L’associació Palencia Brava ha donat a conèixer els 16 finalistes que competiran a la gran final del VI Concurs Internacional de Patates Braves, prevista per al 29 de setembre de 2025 a l’Hotel Rey Sancho de la capital palentina. A aquests participants, procedents de deu províncies espanyoles, se’ls sumaran tres cuiners de Palència que es classificaran per a la fase prèvia del dia 28. Entre els finalistes destaca la presència del cuiner ebrenc Nil Aragonès, de 27 anys, actual xef del restaurant Lo Punyetero (Tortosa). Després d’haver treballat a cuines de renom com El Celler de Can Roca, Miramar o Villa Retiro, el català presentarà la recepta “Les nostres patates punyeteres”, amb les quals aspira a situar Tarragona al podi de les millors braves del món.
L'únic restaurant de Catalunya classificat per a la final del concurs Millors Patates Braves del món
Els plats seran valorats tenint en compte el gust, l’originalitat, la tècnica, l’estètica i la viabilitat en un servei real. Els guanyadors obtindran premis en metàl·lic (fins a 1.500 € per al primer classificat), a més de lots de productes, obres d’art i reportatges audiovisuals. També es lliuraran guardons especials a la innovació, l’estètica i, per primera vegada, a la votació del jurat popular. La cita comptarà amb un jurat de prestigi format pels xefs Aarón Ortiz (Kabo), Peña (Sibaritas Klub) i Raúl del Moral (Escola Internacional de Cuina), a més dels populars creadors gastronòmics Sezar Blue i Charlito Cook. Els candidats hauran de cuinar les seves braves en directe en un showcooking obert al públic i retransmès en streaming.
Des del 2020, Palència acull l'esdeveniment Una de Bravas, referent internacional que premia sabor, tècnica, viabilitat i estètica al voltant de la tapa espanyola més transversal. El certamen ha vist coronar cuiners de primer nivell i consolidar estils regionals amb identitat pròpia. Sis edicions consecutives en què tant participants com jurat han estat, i són, top mundial. Per Palencia Brava passen cada any estrelles Michelin, creadors de contingut i periodistes gastronòmics del més alt nivell.
Tots els finalistes del concurs
- Lo Punyetero — Les nostres patates Punyeteres — Tortosa, Tarragona
- El Dólar — Patatas dólar — Oviedo, Astúries
- Bar El Globo — Gureak, las nuestras — Bilbao, Bizkaia
- Hostal Restaurante Concepción — HC con Bravas — La Mata, Toledo
- Canfranc Express — Bravas desde 1928 — Hotel Canfranc Estación a Royal Hideaway, Canfranc-Estació, Osca
- Carolina Fanjul (Inferno Gastrobar) — Pataguetti — Gijón, Astúries
- La Taberna de Noa — Bravas Pig — Fuentes de León, Badajoz
- Le Qualité Tasca — Milhoja Brava — Madrid
- Real Club de Golf Valderrama — OniBrava — Sotogrande, Cadis
- Restaurante Malaspina —Las bravas… ¡con las manos!— Alacant
- LatxaskaEtxea — Brabas Rocher — Madrid
- Roots Coruña — As Bravas do Dragón — A Corunya, Galícia
- Rosi la Loca — Bravas alocadas — Madrid
- Taberna & Media — Milhojas bravas de otoño — Madrid
- Vrutal Club — Vravas — Madrid
- Zinco Zentido — Sol bravo — Talavera de la Reina, Toledo