La primavera és a tocar i això vol dir que s'acosta l'època de fer barbacoes. Toca fer calçotades, sí, però si el cap de setmana és assolellat s'ha d'aprofitar per cuinar tot el que es pugui. Aquest cap de setmana arriba carregat de fires gastronòmiques, entre les quals destaca una festa de foc i bon menjar a l'Hospitalet de Llobregat.

What The Foc - Hospitalet de Llobregat

Arriba una nova edició de What The Foc, el festival de la barbacoa de l'Hospitalet de Llobregat. Dos dies per gaudir de més de quaranta propostes diferents de menjar a la brasa, des de la clàssica calçotada i carxofada, fins a les barbacoes argentina i asiàtica, a més de propostes creatives de peix i verdura de temporada. El parc de la Gran Via serà l'escenari d'un festival de foc, brasa, fum i bon menjar, en un recinte a l'aire lliure que estarà ple d'ambient tant dissabte de 12 h a 00 h, com diumenge de 12 h a 20 h.

Entre els participants en el festival hi haurà vint xefs que cuinaran les millors carns, i les millors verdures, per delectar un públic que podrà gaudir de la fira amb entrada gratuïta. La d'enguany serà una edició especial perquè, per primera vegada, la carn de vedella i de corder estaran vetades. La decisió respon a la necessitat de reduir l'impacte ambiental de la indústria càrnia al medi.

📍 Parc de la Gran Via, Hospitalet de Llobregat
📅 16 i 17 de març

Alimentaria & Hostelco - Barcelona

De dilluns a dijous de la setmana que ve, el recinte firal de Gran Via de Fira de Barcelona -a tocar del parc de la Gran Via on s'haurà celebrat el festival 'What the Foc'- la fira Alimentaria & Hostelco rondarà el ple amb una superfície de 100.000 metres quadrats d'exposició, 7 pavellons plens, 3.200 empreses expositores -900 de les quals són internacionals- i un lideratge indiscutible de Catalunya com a territori més potent de l'estat. Es tracta de l'edició més internacional de la història d'Alimentaria en una setmana durant la qual preveuen aplegar 100.000 visitants durant els 4 dies de fira.

📍 Recinte firal de Gran Via, Barcelona
📅 Del 18 al 21 de març

Jornades Gastronòmiques de la carxofa - Amposta

Aquest cap de setmana s'acaben les Jornades Gastronòmiques de la carxofa d'Amposta. Quatre restaurants de la ciutat oferiran deliciosos menús amb la carxofa com a protagonista; es tracta del Restaurant l'Estany, Casa de Fusta, Lo Nuestro i La Sifoneria. Aprofita els últims dies per tastar els millors plats de la capital del Montsià!

📍 Amposta (Montsià)
📅 Fins al 17 de març

carxofa fregida pas1
La carxofa de temporada a la capital del Montsià / Foto: Albert Vilas

Festa del Xató - Vilafranca del Penedès

Vilafranca del Penedès celebra una nova edició de la Festa del Xató, amb un matí ple d’activitats a la rambla de Sant Francesc, en què es podran degustar els xatons de la Ruta del Xató: Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. A més, a la rambla de Sant Francesc es realitzaran dos tallers infantils per aprendre a fer Xató i es realitzarà un maridatge del xató de Vilafranca amb vins de la DO Penedès.

📍 Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
📅 17 de març

Fira de l'embotit - Bescanó

La Fira de l'Embotit de Bescanó és un veritable aparador dels productes d'alimentació que s'elaboren al territori i que sovint no tenen difusió més enllà de l'entorn més immediat. Des del 1996, la fira ofereix al visitant una ocasió única de poder comprar, tastar i adquirir una àmplia varietat de productes alimentaris. Una cita que es converteix en una aventura per al visitant que descobreix nous productes i alhora és un mercat de venda i promoció per als expositors.

📍 Bescanó (Gironès)
📅 17 de març

Fira de Sant Josep - Sant Jaume de Lierca

La fira girarà de nou entorn dels eixos ja consolidats com són la gastronomia i l'artesania. La fira tindrà paradetes d'artesania i comercials pels carrers cèntrics del poble i la mostra de puntaires se centrarà durant tot el matí a la Plaça del Casal. Un altre dels objectius de la programació de la Fira és donar un impuls al comerç local,  per això s'ha treballat frec a frec amb Motor Antic Garrotxa, amb una exposició de cotxes i vehicles antics als carrers del municipi. La Fira, a més, no deixa de banda les tradicions, i hi trobarem sardanes, concerts, així com el Ball de la Faràndula.

📍 Sant Jaume de Lierca (Gironès)
📅 17 de març

Mercat de Proximitat Origen Montserrat - el Bruc

El pròxim diumenge 17 de març, el Bruc celebra el Mercat Origen Montserrat, un mercat de pagès primaveral que comptarà amb diverses parades de productes de proximitat dels productors del Parc Rural del Montserrat i tot un seguit d’activitats que faran que la visita a la fira sigui una autèntica festa de la primavera.

📍 el Bruc (Anoia)
📅 17 de març

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!