La fira Alimentària & Hostelco que se celebra la setmana que ve a Barcelona és la fira del sector alimentari més important de l'estat. Durant la presentació que ha tingut lloc aquest matí al pavelló 8 de Fira de Barcelona, la directora d’Indústria Alimentària d’ICEX Espanya Exportació i Inversions, María Naranjo, ha afirmat que "Catalunya és la 'líder suprema' en exportacions del sector". Unes xifres que demostren la importància i el múscul català a escala internacional.

La fira més internacional

Catalunya serà l'amfitriona d'una de les 3 fires més grans d'Europa i una de les 5 més grans del món del sector alimentari i de l'hostaleria. Una fira molt important a l'estat en la qual Catalunya es posiciona com a territori líder. El director general d’Alimentaria Exhibitions, J. Antoni Valls, acompanyat del president d’Alimentaria, Antoni Llorens, el d’Hostelco, Pere Taberner, el director de FIAB (Federació Espanyola de Indústries d'Alimentació i Begudes), Mauricio García de Quevedo i la directora d’Indústria Alimentària d’ICEX Espanya Exportació i Inversions, María Naranjo, han desgranat les dades en una roda de premsa celebrada al pavelló 8 de la Fira de Barcelona de plaça Espanya.

Han apuntat la importància de les exportacions catalanes al conjunt de l'estat

Del 18 al 21 de març, la setmana que ve, el recinte firal de Gran Via rondarà el ple amb una superfície de 100.000 metres quadrats d'exposició, 7 pavellons plens, 3.200 empreses expositores -900 de les quals són internacionals- i un lideratge indiscutible de Catalunya com a territori més potent de l'estat. Es tracta de l'edició més internacional de la història d'Alimentària en una setmana durant la qual preveuen aplegar 100.000 visitants durant els 4 dies de fira.

Un sector molt important

El president d'Alimentaria, Antoni Llorens, ha afirmat que la d'enguany serà "l'edició més internacional de totes". A més, ha afegit que "els canvis d'hàbits dels consumidors marquen l'agenda de les qüestions que s'abordaran a la fira". Per la seva banda, el president d'Hostelco, Pere Taberner, ha apuntat que l'objectiu de la fira és "plantejar de quina manera volem atreure el talent i com fer que les noves tecnologies ens ajudin a fer-ho". El director general d'Alimentaria Exhibitions, J. Antoni Valls ha remarcat els quatre pilars fonamentals sobre els quals s'edifica la fira: "verticalitat, innovació, gastronomia i internacionalització". Per últim, la directora d’Indústria Alimentària d’ICEX Espanya Exportació i Inversions, María Naranjo i el director de FIAB, Mauricio García de Quevedo, han apuntat la importància de les exportacions catalanes al conjunt de l'estat, territori que s'erigeix en "líder suprem" del sector, així com la importància que la fira suposa per al producte nacional per exposar-se a un públic internacional, respectivament. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!