El berenar és l'àpat del dia que menys tenim en compte; és el gran oblidat. "Esmorzar com un rei, dinar com un príncep i sopar com un pobre", exposa la dita. I el berenar, què? El millor xocolater del món, en Lluc Crusellas, aterra a Barcelona novament amb una proposta deliciosa per al·lucinar i a preu per a totes les butxaques. Cada tarda fins al 26 d'abril, des de les 15 h fins a les 19 hores, al restaurant Blanc de l'Hotel Mandarin Oiental del passeig de Gràcia, es podran degustar uns berenars assequibles, però alhora luxosos, tenint en compte les mans i el cervell que s'amaguen darrere de les sublims creacions.

Menys de 10 euros pel millor berenar del país

Avinentesa històrica i sorprenent per tastar les postres del millor xocolater del món en forma de berenars espectaculars a un preu únic de 9 euros. El pastisser català farà salivar els comensals que s'hi acostin amb diverses propostes: un pastís tatin de poma caramel·litzada amb galeta speculoos i chantilly, un pastís de Sacher de textures de cacau amb compota d'albercoc, un bombó gegant Ferrero de mousse de xocolata amb llet que vessa semilíquid d'avellana i un xocosú de cacau amb mascarpone i cafè. Per rematar la millor carta de postres, un pastís que en Crusellas ha creat especialment per als berenars d'aquesta primavera d'enguany: un pastís de xocolata negra, avellana i galeta de mantega.

lluc crusellas
En Lluc Crusellas durant les seves creacions / Foto: Cedida

El calendari pastisser ve carregat les setmanes entrants i, per això, en Lluc Crusellas també prepararà algunes propostes especials per a Pasqua, que encara estan definint, i per a Sant Jordi, uns individuals de rosa, que es podran degustar a l'espai obert per al públic fins al 26 d'abril.

Lluc Crusellas: qui és el millor xocolater del món

Lluc Crusellas va néixer a Santa Eulàlia de Riuprimer el 1996. Mestre xocolater i ciclista. Guanyador del títol de millor xocolater del món, atorgat pel prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters 2022, en Lluc combina la pastisseria amb el ciclisme, totes dues passions amb la mateixa mentalitat, “o tot o res”. Després d’adonar-se que no es guanyaria la vida pedalant, en Lluc va decidir endinsar-se en el món de la pastisseria, iniciant la seva carrera dolça quan només tenia disset anys.

El xef Nandu Jubany li obre les portes de Can Jubany, i és allà on queda fascinat pel vessant creatiu de la pastisseria i convençut que les postres fan feliç a la gent. Acabades les pràctiques, va apostar per formar-se a l’Espai Sucre i a l’Escola Hoffman ambdues a Barcelona. Enceta la seva carrera professional a la Pastisseria Barcelona amb Josep Maria Rodríguez, i més tard, només amb 25 anys, l’osonenc es converteix en el cap de pastisseria de la Pastisseria El Carme de Vic, implementant un canvi de tendència i modernització en les seves elaboracions.