Opinió

Llops amb pell de xai

Llops amb pell de xai

Què passa? Per què hem de témer el llop més enllà dels contes infantils?

Ada Parellada

Diumenge, 6 de novembre de 2022 - 05:30

El vi negre no és negre

El vi negre no és negre

Durant segles, a Catalunya el vi negre es va anomenar 'vi vermell', que és com s'anomena a tots els països d'Europa.

Pep Antoni Roig

Diumenge, 6 de novembre de 2022 - 05:30

Un temple (gastronòmic) de la Ruta del Cister: Cal Travé, la meravellosa cuina de tota la vida

Un temple (gastronòmic) de la Ruta del Cister: Cal Travé, la meravellosa cuina de tota la vida

La família Sans Travé desprèn passió per tot el que fa i la contagia als seus parroquians

Víctor Antich

Dissabte, 5 de novembre de 2022 - 05:30

L'hora dels succedanis (o l’enterrament de la carn)

L'hora dels succedanis (o l’enterrament de la carn)

Els nutrients que necessitem per viure aviat es produiran massivament en laboratoris

Joan Carbó Solé

Divendres, 4 de novembre de 2022 - 05:30

Memòries d'un gormand a la Nit del Gourmet

Memòries d'un gormand a la Nit del Gourmet

La VII Nit del Gourmet Català ha servit per donar a conèixer els productes més innovadors dels socis de Catalonia Gourmet

Pep Antoni Roig

Diumenge, 30 d'octubre de 2022 - 05:30

La castanya dels panellets

La castanya dels panellets

És comentari a les xarxes, a la cua del pa i mentre t’afaiten a cal barber. Tothom parla del preu dels panellets

Ada Parellada

Diumenge, 30 d'octubre de 2022 - 05:30

Tres bars de culte en mig quilòmetre quadrat: el triangle màgic de Gràcia on gaudir del bon beure

Tres bars de culte en mig quilòmetre quadrat: el triangle màgic de Gràcia on gaudir del bon beure

Les tres bodegues formen un triumvirat etílic i misteriós l'èxit del qual s'estudiarà a les universitats

Víctor Antich

Dissabte, 29 d'octubre de 2022 - 05:30

Cuina nord-americana: olles indígenes amb flaire europea

Cuina nord-americana: olles indígenes amb flaire europea

Els EUA tenen cuina pròpia, amb història, tradicions i costums. I quin plaer descobrir-la

Alba Sunyer

Dimecres, 26 d'octubre de 2022 - 05:30

Tocats del bolet...

Tocats del bolet...

Malgrat que el món s’acaba, sempre ens quedarà un plat de rovellons

Ada Parellada

Diumenge, 23 d'octubre de 2022 - 05:30

El brandi que elaboren els àngels

El brandi que elaboren els àngels

Crònica d'un matí a la nova Torres Brandy House, un temple del brandi enmig del Penedès i un lloc que no sembla d'aquest món

Pep Antoni Roig

Diumenge, 23 d'octubre de 2022 - 05:30

Un matí de Sant Ermengol tastant els millors formatges del Pirineu

Un matí de Sant Ermengol tastant els millors formatges del Pirineu

Som un país clarament formatger, les primeres referències sobre formatges són dels segles XIV i XV al llibre de 'Sent Soví'

Víctor Antich

Dissabte, 22 d'octubre de 2022 - 05:30

Guia útil per sopar a Enric Granados sense naufragar en l'intent

Guia útil per sopar a Enric Granados sense naufragar en l'intent

El carrer Enric Granados, al cor de l'Eixample barceloní, és una artèria d'oci on equivocar-se de restaurant és fàcil

Pep Antoni Roig

Diumenge, 16 d'octubre de 2022 - 05:30

Ha mort només un restaurant?

Ha mort només un restaurant?

Cada dia s’obren i es tanquen restaurants, fonamental per a la vida econòmica, social i estètica de les grans ciutats

Ada Parellada

Diumenge, 16 d'octubre de 2022 - 05:30

I aquí, qui para taula?

I aquí, qui para taula?

Aprenem que voltar pel món vol dir ser curiós i observador d’altres costums gastronòmics que ens enriqueixen culturalment

Alba Sunyer

Dimecres, 12 d'octubre de 2022 - 05:30

Som cuina

Som cuina

Impregnar la nostra memòria amb plats que ens facin sentir que casa són uns fideus rossejats o unes mandonguilles amb pèsols

Ada Parellada

Diumenge, 9 d'octubre de 2022 - 05:30

El plaer dels plaers, o el divorci

El plaer dels plaers, o el divorci

Totes les coses que m'agraden d'aquesta vida m'agraden més a la vora del foc

Joan Carbó Solé

Diumenge, 9 d'octubre de 2022 - 05:30

Teoria poètica de la verema

Teoria poètica de la verema

Què és la verema, l'inici d'un nou cicle o la fi del cicle anterior? "That is the question", com diria Shakespeare.

