El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 5 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

Els millors restaurants de l'Hospitalet de Llobregat

Vagis on vagis és bàsic conèixer els llocs on menjar bé de la ciutat que visites. En aquest cas, si vols sortir de Barcelona capital, però sense allunyar-te gaire i tastar un menjar de qualitat a un preu molt correcte, descobrim 5 restaurants insuperables de l'Hospitalet de Llobregat.

Can Siscu: el millor marisc i plats de cullera per sucar-hi pa

Comencem la ruta apropant-nos al restaurant Can Siscu de l’Hospitalet, amb més de noranta anys d’història a l'esquena i que actualment regenta el Tino Cabo juntament amb la Carme. Aquest petit restaurant amb ànima de bodega o petita bodega amb aire de restaurant és una prova fefaent que hi ha vida més enllà de Barcelona. L’èxit del local radica principalment en oferir un bon producte amb la mínima manipulació possible, tret dels plats de cullera, és clar. Per entendre’ns, Can Siscu juga a la mateixa lliga que el restaurant Casa Mari i Rufo, a Ciutat Vella, o el restaurant Montalban, al barri del Poble-sec, per posar dos exemples que he visitat recentment.

pochas
Mongetes blanques i verdes amb calamarsets / Foto: Víctor Antich

Un dels moltíssims plats a destacar són les mongetes pochas de Navarrablanques i verdes, amb calamarsets. Estan exquisides i la mitja ració que he demanat sembla sencera. No tenen res a envejar a les que vaig tastar fa un parell de mesos a la barra d’un conegut restaurant del carrer Balmes on em van cobrar 35 € per un bol minúscul, que en sortir del restaurant vaig haver d'anar-me'n a menjar un entrepà de la gana que portava.

El Brot de l'Hospitalet: producte directe de l’hort

Els bons restaurants són aquells on menges bon producte, tractat amb cura i a un preu just. Tant si és cuina innovadora com receptes tradicionals, el més important és que no et prenguin el pèl. I això és justament el que trobem al Brot, un restaurant de l'Hospitalet de Llobregat amb producte de la comarca, una oferta variada i plats de qualitat per a tots els gustos.

Celler 1912: el centre neuràlgic del vermut i les anxoves

És dimarts i toca bodega, així que em desplaço a l'Hospitalet, a tocar de l’ajuntament i del mercat municipal del Centre, on, tot passejant tranquil·lament pel carrer Major, em trobo el Celler 1912. La història del celler, com us deveu imaginar, es remunta a principis del segle passat. Si us acosteu a l'Hospitalet, no oblideu trepitjar aquest temple de l’aperitiu, que ja forma part de la història de la ciutat pels seus vins, les seves anxoves i el bon tracte que et dispensen.

Bodega Montserrat: 25 anys servint uns esmorzars de forquilla esplèndids

És un bar típic de barri amb la barra a la dreta i tot de taules i cadires a l’esquerra, les quals omplen el local i estan encarades a la cuina, que és des d'on surten les aromes que ens fan venir gana.  De la paret pengen fotos del propietari amb els amics; són d’una colla de motards que es diuen Amazones i Centaures, que, com cal esperar, van al local sempre que poden. Un cop a taula, trobo autèntiques fins i tot les estovalles de paper; aquelles que són plenes d’anuncis. Hi puc llegir “Bar Bodega Montserrat: menjar casolà, esmorzars de forquilla, plats combinats, tripes, callos, tapes i entrepans”, que comparteix cartell amb les instal·lacions i reparacions Alumuva i la Reina, majoristes de papereria.

jUME
En Jaume de la Bodega Montserrat / Foto: Víctor Antich

En aquesta ocasió vaig per feina, i, per recuperar-me de tanta penitència, em cruspeixo un plat de braó de porc, que sacseja la meva consciència, i uns peus de porc per ajudar-me a calmar-la; perquè no sigui dit.  A la taula de davant, s’estan cruspint un entrepà de cochinillo que fa venir ganes de clavar-li una bona queixalada, però millor deixar-ho córrer. Mare de Déu, quins entrepans! Les especialitats de la casa també són la tripa, els ous ferrats amb el que sigui, la botifarra amb mongetes, el pernil i els entrepans, que pots degustar en un horari molt ampli perquè el Jaume obre a les set del matí i tanca a les set de la tarda.

Bar Alarcón: un menú de migdia imbatible

Per fer un bon esmorzar de forquilla no existeixen les distàncies llargues. No importa fer hores de carretera per tastar aquella tripa gloriosa, unes mandonguilles úniques o uns bons ous de granja amb xanguet. N'és una prova l’Hospitalet, on hi ha enclaustrat un dels temples de la ciutat dels bons esmorzars de forquilla que feia temps que tenia ganes de visitar. Parlo del bar Alarcón, situat al carrer Roca i Umbert, a tocar de la parada de metro Avinguda Carrilet, per tant, no teniu cap excusa per passar-hi quan us vingui de gust. Al migdia, com he dit, preparen un menú del dia imbatible al preu de 14 €. Avui, per exemple, veig a la pissarra, que tenen per escollir entre el gaspatxo, carxofes saltades, amanida, faves amb calamarsons o pasta a la puttanesca de primer, i de segon, lluç, salsitxes, pollastre i bistec; però no us ho perdeu, inclou pa, beguda, cafè i postres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!