El Fòrum Gastronòmic de Girona pren el relleu a Barcelona i es converteix, durant uns dies, en la capital catalana de la gastronomia. Alguns dels millors xefs del món se citaran a Girona per compartir els seus coneixements i sumar-se a tots els productors i professionals que exposaran a la fira. A més, Catalunya s'omplirà de festes i jornades gastronòmiques repartides per tot el territori del país. 

Fòrum Gastronòmic Girona

El Fòrum Gastronòmic de Girona celebra una nova edició amb un programa ple d'activitats. El tema central d'enguany seran els sabors de mar i muntanya. A més, la cuina d'aprofitament i la sostenibilitat seran pilars fonamentals de les xerrades que es duran a terme. El Fòrum comptarà també amb la presència de petits productors i professionals del territori que faran valdre el producte de proximitat.

El Fòrum durarà tres dies, de l'11 al 13 de març, i el protagonitzaran algunes de les figures més il·lustres de la gastronomia mundial. Grans noms com els germans Roca, Fina Puigdevall, Martina Puigvert, Paco Pérez, Eduard Xatruch o Ferran Adrià, entre molts d'altres, duran a terme 'showcookings', xerrades i altres activitats en diferents espais del recinte firal. L'aula sala, la barra gastronòmica i l'auditori -a més de l'espai vi- seran l'escenari de totes les activitats programades pels tres dies de Fòrum. 

📍 Girona (Gironès)
📅 De l'11 al 13 de març

Joan Roca premi Chef Mento Guia Michelin 2023 Foto: Efe
Els germans Roca són un dels exponents més importants de la gastronomia catalana al món / Foto: EFE

Passeig de Gourmets - Barcelona

El passeig de Gràcia de Barcelona es converteix durant deu dies en el Passeig de Gourmets. Del 7 al 17 de març, l'avinguda amb més estrelles Michelin d'Europa oferirà diferents propostes, adaptades a tota mena de públic i de butxaca, per fer gaudir al públic de menús, còctels, entrepans, platets i tota mena d'experiències gurmet. En total 20 restaurants, amb grans noms com Carme Ruscalleda o Martin Berasategui, formaran part del Passeig.

📍 Passeig de Gràcia, Barcelona (Barcelonès)
📅 Del 7 al 17 de març

Concurs de millor xuixo - l'Escala

El diumenge 10 de març, a l'Escala es coneixerà el nou millor xuixo de Catalunya i del món. El premi, creat pel periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós, compta amb la col·laboració de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB). La pastisseria Padrés de Banyoles (2018), la Fleca Pa Artesà del Vallès (2020) i la pastisseria Juhé de l’Escala (2022) han sigut les vencedores de les tres primeres edicions del Concurs.

📍 L'Escala (Alt Empordà)
📅10 de març

Jornades gastronòmiques Pota Blava i carxofa Prat - el Prat de Llobregat

El Parc Agrari del Llobregat celebra el març gastronòmic del 7 de març al 7 d'abril. Un mes ple d'activitats que giraran entorn dels dos productes estrella del territori: el pollastre Pota Blava i la carxofa Prat. Dues delícies catalanes autòctones del Baix Llobregat que faran les delícies del públic.

📍 El Prat de Llobregat (Baix Llobregat)
📅 Del 7 de març al 7 d'abril

Fira de la cervesa artesana - Ullastrell

Una fira que ofereix als visitants l’oportunitat de degustar una àmplia varietat de cerveses artesanals, tant locals com d’altres regions, i d’explorar les diverses aromes i sabors que ofereix aquesta beguda. Amb activitats com tasts de cerveses, maridatges gastronòmics, música en directe i altres esdeveniments relacionats amb la cervesa, la fira crea un ambient festiu i acollidor per a tots els amants d’aquesta beguda fermentada.

📍 Ullastrell (Vallès Occidental)
📅 Del 7 de març al 7 d'abril

cervesa / Foto: Pexels
A Catalunya tenim cervesa artesana de molt bona qualitat / Foto: Pexels

Ruta de tapes - Roses

Del 8 al 17 de març de 2024, Roses tornarà a oferir un amplíssim ventall de degustacions de plats i vins DO Empordà, amb els quals els restauradors de la vila mostren any rere any el seu bon saber fer i l’excel·lència de la cuina rosinca.

📍 Roses (Alt Empordà)
📅 Del 8 al 17 de març

Gran escudellada popular - Andorra la Vella

Nova edició de la Gran Escudellada Popular d'Andorra la Vella, una jornada per gaudir d'una zona de degustació, ambientació musical on, a més, els assistents s'enduran un plat commemoratiu amb cullera de fusta.

📍 Andorra la Vella (Andorra)
📅 10 de març

Mostra de vins - Navàs

El dia 10 de març se celebra la XII Mostra de Vins de Castelladral, juntament amb la tradicional arrossada. La diada començarà de bon matí amb la caminada popular, seguida de la fira artesana i agroalimentària i la mostra de vins del municipi de Navàs. A continuació, hi haurà concert d'Ara i Aquí, amb Tito Akile i Montse Mollet i, per acabar, l'arrossada popular.

📍 Navàs (Bages)
📅 10 de març

Fira gastronòmica de la truita d'espinacs amb suc - Ulldemolins

Arriba la 43a edició de la Diada Gastronòmica de la Truita d'Espinacs amb Suc d'Ulldemolins, una de les festes més tradicionals del Priorat que homenatja el plat típic del poble, que es cuinava en època de Quaresma, quan la carn desapareixia temporalment dels àpats.

📍 Ulldemolins (Priorat)
📅 9 i 10 de març

Mostra de Ranxets - Torredembarra

Nova edició de la Mostra de Ranxets, la Cuina a Torredembarra, la cita gastronòmica on enguany prendran part cinc establiments de restauració del municipi, els cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola, i dos cellers de Torredembarra que oferiran degustacions de vins i caves de qualitat.

📍 Torredembarra (Tarragonès)
📅 9 i 10 de març

Fira de la ceba i el calçot - Vila-sacra

La Fira de la ceba i el calçot torna a Vila-Sacra per portar el millor producte, el tast de coques i pastissos, el concurs de flors i el concurs de fotografia.

📍 Vila-sacra (Alt Empordà)
📅 10 de març

Fira de l'oli i de l'espàrrec - Godall 

La fira inclourà concursos, demostracions, gastronomia, visites i degustacions i oferirà als visitants una experiència completa i enriquidora. Tast d'olis, esmorzars populars i tradicionals del territori, exhibició de pernil al tall, música, visites guiades i molt més.

📍 Godall (Montsià)
📅 9 i 10 de març

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!