Pep Antoni Roig

Dijous, 6 d'octubre de 2022 - 10:20

La bombolla del preu del peix

La bombolla del preu del peix

Joan Carbó Solé

Dissabte, 6 d'agost de 2022 - 05:30

Manual per gaudir de la ressaca

Manual per gaudir de la ressaca

Sobre com la ressaca pot esdevenir una experiència extraordinària

Joan Carbó Solé

Dissabte, 30 de juliol de 2022 - 05:30

El perill d’alimentar-se amb aromes

El perill d’alimentar-se amb aromes

Joan Carbó Solé

Dissabte, 16 de juliol de 2022 - 05:30

El plaer de xarrupar suor de cavall

El plaer de xarrupar suor de cavall

Sobre l’origen de l’olor animal del vi i com aquest ens pot portar al cel o a l’infern

Joan Carbó Solé

Dissabte, 9 de juliol de 2022 - 05:30

Despeses militars per a birres als bars!

Despeses militars per a birres als bars!

Amb els seients de la cimera de l’OTAN calents, seiem a beure i resistir al bar Makinavaja

Oliver Mancebo

Divendres, 8 de juliol de 2022 - 05:30

Drogues legals per a nens petits

Drogues legals per a nens petits

Provo l’snack enrotllat més intens i deliciós. És a dir, més addictiu

Joan Carbó Solé

Dissabte, 25 de juny de 2022 - 05:30

Experiència traumàtica amb una anxova industrial

Experiència traumàtica amb una anxova industrial

Joan Carbó Solé

Dissabte, 18 de juny de 2022 - 05:30

Un dia de camp a la Lluna

Un dia de camp a la Lluna

Viatgem a la recerca de formatge amb Wallace & Gromit, Blur i Charles Darwin

Oliver Mancebo

Dissabte, 11 de juny de 2022 - 05:30

'Soy un truhan, soy un tragón'

'Soy un truhan, soy un tragón'

Ens embarquem amb Hans Laguna i Julio Iglesias a la conquesta de l'estómac d'Amèrica

Oliver Mancebo

Diumenge, 5 de juny de 2022 - 05:30

Pícnic 'made in USA'

Pícnic 'made in USA'

Joan Carbó Solé

Dissabte, 28 de maig de 2022 - 05:30

El Dia del Tovalló o la fi dels restaurants

El Dia del Tovalló o la fi dels restaurants

Celebrem la vida i obra d’en Douglas Adams i fem una proposta per salvar els bars de l’extinció

Oliver Mancebo

Divendres, 27 de maig de 2022 - 05:30

Si no vols morir, no beguis vi (ni agafis el cotxe)

Si no vols morir, no beguis vi (ni agafis el cotxe)

Joan Carbó Solé

Dissabte, 21 de maig de 2022 - 05:30

Afartament al Banc Central

Afartament al Banc Central

I si les veritables motivacions de l’assalt no foren ni polítiques ni delictuoses, sinó purament gastronòmiques?

Oliver Mancebo

Divendres, 20 de maig de 2022 - 05:30

L'enterrament de l'amanida caprese

L'enterrament de l'amanida caprese

La cuina dels grecs constitueix un paradigma tan o més sòlid que la nostra alimentació 'italianotipada'

Joan Carbó Solé

Diumenge, 15 de maig de 2022 - 05:30

Espia contra espia: cuina encoberta i espionatge foodie

Espia contra espia: cuina encoberta i espionatge foodie

Receptes per ennuegar la «Gola Profunda» dels implicats en el Watergate, el CatalanGate i el Caso Pegasus

Oliver Mancebo

Dissabte, 14 de maig de 2022 - 05:30

Brighton 64: Quan fas pop ja no hi ha stop

Brighton 64: Quan fas pop ja no hi ha stop

Ficar-se en un jardí (un patatar) per fer la crònica gastronòmica d’un concert.

Oliver Mancebo

Dissabte, 7 de maig de 2022 - 05:30

No és la mel per a la boca de l’ase: els millors llibres més mal venuts per Sant Jordi

No és la mel per a la boca de l’ase: els millors llibres més mal venuts per Sant Jordi

Una contracrònica i una antillista de vendes

Oliver Mancebo

Dissabte, 30 d'abril de 2022 - 09:44

Manual per menjar tomàquets del balcó

Manual per menjar tomàquets del balcó

Joan Carbó Solé

Divendres, 29 d'abril de 2022 - 05:30

Catalunya posa rumb al paradís

Catalunya posa rumb al paradís

Joan Carbó Solé

Diumenge, 24 d'abril de 2022 - 05:30

Operación Tenedor: CatalanGate amb llicència per endrapar

Operación Tenedor: CatalanGate amb llicència per endrapar

Abans de colar-se als telèfons intel·ligents, els serveis d’intel·ligència de la Transició es colaven als restaurants

Oliver Mancebo

Dissabte, 23 d'abril de 2022 - 05:30

Mona a Barcelona: el segrest d’en Floquet de Neu

Mona a Barcelona: el segrest d’en Floquet de Neu

Parlem amb el proteic artista Antoni Miralda sobre mones, micos i els ous monumentals dels alcaldes franquistes.

Oliver Mancebo

Dissabte, 16 d'abril de 2022 - 05:30

Els meus esmorzars amb gent afamada (I): Olaria, l’Ed Wood català

Els meus esmorzars amb gent afamada (I): Olaria, l’Ed Wood català

Celebrem l’aniversari de l’Olaria, director de culte pels sibarites amb millor mal gust cinematogràfic

Oliver Mancebo

Dissabte, 9 d'abril de 2022 - 05:30

L'àpat més car de la història

L'àpat més car de la història

Se celebra a la suite més cara de Madrid un àpat valorat en 300.000 euros

Joan Carbó Solé

Diumenge, 3 d'abril de 2022 - 05:30