És el fenomen del moment. Operación Triunfo 2025 va arrencar oficialment aquest dilluns 15 de setembre amb la Gala 0 i la primera “expulsió” de dos concursants. Un primer cribratge obligatori i ‘marca de la casa’ del concurs per fer encara més atractiva la primera interacció amb l'audiència. Un cop superada la prova final del càsting final, 16 concursants enfilen camí cap a l'Acadèmia que s'ubica a Terrassa. Una desena i mitja de concursants molt diversos i de procedències molt diferents comencen a conviure junts per superar aquest talent show i alçar-se amb els 100.000 euros de premi final. I, és clar, en poc més de 48 hores des que va arrencar l'emissió del directe s'han vist escenes còmiques, romàntiques i professionals de tots els colors. Però, també, escenes gastronòmiques que han captat l'atenció de La Gourmeteria.

El pa amb tomàquet, present a ‘OT 2025’

Concretament, l'escena la protagonitzen la Judit (Barcelona) i Guille Toledano (Guadalajara) mentre preparaven l'esmorzar d'aquest matí. La concursant catalana —en Max i en Guillo Rist són els altres participants de Catalunya— es posa les mans al cap en veure què fan els qui seran els seus companys de casa durant les pròximes setmanes. Precisament, posa l'atenció en el que fa aquest xicot de 24 anys que decideix esmorzar pa amb tomàquet, emblema nacional de Catalunya i un plat del qual s'han vist derivacions que han resultat autèntiques barbàries.

Ell, primerament, li etziba a la barcelonina: “En vols?”. Aleshores, la Judit, que ja fa una estona que l'observa i es posa les mans al cap li contesta “no sabeu fer un bon pa amb tomàquet”. El noi, que és cap de cuina a un restaurant, li somriu i li demana que li ensenyi a fer-ne un tal com ella imagina. La concursant catalana li deixa clar que el pa amb tomàquet no es ratlla en un ratllador. “Així no és com s'ha de fer”, li reclama, una frase a la qual ell objecta que és com ho ha fet sempre i que és la manera perquè quedi més bo. “El que has de fer és tallar el tomàquet per la meitat i ratllar-lo directament al pa”, diu l'alumna de l'Acadèmia de 20 anys.

Pan con tomate
Un pa amb tomàquet com cal / Foto: La Gourmeteria

Al seu costat, hi apareix Claudia Arenas (19, Alacant) que comenta que ella ho fa igual que el seu company de Castella-La Manxa. La reacció de la Judit és la de quedar-se bocabadada i desistir en el seu intent de convèncer-los. Posteriorment, tenen una conversa agradable en la qual ell li pregunta com es diu en català el 'pan con tomate' i ella, ja més seriosa, li respon “pa amb tomàquet” abans d'afegir que el pa amb tomàquet és un plat que s'elabora amb els tomàquets petits, els de penjar, i no pas amb els més grossos, els que s'empren, per exemple, en les amanides.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!