Alimentaria & Hostelco se celebra la setmana que ve, del 18 al 21 de març, al recinte de Fira de Barcelona de Gran Via. Es tracta de la fira professional del sector alimentari més important de Catalunya i de l'estat, i la tercera més gran d'Europa. Es fa cada dos anys a Barcelona i enguany celebra una nova edició. T'expliquem tots els detalls de com funciona, qui pot accedir-hi i quins temes concrets es tractaran als 7 pavellons que omplirà la fira.

Què és Alimentaria & Hostelco

Es tracta de la fira del sector de l'alimentació i la restauració més important de Catalunya i de l'estat. Se celebra els pròxims 18, 19, 20 i 21 de març al recinte de Fira de Barcelona de Gran Via i omplirà 100.000 metres quadrats d'expositors. Alimentaria Exhibitions és l'entitat encarregada de portar les empreses vinculades al sector de l'alimentació, mentre que Hostelco és la marca que gestiona el sector hoteler i de la restauració a la fira, més lligat a la promoció del turisme i no tant a la gastronomia en si. Les dues firmes van unir esforços l'any 2018 per impulsar el que s'ha acabat convertint en la fira de la indústria alimentària i equipament de restauració més gran de l'estat. 

Activitats protagonitzades per grans noms de la gastronomia com Joan Roca, Elena Arzak, Oriol Castro o Xavier Pellicer

Alimentaria Exhibitions, a més, organitza tres fires més -sempre al costat de Fira de Barcelona-. Es tracta del Gastronomic Forum Barcelona, la Barcelona Wine Week i Alimentaria Food Tech, que sumades a Alimentaria & Hostelco fan un total de cinc grans fires vinculades a la gastronomia, les dues últimes celebrades de manera conjunta. 

Com s'organitza la fira?

La fira Alimentaria & Hostelco en realitat en són dues. La fira omplirà 7 pavellons de Fira de Barcelona, 2 dels quals es dedicaran exclusivament a empreses vinculades a Hostelco. Els altres 5 s'ompliran amb empreses relacionades amb Alimentaria o amb activitats combinades entre totes dues marques. Entre els sectors que ocuparan més superfície de la fira destaquen el carni i la pastisseria

fotografia salon alimentaria fira de barcelona - Efe
En edicions passades la fira Alimentaria & Hostelco ha congregat milers de visitants - Foto / EFE

A banda dels espais d'expositors, la fira compta amb un nodrit programa d'activitats protagonitzades per grans noms de la gastronomia com Joan Roca, Elena Arzak, Oriol Castro o Xavier Pellicer, entre molts d'altres. Xerrades, taules rodones i shocookings en els quals es parlarà sobre reptes de futur, especialment enfocats en l'atracció de talent jove i en la sostenibilitat i la integració de la tecnologia a la indústria alimentària. També es faran xerrades tècniques per a professionals més enfocades al negoci i no tant al producte o les tècniques culinàries. Un munt d'activitats a les quals només podran assistir persones vinculades professionalment a la indústria: cuiners, cambrers, hostalers, directors de màrqueting d'un restaurant, fabricants de roba per a cuiners...

Per tant, Alimentaria & Hostelco és una fira gastronòmica, però també és un gran aparador de grans empreses que volen impulsar el seu negoci.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!