Nit per a oblidar al Palau Blaugrana. El Barça ha caigut en el parany d'un Olympiacos més madur (59-63) i no ha pogut accedir a la seva quarta Final Four de l'Eurolliga consecutiva. Malgrat estar per davant en el marcador durant gran part del partit, un darrer quart desastrós ha acabat condemnant els barcelonins. Amb aquest triomf, els grecs es converteixen en el primer equip de la història de l'Eurolliga en guanyar un cinquè partit com a visitants.

Nerviosisme inicial

Enmig d'un Palau Blaugrana que s'ha vestit de gala per a l'ocasió, el partit ha començat carregat de tensió. Ambdós equips sabien el que estava en joc i han mostrat una intensitat defensiva admirable. Ningú no regalava res i això s'ha traduït en dos minuts sense cap cistella. L'encarregat d'estrenar el marcador ha estat Nicolás Laprovittola, amb una jugada marca de la casa des de la mitjana distància. Però aquests dos punts no han acabat d'espolsar els nervis de sobre de tots dos equips, que seguien molt erràtics. Tant és així que s'han arribat a encadenar 12 tirs consecutius sense encert.

L'únic jugador que es mantenia aliè a tot aquest nerviosisme era Laprovittola, que ha anotat els vuit primers punts blaugrana, amb dos triples inclosos. L'entrada de Ricky Rubio també ha aportat temprança al joc, amb quatre pilotes recuperades en menys de dos minuts, però els percentatges continuaven sent molt baixos, fins al punt que el primer quart ha finalitzat amb un resultat de 12-9 favorable als locals.

Les defenses s'imposen als atacs

Al segon quart, el ritme del partit no ha afluixat. De fet, s'ha vist un joc més vistós, amb més encert ofensiu. Willy Hernangómez ha aparegut des de la pintura i Laprovittola continuava sent l'home més perillós del partit, però es continuava veient un duel marcat per les defenses. La lluita per cada pilota era titànica. Els rebots els estava dominant l'equip de Roger Grimau, impulsat per la màgia del Palau Blaugrana, tanmateix, això no era suficient per agafar distància en el marcador, sobretot tenint en compte que visitants generaven molt des del contracop. Amb tot, la primera meitat ha acabat amb un 27-25 que ho deixava tot obert per als darrers 20 minuts de partit.

Després del pas pels vestidors, la mà d'ambdós entrenadors s'ha notat. Els dos equips han apostat per possessions més llargues i pausades, sense tant espai a la improvisació. Malgrat tot, els canells de tots els jugadors continuaven tremolant. Tampoc especialistes des de la línia de tres com Laprovittola o Àlex Abrines eren capaços de sumar bons percentatges des del perímetre. D'altra banda, l'Olympiacos s'aferrava al partit, forçant un 40-40 al final del tercer quart.

El partit cau de cara per a l'Oympiacos

L'inici del darrer període ha sigut una còpia dels tres anteriors. Més vigorositat que bones decisions i un marcador curt. Però en aquest moment l'Olympiacos és quan més ha serrat les dents per col·locar-se amb dos punts d'avantatge quan falten cinc minuts per al final del duel (47-49). El primer cop que estaven per davant en tot el partit. En aquest punt, el Barça ha perdut els nervis i ha acabat eliminat de l'Eurolliga de la forma més cruel possible. Un 59-63 final segellat principalment amb un nefast darrer quart, en el qual els de Roger Grimau no han pogut competir, errant diversos tirs oberts i perden tota la solidesa defensiva que havien mostrat en tot el partit.