Aquest diumenge 3 de març, a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, ​​aficionats i professionals del món del vi s'han donat cita a l'esdeveniment més gran de tast celebrat a Espanya. És la 16a edició del Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles. 120 parelles de tastadors han d'endevinar el país d'origen, zona geogràfica, anyada, tipus de raïm, elaborador i marca de vins de tothom, a cegues i consensuant les respostes. Quim Vila i Siscu Martí, propietaris de Vila Viniteca, fa setze anys que fan valdre la cultura del vi a través del concurs més esperat i més ben dotat del sector, amb 40.000 euros: 30.000 euros per a la parella guanyadora, 7.000 euros per a la segona classificada i 3.000 per a la tercera. En paral·lel al concurs, més de 1.000 persones han acudit com a públic per gaudir d'un showroom de vins amb més de 40 cellers i, al migdia, una degustació de formatges d'Ardai.

El Penedès, triomfador del concurs

Antoni Carbó del celler La Salada, i Ramon Jané de Mas Candí, tots dos del Penedès, són els guanyadors dels 30.000 euros del 16è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles. El segon lloc de la classificació -7.000 euros- se l'emporta la parella formada per David Villalón (Angelita Madrid) i Delia Baeza (La Fisna), tots dos de Madrid. En aquesta 16a edició del Premi, la parella de tasts formada per Josep Gallego (de Verema) i David Carril (tècnic de manteniment), guanyen el tercer lloc amb un premi de 3.000 euros.

Vila Viniteca de Tast per Parelles
Un binomi de concursants al Tast per Parelles / Foto: Cedida

Antoni Carbó del celler La Salada, i Ramon Jané de Mas Candí, tots dos del Penedès, són els guanyadors dels 30.000 euros del 16è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

Tots els participants han tingut el repte de descobrir el país, la zona d'origen, la denominació d'origen, les varietats de raïm, l'anyada, l'elaborador i la marca dels vins tastats. Quim Vila i Siscu Martí -socis i propietaris de Vila Viniteca- són els artífexs d'un premi que requereix una estricta organització i logística. Durant l'esdeveniment s'han utilitzat 5.200 copes Riedel (2.400 en el concurs). S'han obert per al certamen 267 ampolles. El públic assistent gairebé ha aconseguit les 1.500 persones. S'han degustat 716 kg de més de 112 varietats diferents de formatges, procedents de 66 formatgeries seleccionades per Ardai, i s'han tastat vins de més de 67 cellers.

Vila Viniteca de Tast per Parelles
16a edició del Vila Viniteca de Tast per Parelles / Foto: Cedida

Aquest premi ofereix una excepcional oportunitat de tast a tot tipus de persones, professionals i aficionats, el seu objectiu és promocionar la cultura del vi i la seva principal singularitat és el fet de tastar en parella, ja que obliga a consensuar amb el company les sensacions, els sabors i les olors percebudes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!