De plaers, n'hi ha una barbaritat. Però, com tot en aquesta vida, cal vigilar i prendre precaucions per tal que aquest gaudi sigui el més segur possible. Així doncs, en la recerca constant de garantir la seguretat alimentària, especialment en temps de preocupació per la salut pública, el procés de neteja i desinfecció d'aliments esdevé primordial. Les maduixes, delicioses i populars a la dieta quotidiana, no estan exemptes d'aquesta necessitat. A continuació, detallem els procediments clau per netejar i desinfectar adequadament les maduixes, assegurant-ne així el consum segur.

Com netejar les maduixes per desinfectar-les

En primer lloc, la selecció de maduixes fresques i de qualitat. Abans de començar amb el procés de neteja, és essencial escollir unes maduixes que siguin fresques i es trobin en bones condicions. Per fer-ho, és important inspeccionar visualment les maduixes i rebutjar aquelles que presentin signes de deteriorament o floridura. El següent pas consisteix en la rentada preliminar sota aigua. Esbandir les maduixes sota aigua corrent freda, ja que això ajuda a eliminar qualsevol brutícia superficial, residus de pesticides o altres contaminants presents a la superfície de les maduixes.

maduixes
Les maduixes donen molt joc al receptari / Foto: La Gourmeteria

Després de la rentada inicial, cal submergir les maduixes en una solució desinfectant suau que pot ajudar a eliminar microorganismes nocius, com bacteris i virus. Una solució comunament utilitzada consisteix a barrejar una part de vinagre blanc amb una mica d'aigua. El temps de remull recomanat és d'aproximadament 5 a 10 minuts. Finalment, l'esbandida final sota aigua corrent. Un cop completat el remull a la solució desinfectant, és important esbandir les maduixes novament sota aigua corrent freda per eliminar qualsevol residu de la solució i garantir que estan llistes i preparades per al consum.

L'assecatge i emmagatzematge adequats

Després de l'esbandida final, toca eixugar suaument les maduixes amb paper de cuina o un drap net per eliminar l'excés d'humitat. És recomanable emmagatzemar les maduixes seques a la nevera, en un recipient ventilat o una bossa perforada per mantenir la seva frescor el màxim de temps possible. Si ets capaç de seguir aquests passos simples, però efectius, es pot garantir que les maduixes estiguin netes i desinfectades, a punt per gaudir de manera segura en una varietat de plats i receptes. L'atenció als procediments de neteja i desinfecció dels aliments és fonamental per protegir la salut i el benestar dels qui consumeixen aquests productes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!