La final de la Copa de la Reina, en què el Barça s'ha coronat després de golejar 8-0 la Reial Societat, ha acabat amb polèmica. Els responsables de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) han deixat enmig del camp unes bosses amb les medalles, i han estat les mateixes jugadores, així com els membres de l'equip tècnic qui se les han col·locat a les futbolistes. La futbolista Salma Paralluelo s'ha mostrat sorpresa per aquesta situació i s'ha preguntat: "És broma?". La polèmica recorda a la Supercopa d'Espanya el gener del 2023, en què ningú va lliurar les medalles a les jugadores blaugrana, que van haver d'agafar-les d'una taula. Tanmateix, algunes veus han apuntat que no es tracta de cap discriminació cap a l'equip femení, sinó que respon als protocols de la federació, i que ja es va fer així en el cas de la final de la Copa del Rei. 

L'equip blaugrana reacciona a la polèmica: "Estaria bé canviar el protocol"

La forma com s'han entregat les medalles ha provocat sorpresa a La Romareda i molta indignació a les xarxes, precisament perquè recordava a polèmiques anteriors, en què les jugadores femenines han patit greuges comparatius respecte als equips masculins. En conèixer, però, que en aquest cas responia al protocol, hi ha algunes jugadores, com ara Paralluelo, que han reconegut que "estaria guai" canviar el protocol. La davantera Mariona Caldentey, ha explicat que han "rigut una mica" davant la situació, però no ha volgut entrar gaire en la polèmica, i en roda de premsa ha afirmat: "Hem fet la nostra feina, hem fet un bon partit de futbol, hem guanyat i a partir d'aquí, la resta no està en les nostres mans". 

La reina Letícia, present a la final de la Copa de la Reina per primera vegada en els últims cinc anys, ha estat l'encarregada d'entregar el trofeu a la capitana Alèxia Putellas, que l'ha alçat des de la llotja. La futbolista, però, també ha volgut celebrar-ho amb totes les companyes i ha baixat amb la copa fins al camp per repetir l'escena. Una vegada allà, Putellas ha cedit l'honor d'aixecar el trofeu a Sandra Paños, que dies enrere ja va anunciar que aquesta seria la seva darrera temporada al conjunt blaugrana. D'aquesta manera, les jugadores del Barça han donat el tret de sortida a una merescuda celebració, si bé ja tenen el cap en la final de la Champions del pròxim dissabte. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!