Opinió

Una taverna sagrada al Poble-sec: El Sortidor, més de cent anys abeurant el barri

Una taverna sagrada al Poble-sec: El Sortidor, més de cent anys abeurant el barri

Víctor Antich

Dissabte, 28 de gener de 2023 - 05:30

Un petó amb gust de carbonara

Un petó amb gust de carbonara

A Barcelona hi ha un lloc on la carbonara es menja primer amb els ulls i després amb la boca, però d'on ve la recepta?

Pep Antoni Roig

Diumenge, 22 de gener de 2023 - 05:30

Tornarem a la terra? Reflexions luddites sobre cuina i intel·ligència artificial

Tornarem a la terra? Reflexions luddites sobre cuina i intel·ligència artificial

Sense tenir-ne consciència, les xefs usem la IA: ¿que potser no donem ordres a artefactes que ens avisen del temps de cocció?

Ada Parellada

Diumenge, 22 de gener de 2023 - 05:30

Un restaurant clandestí al mercat del Ninot

Un restaurant clandestí al mercat del Ninot

Els tres ex Gresca Carles Morote, Gemma López i Sergi Puig han obert el Suru Bar

Víctor Antich

Dissabte, 21 de gener de 2023 - 05:30

Tots els colors d'un paisatge dins una ampolla de vi

Tots els colors d'un paisatge dins una ampolla de vi

Albet i Noya, celler pioner en vins i vinyes ecològiques a Catalunya, condensa el seu llegat en l'escumós "El Corral Cremat"

Pep Antoni Roig

Diumenge, 15 de gener de 2023 - 05:30

La generació Brocco

La generació Brocco

Aquesta fal·lera que tenim de posar noms a les generacions no és altra cosa que la necessitat de l’ésser humà de posar ordre

Ada Parellada

Diumenge, 15 de gener de 2023 - 05:30

Can Culleretes, la llegenda d’un restaurant immortal (o no)

Can Culleretes, la llegenda d’un restaurant immortal (o no)

Una cuina tradicional que funciona, un bon tracte amb la gent i una bona relació qualitat-preu

Víctor Antich

Dissabte, 14 de gener de 2023 - 05:30

Conversa de sobretaula amb un ro-bot

Conversa de sobretaula amb un ro-bot

No em culpeu per les respostes, però tampoc per les preguntes. Si he portat la tertúlia al límit, és per posar-nos a prova

Joan Carbó Solé

Dijous, 12 de gener de 2023 - 05:30

Teoria poètica del biquini

Teoria poètica del biquini

El famós entrepà deu el seu nom a la Sala Bikini i la seva inspiració a un sandvitx que Marcel Proust cita a "La Recherche"

Pep Antoni Roig

Diumenge, 8 de gener de 2023 - 05:30

Els estris que et canviaran la vida

Els estris que et canviaran la vida

Aquests estris no ens canviaran la vida com ens havien promès, però nosaltres podem donar-los una nova vida a ells

Ada Parellada

Diumenge, 8 de gener de 2023 - 05:30

El foie, gran absent d’aquestes festes

El foie, gran absent d’aquestes festes

A causa de la grip aviària restaurants i bars han eliminat el foie de les seves cartes

Víctor Antich

Dissabte, 7 de gener de 2023 - 05:30

Hipnotitzats per les xarxes

Hipnotitzats per les xarxes

Els corrents gastronòmics que es creen a les xarxes socials canviaran l’escenari gastronòmic mundial? Pensem-hi!

Alba Sunyer

Dimecres, 4 de gener de 2023 - 05:30

El dia que comença el futur

El dia que comença el futur

Així, obro cada dia la persiana convençuda que avui sí que serà un gran dia i aquest nou any, l’any que tot serà millor

Ada Parellada

Diumenge, 1 de gener de 2023 - 05:30

Un menú degustació de pel·lícula

Un menú degustació de pel·lícula

Protagonitzada per un xef molt estrellat, "The menu" és una sorprenent pel·lícula sobre l'alta cuina i les seves frivolitats

Pep Antoni Roig

Diumenge, 1 de gener de 2023 - 05:30

Pinotxo penja el davantal i s’acomiada de la Boqueria

Pinotxo penja el davantal i s’acomiada de la Boqueria

Després de vuitanta anys darrere la barra, Joan Bayén diu adeu al mític Bar Pinotxo. El relleu està garantit amb la familia.

