costa 1.650 euros

El menú més car del món es fa a Eivissa i costa 1.650 euros

Es tracta del menú del restaurant Sublimotion de Paco Roncero

Oriol Foix

Dijous, 14 de març de 2024 - 05:30

He deixat de prendre sucre i no el trobo gens a faltar: així ho he aconseguit

He deixat de prendre sucre i no el trobo gens a faltar: així ho he aconseguit

Encara que costi creure-ho, el nostre organisme no necessita sucre afegit per sobreviure

María Coca

Dijous, 14 de març de 2024 - 05:30

Berenar per menys de 10 euros al passeig de Gràcia de la mà del millor xocolater del món

Berenar per menys de 10 euros al passeig de Gràcia de la mà del millor xocolater del món

Lluc Crusellas dissenya unes propostes de berenar per a totes les butxaques

Jordi Tubella

Dimecres, 13 de març de 2024 - 14:08

La nova poma cent per cent catalana capaç de sobreviure al canvi climàtic

La nova poma cent per cent catalana capaç de sobreviure al canvi climàtic

Es tracta de la varietat Tutti, una poma que resisteix temperatures superiors a 40 graus

Oriol Foix / ACN

Dimecres, 13 de març de 2024 - 10:47

Per què no has de menjar aliments cremats: el perill de l'acrilamida

Per què no has de menjar aliments cremats: el perill de l'acrilamida

Aquesta substància pot contribuir al desenvolupament de problemes de salut que ens han de mantenir alerta

Jordi Prió

Dimecres, 13 de març de 2024 - 05:30

Catalunya s'erigeix en "líder suprema" del sector alimentari

Catalunya s'erigeix en "líder suprema" del sector alimentari

Catalunya lidera les exportacions del sector en l'àmbit estatal

Oriol Foix

Dimarts, 12 de març de 2024 - 13:40

Producte català de qualitat excel·lent per rememorar la tradició artesana

Producte català de qualitat excel·lent per rememorar la tradició artesana

Petits productors artesans exposen els seus aliments al Fòrum Gastronòmic de Girona

Oriol Foix

Dimarts, 12 de març de 2024 - 05:30

Per què els tomàquets ja no tenen el gust d'abans: això és el que diuen els experts

Per què els tomàquets ja no tenen el gust d'abans: això és el que diuen els experts

El sabor dels tomàquets és clau per gaudir d'uns plats nutritius i que agradin a tothom

Jordi Prió

Dimarts, 12 de març de 2024 - 05:30

pastilla video
Com fer una raclette? El formatge català ideal per fer aquest plat deliciós

Com fer una raclette? El formatge català ideal per fer aquest plat deliciós

Un dels plaers formatgers més exquisit

Xevi Miró

Dimarts, 12 de març de 2024 - 05:30

Quants anys han de passar perquè un restaurant sigui rendible?

Quants anys han de passar perquè un restaurant sigui rendible?

L'èxit d'un restaurant és una fita molt difícil d'aconseguir i la mitjana oscil·la al voltant d'aquesta quantitat de dies

Jordi Tubella

Dimarts, 12 de març de 2024 - 05:30

Diego Alías publica 'Bacallà, Salut i Sort!', una reivindicació a la gastronomia de casa

Diego Alías publica 'Bacallà, Salut i Sort!', una reivindicació a la gastronomia de casa

Una reflexió sobre els canvis en la cuina del bacallà i una exaltació dels sabors i les arrels catalanes

Jordi Tubella

Dilluns, 11 de març de 2024 - 11:08

Aquesta pastisseria de Barcelona fa el millor xuixo del món: "És perfecte"

Aquesta pastisseria de Barcelona fa el millor xuixo del món: "És perfecte"

Quarta edició del Concurs Mundial del Xuixo, amb la ciutat de Barcelona premiada per primer cop

Jordi Tubella

Dilluns, 11 de març de 2024 - 09:23

Com fer ous al microones sense espifiar-la: el que ningú no t'explica

Com fer ous al microones sense espifiar-la: el que ningú no t'explica

De les moltes formes que hi ha de cuinar ous, et volem parlar del microones

Jordi Prió

Dilluns, 11 de març de 2024 - 05:30

És bo prendre fruita de postres? Per fi una nutricionista resol els dubtes

És bo prendre fruita de postres? Per fi una nutricionista resol els dubtes

Hi ha moltes opinions diferents, però què en diuen els experts?

María Coca

Dilluns, 11 de març de 2024 - 05:30

pastilla video
Com pelar la carabassa fàcilment? El consell d'Ada Parellada per treure'n el màxim profit

Com pelar la carabassa fàcilment? El consell d'Ada Parellada per treure'n el màxim profit

Ada Parellada

Dilluns, 11 de març de 2024 - 05:30

Com fer salsa maiopesto, la salsa fusió que queda bé amb tots els plats

Com fer salsa maiopesto, la salsa fusió que queda bé amb tots els plats

Aquesta salsa uneix una gran quantitat de sabors que pots integrar a la teva cuina de forma fàcil

Jordi Prió

Diumenge, 10 de març de 2024 - 05:30

El restaurant català que acull la festa més grossa dels Oscars amb aquestes estrelles de Hollywood

El restaurant català que acull la festa més grossa dels Oscars amb aquestes estrelles de Hollywood

El restaurant Telefèric acull estrelles iberoamericanes

Oriol Foix

Diumenge, 10 de març de 2024 - 05:30

24 hores menjant truita de patata: és possible?

