Els menús degustació són la manera més habitual com es presenta el menjar en restaurants d'alta gastronomia. Diversos plats en petites quantitats que permeten al comensal gaudir d'un ventall d'opcions molt ampli. El preu per un menú d'aquestes característiques pot variar en funció dels ingredients i del prestigi del restaurant, però hi ha un establiment a Eivissa que ofereix un menú que bat tots els rècords.

El menú més car del món

El restaurant Sublimotion d'Eivissa és el que ofereix el menú més car del món. Es tracta, més que d'un menú, d'una experiència sensorial completa i molt exclusiva. El preu per persona és de 1.650 €, IVA inclòs i té una durada aproximada de dues hores. Consisteix en deu escenaris diferents amb un menú degustació dissenyat pel prestigiós xef amb dues estrelles Michelin, Paco Roncero, amb maridatge de vi i xampany. Després del sopar -que a més del menjar i el beure també inclou una experiència de realitat virtual- els dotze comensals que gaudeixin del menú tenen accés a una terrassa privada amb barra lliure fins la 1 h de la matinada.

Per trobar menús amb un preu similar hem de travessar l'Atlàntic i visitar Nova York

Per trobar menús amb un preu similar hem de travessar l'Atlàntic i visitar Nova York. El restaurant Masa, un japonès a tocar de Central Park, ofereix la Hinoki Counter Experience, una fórmula similar a la del Sublimotion per un preu de 950 dòlars per persona. La diferència amb el Sublimotion és que aquest preu no inclou ni impostos ni maridatge, per tant, en funció de les circumstàncies, un menú al Masa podria arribar a ser més car.

Una lliga diferent

Pagar més de 100 € per un menú ja és una quantitat que s'acosta al luxe per a una persona qualsevol; un dinar o un sopar per 200 € o 300 € ja és del tot inassequible per a la majoria; però pagar un preu que pot arribar a superar la mitjana del salari mensual d'un treballador, és un fet del tot extraordinari. Un menú més car no vol dir necessàriament un menú més bo. La gràcia d'aquest tipus d'experiències és que van més enllà de la qüestió purament gastronòmica.

Restaurants cars, sí, però que si es comparen amb el Sublimotion d'Eivissa tenen un preu que sembla irrisori

Per posar una referència, els preus d'alguns dels millors restaurants del món oscil·len entre 150 € i els 500 € els més cars. El Celler de Can Roca, per exemple, costa aproximadament uns 200 €, mentre que el DiverXo de Madrid puja fins als gairebé 400 € (preus aproximats que poden variar en un rang molt més elevat). Restaurants cars, sí, però que si es comparen amb el Sublimotion d'Eivissa tenen un preu que sembla irrisori.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!