Les tempestes de dimarts a la tarda han posat punt final a un període inestable que amb intermitències es va iniciar a la vintena d'abril. La supercèl·lula d'Osona i Vic va ser la cirereta del pastís, tot i que va deixar pedregades violentes molt perilloses per l'agricultura de la zona. Les pluges de les últimes setmanes han donat una bombona d'oxigen als embassaments, que s'han recuperat del 18% al març al 24% al maig, i superficialment els boscos ja ensenyen una altra cara amb rierols i salts d'aigua que revitalitzen el paisatge. Ara és torn de l'anticicló per uns dies, però ja tenim una nova borrasca a la vista per la setmana vinent. T'ho expliquem tot plegat en el següent vídeo:

 

Sol i calma

La previsió del temps per dijous anuncia un temps estable i monòton. Cel assolellat tot el dia amb només alguns núvols d'evolució al Pirineu oriental i l'interior de Girona, sense pluges. Seran cúmuls humilis o cúmuls mediocris a molt estirar. El vent bufarà feblement a tot arreu i desapareixerà la tramuntana de l'Empordà. La temperatura pujarà moderadament a l'interior i el Pirineu amb un ambient plenament primaveral i màximes de 20ºC a 25ºC. A la costa no es notarà tant la pujada de la temperatura i les variacions dels termòmetres seran mínimes.

Novetats el cap de setmana

Tenim tres dies de sol i temps monòton al davant. Fins al divendres es repetirà la jugada amb sol i només alguns núvols d'evolució en punts de muntanya. La temperatura anirà pujant progressivament cada dia i l'ambient serà de primavera avançada el cap de setmana, però sense calorades exagerades, a diferència del maig del 2022. Dissabte es podria formar algun primer ruixat a la cara nord del Pirineu de Lleida i arribaran pinzellades de núvols prims a la resta. Diumenge augmentarà la nuvolositat i es formaran tempestes de tarda al Pirineu, dilluns fins i tot podrien arribar en alguns punts de l'interior. La temperatura anirà reculant i els registres quedarien dins la mitjana. Sembla que l'atmosfera es bellugarà a partir de dimarts i podrien arribar els ruixats i tempestes a més comarques fora del sector del Pirineu.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.