Tots i totes idolatrem famosos. Unes personalitats que no estan al nostre abast i que sempre somiem trobar-nos-les i poder xerrar amb elles o fer-nos fotografies. Un dels exemples més clarividents ocorre amb els jugadors i les jugadores del Futbol Club Barcelona. Els Pedri, Lamine Yamal, Aitana Bonmatí i Alexia Putellas de torn que aixequen passions irracionals entre la parròquia blaugrana i milers de ciutadans de Catalunya. Doncs bé, en una conversa amistosa i distesa entre Fermín López i els aficionats culers, el migcampista andalús revela qüestions personals, entre les quals el seu restaurant preferit de Barcelona.

Fermín López revela el seu restaurant preferit de Barcelona

Precisament, fa tot just un any, els companys d'EnBlau parlaven de l'aleshores molt bona relació entre Gavi i Fermín, i el fet que els dos andalusos —que aleshores estaven lesionats i comptaven els dies per tornar al camp—, havien decidit passar temps amb les seves respectives parelles. Concretament, els dos jugadors del Barça van organitzar una cita de quatre al restaurant Ikibana, un restaurant japonès de Barcelona, on els van enxampar amb Berta Gallardo i Ana Pelayo, les dues WAG blaugrana.

Així doncs, un any després el futbolista nascut a El Campillo confirma que es tracta del seu restaurant predilecte a Barcelona. A més a més, l'andalús té la gran sort que l'Ikibana es troba multiplicat per tres a la ciutat comtal. Un situat al passeig Picasso, 32; un altre a avinguda Paral·lel, 148; i al carrer Doctor Fleming, 11.

Què es pot tastar al restaurant Ikibana

“Explora la cuina fusió japonesa-brasilera en les nostres tres ubicacions de Barcelona”, relaten des del seu web. El vaixell Kasato Maru va portar el 1908, els primers sabors japonesos al Brasil. Més d’un segle després, celebren aquesta fusió asiàtica de luxe a través d’una experiència gastronòmica diferent de sushi i molt més a Barcelona. Amb ells van arribar també els preuats ingredients i receptes d'una terra llunyana, exòtica i desconeguda aleshores. Més de cent anys després, la tradició culinària japonesa-brasilera té fama mundial i una forta identitat pròpia. Dues nacions i dues cultures que han sabut fusionar sabors, ingredients, colors i textures creant una gastronomia molt especial. És un restaurant per fer una passejada per una ruta de sabors que han fet la volta al món i que han aproximat Tòquio i São Paulo. “Proposem una experiència diferent a cada plat”, confessen. 

La carta d’Ikibana aposta pels plats pensats per compartir i opcions per a tots els gustos. Entre els entrants hi trobem clàssics com l’edamame amb sal Maldon, la tempura de vegetals o el tàrtar de tonyina amb goma wakame i xips de plàtan. La secció de sushi és molt completa, amb uramakis com el picanha Uramaki amb vedella i alvocat, o el veggie Roll per als vegetarians, a més de nigiris variats de salmó, tonyina, anguila o fins i tot foie. Els plats principals inclouen receptes amb marcat accent brasiler com la muqueca de Bahía, elaborada amb peix i llet de coco, o opcions japoneses com el salmó teriyaki i el tataki de tonyina. També hi ha propostes de carn com l’entrecot de vedella ecològica, que completen una oferta gastronòmica diversa i sofisticada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!