Fer crispetes de blat de moro a casa sense utilitzar les tradicionals bosses de microones no només és possible, sinó que també pot resultar en un snack més saludable i personalitzable. Aquest mètode clàssic permet control total sobre els ingredients, evitant els conservants i additius presents en les versions comercials. Aquí t'expliquem com fer crispetes sense bossa perquè quedin perfectes, utilitzant l'estufa o el microones.

Aquest mètode clàssic permet control total sobre els ingredients

A l'estufa (mètode tradicional)

Ingredients:

georgia vagim ny lHmsHYHk unsplash
Bol de crispetes / Foto: Unsplash

Instruccions:

  1. Tria una olla gran: Utilitza una olla gran amb tapa. La tapa és crucial per evitar que les crispetes saltin fora de l'olla.
  2. Escalfa l'oli: Escalfa l'oli a foc mitjà-alt. La quantitat d'oli ha de ser suficient per cobrir el fons de l'olla i els grans de blat de moro.
  3. Prova l'oli: Col·loca dos o tres grans de blat de moro en l'oli. Quan aquests esclatin, l'oli serà prou calent per afegir la resta dels grans.
  4. Afegeix els grans de blat de moro: Afegeix la resta dels grans i cobreix l'olla. Intenta que formin una sola capa en el fons perquè es cuinin de manera uniforme.
  5. Agita l'olla: Amb la tapa posada, agita l'olla ocasionalment. Això ajuda que la calor es distribueixi de manera uniforme i evita que les crispetes es cremin.
  6. Escolta atentament: Quan el ritme de les crispetes esclatant comenci a disminuir, apaga el foc. Espera fins que els sons s'aturin gairebé per complet abans de destapar.
  7. Assaona a gust: Transfereix les crispetes a un bol gran i assaona al gust amb sal, mantega fosa, o els teus condiments favorits.

Al microones (sense bossa)

Necessitaràs:

  • 1/2 tassa de grans de blat de moro per a crispetes
  • Un recipient apte per a microones amb tapa (o pots utilitzar un plat per cobrir)

Instruccions:

  1. Prepara el recipient: Col·loca els grans de blat de moro al recipient i tapa'l. Si utilitzes un plat com a tapa, assegura't que deixi un petit espai perquè escapi el vapor.
  2. Temps de cocció: Configura el microones en alta potència per 4 a 5 minuts. El temps exacte pot variar segons la potència del teu microones.
  3. Escolta: Igual com amb el mètode de l'estufa, quan l'interval entre esclats s'allargui, atura el microones. Això prevé que les crispetes es cremin.
  4. Assaona: Assaona les crispetes al gust una vegada estiguin llestes.
ali shafei MuMlVzD1QYw unsplash
Crispetes casolanes / Foto: Unsplash

Consells per a crispetes perfectes

  • Varietat de blat de moro: Experimenta amb diferents tipus de blat de moro fins a trobar el teu favorit.
  • Condiments creatius: Més enllà de la sal i mantega, considera afegir formatge parmesà, caiena, canyella, o sucre per variar els sabors.
  • Atenció al temps: Tant a l'estufa com al microones, el temps pot variar. La clau és estar atent i ajustar segons sigui necessari.

Fer crispetes sense bossa és una forma fàcil i divertida de gaudir d'aquest snack clàssic. Amb una mica de pràctica i personalització, pots crear crispetes perfectes que satisfacin exactament els teus antulls.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!