24 hores menjant truita de patata: és possible?

En el dia mundial d'aquest plat, t'expliquem com menjar-ne durant tot el dia

Oriol Foix

Dissabte, 9 de març de 2024 - 05:30

Els 5 productes que més es roben als supermercats catalans

Els 5 productes que més es roben als supermercats catalans

Un informe de STC posa el focus en els productes més furtats als supermercats de tot l'Estat

Jordi Tubella

Dissabte, 9 de març de 2024 - 05:30

Què és el langos, la recepta hongaresa que et recorda a la pizza però no ho és

Què és el langos, la recepta hongaresa que et recorda a la pizza però no ho és

Què coneixes de la cuina hongaresa? Et presentem el langos, un plat molt particular

Jordi Prió

Dissabte, 9 de març de 2024 - 05:30

El Fòrum Gastronòmic de Girona posarà en valor el producte de proximitat

El Fòrum Gastronòmic de Girona posarà en valor el producte de proximitat

El Fòrum encapçala la llista de fires del cap de setmana

Oriol Foix

Divendres, 8 de març de 2024 - 05:30

La cuina clandestina més exclusiva de Barcelona s'amaga en aquesta llibreria gatronòmica

La cuina clandestina més exclusiva de Barcelona s'amaga en aquesta llibreria gatronòmica

Així és la cuina de Montagud Editors

Oriol Foix

Divendres, 8 de març de 2024 - 05:30

Com fer crispetes sense bossa perquè quedin perfectes

Com fer crispetes sense bossa perquè quedin perfectes

Fer crispetes de blat de moro a casa sense utilitzar les tradicionals bosses de microones és una opció saludable

Jordi Prió

Divendres, 8 de març de 2024 - 05:30

Com netejar les maduixes per desinfectar-les

Com netejar les maduixes per desinfectar-les

El pas a pas per garantir que les maduixes estiguin netes i desinfectades

Jordi Tubella

Dijous, 7 de març de 2024 - 13:23

Aquests són els 5 aliments que he començat a prendre per millorar la meva microbiota

Aquests són els 5 aliments que he començat a prendre per millorar la meva microbiota

Una flora intestinal sana és la base d'una salut de ferro

María Coca

Dijous, 7 de març de 2024 - 05:30

Les patates amb grills no s'han de menjar: aquest n'és el motiu

Les patates amb grills no s'han de menjar: aquest n'és el motiu

La patata és un aliment molt present a la nostra gastronomia i n'hem de saber una mica més

Jordi Prió

Dijous, 7 de març de 2024 - 05:30

Guerra oberta: els restauradors reclamen la regulació de les cafeteries franquícia

Guerra oberta: els restauradors reclamen la regulació de les cafeteries franquícia

Restauradors i flequers no es posen d'acord

Oriol Foix

Dijous, 7 de març de 2024 - 05:30

El Grupo Banco de Boquerones donarà el 100% dels seus beneficis a la Fundación Ana Bella pel 8M

El Grupo Banco de Boquerones donarà el 100% dels seus beneficis a la Fundación Ana Bella pel 8M

El grup de restauració Banco de Boquerones col·labora amb la Fundación Ana Bella amb motiu del Día Internacional de la Mujer

El Nacional

Dimecres, 6 de març de 2024 - 10:26

Què és la capa blanca que cobreix el fuet?

Què és la capa blanca que cobreix el fuet?

El fuet és un embotit icònic a Catalunya que està cobert per una capa blanca. Saps de què es tracta?

Jordi Prió

Dimecres, 6 de març de 2024 - 05:30

Quanta fruita i verdura cal menjar al dia? Adeu a les 5 racions diàries

Quanta fruita i verdura cal menjar al dia? Adeu a les 5 racions diàries

Reformulació d'uns dels mites de la gastronomia i una de les regles bàsiques

Jordi Tubella

Dimecres, 6 de març de 2024 - 05:30

Aquest és el temps que pots tenir cada aliment al congelador

Aquest és el temps que pots tenir cada aliment al congelador

Segons quin aliment sigui i com l'envasis serà més o menys temps

Oriol Foix

Dimecres, 6 de març de 2024 - 05:30

Com fer tomàquet en conserva amb els millors exemplars i guardar-lo tot l'any

Com fer tomàquet en conserva amb els millors exemplars i guardar-lo tot l'any

Un dels molts usos que li podem donar al tomàquet és fer conserva. T'animes a tastar-ho?

Jordi Prió

Dimarts, 5 de març de 2024 - 05:30

pastilla video
Com tastar un formatge com un autèntic professional?

Com tastar un formatge com un autèntic professional?

Les tres etapes imprescindibles que s'han de seguir per degustar professionalment un formatge

Xevi Miró

Dimarts, 5 de març de 2024 - 05:30

Catalunya aconsegueix 14 nous Sols Repsol i es manté líder al rànquing estatal

Catalunya aconsegueix 14 nous Sols Repsol i es manté líder al rànquing estatal

En total ja són 115 restaurants amb Sol Repsol a Catalunya

Oriol Foix

Dilluns, 4 de març de 2024 - 20:00

Dos catalans del Penedès guanyen el Tast per Parelles més rellevant de l'Estat

Dos catalans del Penedès guanyen el Tast per Parelles més rellevant de l'Estat

Antoni Carbó del celler La Salada, i Ramon Jané de Mas Candí, són els victoriosos

Jordi Tubella

Dilluns, 4 de març de 2024 - 09:18