Víctor Antich

Dissabte, 31 de desembre de 2022 - 05:30

Menys carn i més esperança

Menys carn i més esperança

Un terç dels aliments que es compren als Estats Units van a la brossa

Alba Sunyer

Dimecres, 28 de desembre de 2022 - 05:30

L'hora del Vichy, el moment més important de Nadal

L'hora del Vichy, el moment més important de Nadal

L'aigua amb gas és la beguda que mai no figura a cap de les recomanacions pels àpats nadalencs, però és la més imprescindible

Pep Antoni Roig

Diumenge, 25 de desembre de 2022 - 05:30

L'escudella nacional, l'escudella emocional i l'escudellòmetre

L'escudella nacional, l'escudella emocional i l'escudellòmetre

Avui és Nadal, i no hi ha res que desitgi més que de totes les cases i restaurants en surti un aroma inconfusible d’escudella

Ada Parellada

Diumenge, 25 de desembre de 2022 - 05:30

Torrons, neules i cava, irrompen amb força aquest Nadal a Nova York

Torrons, neules i cava, irrompen amb força aquest Nadal a Nova York

Tenim un rebost i una cultura gastronòmica privilegiada i tots som responsables de fer que el món ho sàpiga

Alba Sunyer

Dimecres, 21 de desembre de 2022 - 05:30

Amb dinerets, torronets

Amb dinerets, torronets

Això diu la dita popular. També diem que un dia és un dia, però enguany el pagarem més car que en anys anteriors

Ada Parellada

Diumenge, 18 de desembre de 2022 - 05:30

Els catalans estem casats amb el porc i ens resistim al divorci

Els catalans estem casats amb el porc i ens resistim al divorci

Que els catalans tenim un 'affair' amb els bolets és cert, però amb el porc ens hi hem casat i ens resistim al divorci

Alba Sunyer

Dimecres, 14 de desembre de 2022 - 05:30

L'escudellòmetre: el pla utòpic per fer rajar escudella de totes les aixetes

L'escudellòmetre: el pla utòpic per fer rajar escudella de totes les aixetes

El plat més famós de Catalunya està documentat des del segle XV i fins i tot Santiago Rusiñol va dedicar-li una obra

Pep Antoni Roig

Diumenge, 11 de desembre de 2022 - 05:30

Vet aquí l'Homo Sopiens

Vet aquí l'Homo Sopiens

La sopa va ser el primer plat de la humanitat

Ada Parellada

Diumenge, 11 de desembre de 2022 - 05:30

Bon pa i bon vi escurcen el camí: Dinant  al restaurant Adobo i tastant els millors vins d’Emilio Moro

Bon pa i bon vi escurcen el camí: Dinant al restaurant Adobo i tastant els millors vins d’Emilio Moro

Les Bodegues Emilio Moro ens presenten a Barcelona la nova anyada dels seus negres més icònics

Víctor Antich

Dissabte, 10 de desembre de 2022 - 05:30

La farsa de la dieta mediterrània

La farsa de la dieta mediterrània

La piràmide mediterrània dels aliments està invertida quan es tracta de proposar una alimentació saludable per a l’organisme

Joan Carbó Solé

Divendres, 9 de desembre de 2022 - 05:30

Cafè en perill d'extinció

Cafè en perill d'extinció

Llegeixo no sé on una notícia que em deixa estabornida: 'El cafè s'acaba' i amenaça de ser un producte en perill d'extinció

Ada Parellada

Diumenge, 4 de desembre de 2022 - 05:30

Guia útil per dinar a Les Grands Buffets i no acabar rodolant

Guia útil per dinar a Les Grands Buffets i no acabar rodolant

Ubicat a Narbona, Les Grands Buffets és el restaurant més visitat de França i ofereix gastronomia de luxe a un preu econòmic

