La lasanya és un plat clàssic italià que generalment es prepara al forn, però sabies que també es pot gaudir freda? La lasanya freda és una opció refrescant i deliciosa per als dies calorosos o quan no tens accés a un forn. Aquí et mostrem com fer una lasanya freda sense necessitat d'utilitzar el forn.

Ingredients:

  • Làmines de lasanya precuites
  • Salsa de tomàquet
  • Formatge mozzarella ratllat
  • Formatge ricotta
  • Espinacs frescos
  • Alfàbrega fresca
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre al gust

La lasanya és un plat clàssic de la gastronomia italiana

maryam jahanmehr g BxoUpg1eI unsplash
Lasanya freda clàssica / Foto: Unsplash

Instruccions:

  1. Preparar els ingredients: comença cuinant les làmines de lasanya segons les instruccions del paquet. Una vegada cuites, escorre-les i passa-les per aigua freda per aturar el procés de cocció. Renta i talla els espinacs a trossos petits i pica finament l'alfàbrega fresca.

  2. Muntar la lasanya: en un motlle apte per a refrigeració, aboca una capa prima de salsa de tomàquet en el fons. Col·loca una capa de làmines de lasanya precuites sobre la salsa de tomàquet. Estén una capa de formatge ricotta sobre les làmines de lasanya, seguida d'una capa d'espinacs frescos i alfàbrega picada. Repeteix aquest procés fins que s'hagin utilitzat tots els ingredients, acabant amb una capa de salsa de tomàquet i formatge mozzarella ratllat en la part superior.

  3. Refrigerar: cobreix el motlle amb paper film o una tapa i col·loca'l a la nevera. Deixa-hi reposar la lasanya durant almenys 2 hores, o preferiblement durant tota la nit, perquè els sabors es barregin i agafin base i gust.

  4. Servir: una vegada que la lasanya hagi reposat al refrigerador, retira-la i talla-la a porcions individuals. Serveix freda i gaudeix d'aquesta deliciosa versió refrescant de la clàssica lasanya italiana.

parnis azimi YGEne25RWPI unsplash
Pots adaptar la lasanya als teus gustos personals / Foto: Unsplash

Consells addicionals:

  • Pots afegir altres ingredients a la teva lasanya freda segons el teu gust personal, com xampinyons saltejats, pebrots rostits o rodanxes de tomàquet fresc.
  • Per a un toc extra de frescor, esprem una mica de suc de llimona sobre la lasanya just abans de servir.
  • Aquesta lasanya freda és perfecta per portar a un pícnic, una festa o com a dinar lleuger en els dies calorosos d'estiu.

La lasanya freda és una opció versàtil i fàcil de preparar que ofereix tots els sabors del plat tradicional sense la necessitat d'encendre el forn. Experimenta amb diferents ingredients i sabors per crear la teva pròpia versió única d'aquest clàssic italià i sorprèn els teus amics i familiars amb un menjar fresc i deliciós.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!