Els restaurants solen ser llocs visibles, amb terrassa, un rètol i el menú penjat a l'entrada. L'objectiu dels establiments és que la gent hi vagi a menjar, i per aconseguir-ho, què millor que fer-se veure. Però aquesta norma no sempre es compleix. A Barcelona hi ha un espai gastronòmic molt exclusiu que s'amaga a la rebotiga d'una llibreria en ple Eixample. Així és l'espai CocinaME de Montagud Editors.

Una cuina clandestina

Al número 70 del carrer Enric Granados, en ple centre de l'Eixample de Barcelona, s'hi amaga una cuina clandestina que organitza esdeveniments exclusius amb cuiners del més alt nivell. Si passes per davant de l'establiment, però, el que veuràs no té res a veure amb un restaurant. Es tracta de la llibreria de Montagud Editors, una editorial especialitzada en gastronomia. La botiga és com qualsevol llibreria normal i corrent, amb l'única diferència que el 100 % dels llibres que s'hi venen són de gastronomia. Grans obres de xefs amb estrella Michelin, com els germans Roca, però també receptaris més petits o biografies de cuiners que segur que no coneixes. Un espai on regna el color rosa i que guarda un racó per a quatre productes de menjar i beure.

 En l'última cita, celebrada el passat 4 de març, el xef Paco Roncero va oferir un menú degustació amb diverses de les receptes del seu llibre homònim, 'Paco Roncero'

Si vas a la rebotiga, com és d'esperar en una editorial, hi ha algunes taules amb ordinadors d'oficina per a la gent que hi treballa. Però si vas una mica més enllà, el que trobaràs segur que et sorprendrà. Es tracta de l'espai CocinaME, una cuina clandestina que organitza esdeveniments exclusius amb cuiners d'alt nivell i que té capacitat per a 34 comensals. Aquest és el nombre màxim de persones que es poden apuntar als esdeveniments que, a través de la pàgina web, Montagud Editors ofereix al públic. L'últim, el menú degustació que va oferir el xef Paco Roncero, amb dues estrelles Michelin.

Alta cuina en petit comitè

Si vols assistir a algun dels esdeveniments que s'organitzen a CocinaME, t'hauràs d'espavilar. Només n'organitzen un al mes i les places s'acaben en un tres i no res. De moment es fa a Barcelona, però l'editorial té intenció de portar experiències similars -la Montagud Experience, amb activitats programades durant tota una jornada- a altres ciutats de l'estat com València, Bilbao o a les Illes Balears. En l'última cita, celebrada el passat 4 de març, el xef Paco Roncero va oferir un menú degustació amb diverses de les receptes del seu llibre homònim, 'Paco Roncero'. Plats exquisits que es poden gaudir d'un sol mos amb unes textures i uns sabors exquisits -us ho dic per experiència-. A més, les presentacions són gairebé peces d'orfebreria, amb uns detalls increïbles que s'han de muntar amb precisió quirúrgica.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!