El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 5 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.
On menjar bé a Lleida: els 5 restaurants que has de conèixer
Viatgem fins a Lleida per tastar autèntica cuina catalana. A la capital del Segrià no només s'hi cuinen meravellosos esmorzars de forquilla i cassoles de caragols per llepar-se'n els dits. Hi ha autèntics racons d'alta cuina o cuina gastronòmica que fan més gran el talent gurmet d'aquesta ciutat. En aquest article, descobrim els millors restaurants de Lleida d'una cuina i l'altra.
Sisè: el número u de la província de Lleida
L’Àngel Esteve va obrir el restaurant Sisè fa dos anys. Aquest jove xef nascut a Lleida, tot i tenir només 28 anys, ha passat per cuines tan prestigioses com les del Celler de Can Roca, el Mugaritz, el Coure o el Gresca. El local, amb parets blanques i sostre negre, amb taules de fusta amb les seves estovalles de roba, podria semblar una antiga nau industrial, al fons de la qual trobem una barra majestuosa, folrada de rajoles quadrades de color taronja, que recorda la cuina a la vista del restaurant Compartir Barcelona.

Des de la barra, el comensal pot observar durant l’àpat —des d’un còmode tamboret— com el xef, juntament amb el cap de cuina, Marc Chic, domen les brases amb una precisió extrema, mentre cuinen al foc, sense parar de remenar cassoles i paelles, per acabar muntant els plats davant teu. Ajudats sempre pel Roman a la cuina, i la Mia, que controla la sala. La carta del restaurant Sisè, que renoven setmanalment, la conformen únicament sis primers plats i sis segons, però Déu meu senyor quines dotze plates.
📍 Av. de I'Estudi General, 27, Lleida
🍽 Ressenya del restaurant Sisè
Restaurant Llobregat: plats de bandera
El restaurant Llobregat aposta per una cuina de grans aspiracions. A l'elegant ambient del seu establiment, tenen el gust d'oferir tant els plats més clàssics com les creacions més recents. Les mítiques estovalles de quadres en menjador d'ambient rústic que donen pas als caragols a la cassola, fideuà, xurrasco o canelons. Es tracta d'un restaurant-braseria a la barriada de cappont de Lleida. Hi destaca la cuina catalana, tradicional i lleidatana. És un local rústic i elegant amb diferents sales. Els germans Adrià i Enric són la tercera generació d'aquest negoci familiar que va alçar-se el 1985.
📍 c/ de Riu Llobregat, 7, Lleida
🍽 Ressenya del restaurant Llobregat
Bar Elena: un esmorzar amb toc blaugrana
El Bar Elena, al barri de la Mariola de Lleida, és un dels locals amb més solera de la ciutat. Una penya barcelonista que dona menjar a la parròquia amb cuina catalana tradicional feta amb molt d'amor i de manera casolana. Regentat per la família Rovira, amb en Dani i la Susana i els seus fills Judith, Andrea i Arnau al capdavant, el Bar Elena és un local culer compromès amb la ciutat i amb Catalunya. Pel que fa a l'oferta gastronòmica del local, destaquen els calamarsets de cambrils amb suc, un plat ideal per compartir fet de manera tradicional. Un altre dels infal·libles en un bon esmorzar és el capipota de vedella, l'especialitat de la casa del Dani i la Susana. Un capipota casolà fet amb xup-xup lent i ple d'estima que agrada a tothom qui visita el local.
📍 Avinguda de Pius XII, 29, Lleida
🍽 Ressenya del Bar Elena
Ferreruela: cuina tradicional amb un gran producte
La cuina lleidatana és una de les més singulars de Catalunya. Els caragols a la llauna en són el màxim exponent, però la coca de recapte o les orelletes també formen part del nostre receptari. Però si hi ha una cosa que ens caracteritza als lleidatans és la qualitat dels productes que produïm al territori. I per gaudir d'aquest producte, no hi ha millor lloc que el restaurant per excel·lència de cuina de la terra de la ciutat: el Ferreruela.

Ubicat en un racó discret del barri de Pardinyes, el Ferreruela fa més d'una dècada que ofereix bon menjar a la ciutat. El seu lema, “cuina de la terra”, es fa palès des del moment en què t'hi plantes a davant. Malgrat estar recomanat a la guia Michelin, les plaques que llueixen amb orgull a l'exterior del restaurant són la de Slow Food Catalunya i la de vins de proximitat. La placa Michelin també la tenen, però està penjada a l'interior. El local és tot el que podries esperar d'un establiment de cuina tradicional.
📍 c/ de Bobalà, 8, Lleida
🍽 Ressenya del restaurant Ferreruela
Casa Tere: un esmorzar de forquilla imperial en un polígon
Esmorzars de forquilla, dinars, caragols a la llauna, brasa i calçots; aquesta és la suculenta carta de presentació de la braseria Casa Tere de Lleida. Ubicat en un polígon, entre la rotonda del cementiri i la carretera de Mangraners, Casa Tere és un restaurant tradicional que elabora cuina casolana. Els seus guisats i les postres casolanes són algunes de les joies del local; però com que es tracta d'una braseria, els plats imprescindibles, naturalment, són els que fan a la brasa i al forn.
📍 c/ del Cogul, 6, 25191 Lleida