La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com pelar la carabassa fàcilment per aprofitar-la al màxim i perdre el menor temps possible durant aquest pas. Són tres passes infal·libles, tot i que com veuràs, la carabassa també es pot menjar amb pell.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.


Com pelar la carabassa fàcilment

És possible pelar la carabassa sense tallar-se els dits i de manera fàcil. Aquesta setmana l'Ada Parellada ens sorprèn amb un truc infal·lible. "El primer que cal fer és punxar-la amb una forquilla", explica. Tot i que de carabasses, n'hi ha de molts tipus, aquest consell serveix per a totes. Tallem les dues puntes i la posem cinc minuts al microones. "Ara costa molt menys pelar-la", confessa la xef del Semproniana.

Tot i que si el truc et sembla massa complicat, el que pots fer també és menjar-te la carabassa amb pell. "La tallem, tot i que sense aplicar el truc anterior és més costós", diu. Una mica d'oli d'oliva per protegir o també es pot emprar un paper de forn. Sal, pebre, una mica més d'oli i cap al forn uns vint minuts. "Ja està, ben senzill!", finalitza la cuinera. I que ningú no pateixi, perquè la carabassa sí que es pot menjar amb pell, i si no us ho creieu, mireu l'Ada com es cruspeix un tall de carabassa amb pell deliciós i ben enfornat!

Punxar-la amb una forquilla, tallar les puntes, cinc minuts al microones: les tres claus perquè sigui molt més fàcil pelar la carabassa

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En les pròximes passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada molts més productes i consells que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el tip de la setmana passada, i descobrir com fer el peix a la paella i que no s'hi enganxi. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!