Avís per a navegants. Menjar truita de patata durant 24 hores ininterrompudament és físicament impossible. Ara bé, el que sí que pots intentar és incloure aquest deliciós plat en tots els àpats d'un mateix dia. És possible menjar truita per esmorzar, dinar, berenar i sopar, sense fer-ho de la mateixa manera? T'expliquem com fer-ho!

24 hores menjant truita de patata

El primer que cal tenir molt clar abans de viure una apassionant jornada envoltat de truita de patata és que una dieta equilibrada és sempre la clau de l'èxit. Incloure un mateix plat a tots els àpats del dia no és ni l'opció més saludable ni la que ve més de gust. Però si durant un únic dia, a manera d'excepció, vols provar-ho, t'expliquem com pots incorporar la truita de patata als 5 àpats d'un mateix dia.

Esmorzar

Per començar el dia, no hi ha res millor que un bon esmorzar de forquilla. La truita de patata no cal que sigui el plat principal, així que pots escollir la preparació que més t'agradi -mandonguilles, fricandó, capipota...- i la pots acompanyar d'un tall de truita de patata i unes fulles d'enciam. Una guarnició senzilla per començar forts la jornada.

Mig matí

El segon àpat del dia, entre l'esmorzar i el dinar, sol ser el gran oblidat. Un mos a mig matí per matar una mica la gana és una molt bona manera de fer que la jornada no decaigui. Els fruits secs solen ser una bona opció, però per incorporar la truita de patata, pots preparar-te un petit entrepà de truita i una mica de suc.

Comences a estar tip de truita ja? Vinga va, que només queden dos àpats

Dinar

És el moment de començar a introduir variacions a la recepta original. La truita de patata, a més de ceba, també accepta altres ingredients que li donen un extra de sabor. Per al dinar, pots afegir a la teva truita uns talls de pernil dolç i formatge. Vindria a ser una versió del biquini, però en comptes de pa porta ou i patata. 

Berenar

Comences a estar tip de truita ja? Vinga va, que només queden dos àpats. Pel berenar, una cosa senzilla: uns daus de truita ben cuita per picar amb un escuradents. Poden acompanyar un entrepà, unes peces de fruita o fins i tot te'ls pots menjar abans d'alguna peça de brioixeria dolça. Una truita perfecta per endur, d'aquelles compactes típiques del supermercat. Es pot menjar freda i té un sabor una mica més suau que la cremosa i calenta que tant agrada a tothom.

Ous frescos / Foto: Pixnio
Els ous, com més bons, millor / Foto: Pixnio

Sopar

L'última truita del dia pot ser, o bé la més clàssica, o bé la més estrafolària. Per a la versió clàssica, necessitaràs pa amb tomata, oli, una truita de patata amb ceba poc feta, i un forat a l'estómac per encabir-hi l'últim tall. Per a la versió estrafolària, pots preparar-te una truita de patata picant. Pots incorporar xoriç a la recepta, o afegir-hi -sota la teva responsabilitat- unes gotes de salsa picant. Una versió divertida i arriscada d'acabar el dia amb la panxa ben plena de tubercles.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!