Pep Antoni Roig

Dissabte, 3 de desembre de 2022 - 05:30

Comprant a cegues estem decidint el futur dels nostres pagesos

Comprant a cegues estem decidint el futur dels nostres pagesos

Si només ens aturéssim un minut a pensar-hi, “altre gall li cantaria”, mai millor dit

Alba Sunyer

Dimecres, 30 de novembre de 2022 - 05:30

La boca o la visa

La boca o la visa

És hora de denunciar la manca de responsabilitat, empatia i compromís d'allò que ensenyaven a les escoles abans: la urbanitat

Ada Parellada

Diumenge, 27 de novembre de 2022 - 05:30

El restaurant amb estrella Michelin que pot canviar-te la vida

El restaurant amb estrella Michelin que pot canviar-te la vida

Hisop va aconseguir la primera estrella l'any 2010 i des d'aleshores l'ha mantingut cada any, evolucionant gastronòmicament

Pep Antoni Roig

Diumenge, 27 de novembre de 2022 - 05:30

Un cafè parisenc al restaurant més amagat de Mallorca

Un cafè parisenc al restaurant més amagat de Mallorca

A la vila d'Artà, la més recòndita de l'illa, hi ha un restaurant afrancesat que és una de les joies amagades de Mallorca

Pep Antoni Roig

Diumenge, 20 de novembre de 2022 - 05:30

Mundial de Qatar 2022: Pilotes i pilotilles, fora!

Mundial de Qatar 2022: Pilotes i pilotilles, fora!

Avui comença el Mundial de Futbol a Qatar. El Mundial de la controvèrsia

Ada Parellada

Diumenge, 20 de novembre de 2022 - 05:30

Els 'hits' de la tardor del nord: fred, pomes i molins

Els 'hits' de la tardor del nord: fred, pomes i molins

A Michigan, entomem així un hivern llarg i cru que arriba descaradament a l’octubre per quedar-se fins al mes de maig

Alba Sunyer

Dimecres, 16 de novembre de 2022 - 05:30

Un miracle al restaurant més antic de Catalunya

Un miracle al restaurant més antic de Catalunya

L'Hostal de Pinós va néixer al segle XVI després d'un miracle i és la fonda i casa de menjars més antiga de Catalunya

Pep Antoni Roig

Diumenge, 13 de novembre de 2022 - 05:30

Premis gastronòmics: píndola o sobredosi?

Premis gastronòmics: píndola o sobredosi?

Els premis són extraordinaris i també nefastos. Són una fantàstica manera de generar una competitivitat que ens infantilitza

Ada Parellada

Diumenge, 13 de novembre de 2022 - 05:30

A bon bocí, bon glop de vi: dinant al restaurant Oria i tastant els nous vins de Muga

A bon bocí, bon glop de vi: dinant al restaurant Oria i tastant els nous vins de Muga

En cada mossegada i cada glop aconseguim harmonitzar la tradició i la innovació amb una picada d’ull a la cuina catalana.

Víctor Antich

Dissabte, 12 de novembre de 2022 - 05:30

Roda el món i torna al Born: La sentència de mort de la castanyada

Roda el món i torna al Born: La sentència de mort de la castanyada

Halloween és una daga per a la nostra cultura. La tradició catalana té un peu a l’altre barri i ja li canten les absoltes

Alba Sunyer

Dimecres, 9 de novembre de 2022 - 05:30

Llops amb pell de xai

Llops amb pell de xai

Què passa? Per què hem de témer el llop més enllà dels contes infantils?

Ada Parellada

Diumenge, 6 de novembre de 2022 - 05:30

El vi negre no és negre

El vi negre no és negre

Durant segles, a Catalunya el vi negre es va anomenar 'vi vermell', que és com s'anomena a tots els països d'Europa.

Pep Antoni Roig

Diumenge, 6 de novembre de 2022 - 05:30

Un temple (gastronòmic) de la Ruta del Cister: Cal Travé, la meravellosa cuina de tota la vida

Un temple (gastronòmic) de la Ruta del Cister: Cal Travé, la meravellosa cuina de tota la vida

La família Sans Travé desprèn passió per tot el que fa i la contagia als seus parroquians

Víctor Antich

Dissabte, 5 de novembre de 2022 - 05:30