El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.
On menjar bé a Tarragona: els millors restaurants de la ciutat i de la comarca
Aprofitant que s'ha celebrat fa pocs dies el primer Congrés del Romesco a Tarragona, ens endinsem en aquesta terra per conèixer els millors restaurants de Tarragona i Altafulla.
El Tamboret: un bon restaurant a la part alta
El restaurant El Tamboret de Tarragona és un petit, però encantador local situat a la part alta de Tarragona (Carrer de Santa Anna, 12), on els amants del bon menjar i el bon beure trobaran un racó de felicitat. Aquí, la Pili i l’Eli, les seves amfitriones, s'encarreguen de crear un ambient càlid i acollidor que et farà sentir com a casa des del primer moment. Recentment, per cert, ha estat premiat amb un Solete a la Guia Repsol. Aquest lloc és conegut per oferir els millors formatges de la ciutat, presentats amb una cura i dedicació que es reflecteixen en cada tall i cada peça seleccionada. Els formatges es poden degustar acompanyats de grans referències de vi natural i cervesa artesana, una combinació perfecta per als paladars més exigents.
Oashi: un oasi gastronòmic que enamora
Entre el bullici de la ciutat i la proximitat del mar, descobrim un tresor gastronòmic que ha captivat els amants de la cuina japonesa: Oashi Tarragona, considerat per molts com el millor restaurant de cuina japonesa de la província. En aquest petit local amb només quatre taules, es viu una experiència única que fusiona la tradició nipona amb l'essència dels productes locals. La filosofia d’Oashi es basa en la recerca constant de l'excel·lència. Cada detall, des del tracte personalitzat fins a la qualitat del producte, està pensat per oferir una experiència gastronòmica inoblidable.

El xef Alex, qui va formar-se al reconegut restaurant Shunka de Barcelona, va veure la necessitat de portar cuina japonesa autèntica a Tarragona. Aquesta visió va ser la que va donar vida a Oashi. L'aposta per la qualitat no es limita a la tècnica culinària. L'Alex treballa de bracet amb proveïdors de confiança, seleccionant productes de proximitat i d'exclusivitat, com la millor gamba vermella de la zona. El resultat és una cuina que combina la precisió japonesa amb la frescor del Mediterrani.
Voramar Cal Vitali: un top d'Altafulla
El Restaurant Voramar és un espai familiar situat davant mateix del mar, a la platja d'Altafulla, especialitzat en arrossos i peixos. Va guanyar el premi de millor arròs de l'estat el 2017. Sis anys després, encara el tenen a la carta, convertint-se en una excel·lent elecció perquè apostis per tastar l'arròs melós de presa ibèrica i shitake amb maionesa de foie.
Bruixes de Burriac: producte de primera qualitat
Bruixes de Burriac és el restaurant gastronòmic de l'Hotel Gran Claustre situat a la vila closa d'Altafulla. Ofereixen una cuina de temporada amb productes de primera qualitat. El xef Jaume Drudis elabora uns plats on es pot veure l'essència de la cuina mediterrània i de mercat. El garguilot de verduretes a la vinagreta de mostassa i la suprema de lluç amb alls confitats i salseta de llamàntol són dues opcions que no et deixaran indiferent.

Qualitat, treball ben fet i compromís amb el client són els tres punts que defineixen el treball i la passió per la cuina del xef Jaume Drudis. Per satisfer els comensals, aquí s’ofereix un menú en el qual es poden triar diferents opcions i que va canviant mensualment. Encara que també es poden triar plats de la seva carta, que es renova a cada estació de l’any, o provar el seu menú degustació per descobrir tots els sabors i sensacions del mar i la terra amb els productes autèntics del Camp de Tarragona.