Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Arriba la trobada gastronòmica més gran de Catalunya: 200.000 persones i tones de menjar

Arriba la trobada gastronòmica més gran de Catalunya: 200.000 persones i tones de menjar

Les millors fires gastronòmiques del país

Oriol Foix

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

Com va ser el primer Aplec del Caragol de la història? L'origen de la millor festa del país

Com va ser el primer Aplec del Caragol de la història? L'origen de la millor festa del país

Una festa que arriba a la seva 44a edició

Oriol Foix

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

Què passa si esclafes una hamburguesa de McDonald's amb una premsa hidràulica?

Què passa si esclafes una hamburguesa de McDonald's amb una premsa hidràulica?

Un contingut tan simple com hipnòtic s'ha fet viral

Jordi Prió

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

Aquesta pasta cremosa amb gambes és lleugera, està boníssima i no et fa sentir culpable

Aquesta pasta cremosa amb gambes és lleugera, està boníssima i no et fa sentir culpable

Una recepta amb una gran aportació de proteïnes i ingredients baixos en greixos

Jordi Prió

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

No bullis el bròcoli: la millor manera de cuinar-lo sense perdre les seves propietats

No bullis el bròcoli: la millor manera de cuinar-lo sense perdre les seves propietats

Cada segon compta quan vols esprémer al màxim les seves propietats

Jordi Tubella

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

Pep Guardiola revela quin és el seu plat preferit i sorprèn amb una recepta molt catalana

Pep Guardiola revela quin és el seu plat preferit i sorprèn amb una recepta molt catalana

El llegendari entrenador explica quin plat li encanta

Oriol Foix

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

Has de tastar aquest pollastre en salsa: voldràs sucar-hi mitja barra de pa

Has de tastar aquest pollastre en salsa: voldràs sucar-hi mitja barra de pa

Una recepta que està revolucionant les xarxes socials

Jordi Prió

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com triar un bon formatge? Descobreix les 5 grans categories que ho canvien tot

Com triar un bon formatge? Descobreix les 5 grans categories que ho canvien tot

La classificació bàsica dels formatges segons qui l'elabora

Xevi Miró

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

Aplec del Caragol 2025: tot el que has de saber sobre el control d'aforament i les polseres

Aplec del Caragol 2025: tot el que has de saber sobre el control d'aforament i les polseres

Demà comença la 44a edició de la festa gastronòmica més gran de Catalunya

Oriol Foix

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

Roger Vilageliu, nutricionista: "Aquests són els 7 additius alimentaris que hauries d'evitar"

Roger Vilageliu, nutricionista: "Aquests són els 7 additius alimentaris que hauries d'evitar"

Són fins i tot a la sopa i no ens fan cap bé

María Coca

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

Una cuinera japonesa explica com diferenciar el sushi bo del dolent sense mirar el preu

Una cuinera japonesa explica com diferenciar el sushi bo del dolent sense mirar el preu

Un truc molt útil a l'hora d'escollir restaurant

Oriol Foix

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

Ferran Adrià revela l'error típic que tots cometem quan fem el sofregit

Ferran Adrià revela l'error típic que tots cometem quan fem el sofregit

El sofregit ideal demana temps i afecte

Jordi Prió

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

L'aliment secret que has de menjar si tens més de 50 anys: potencia la memòria

L'aliment secret que has de menjar si tens més de 50 anys: potencia la memòria

Un aliment que controla el colesterol i millora la memòria

Jordi Tubella

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

Talent jove en estat pur: aquests són els guanyadors de la 5a edició dels Premis Josep Lladonosa

Talent jove en estat pur: aquests són els guanyadors de la 5a edició dels Premis Josep Lladonosa

La final disputada avui ha premiat diferents joves

Oriol Foix

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 17:29

Així és l'impressionant restaurant on la plantilla del Barça va fer el sopar de comiat de temporada

Així és l'impressionant restaurant on la plantilla del Barça va fer el sopar de comiat de temporada

Un famós xef barceloní al darrere d'aquests fogons

Jordi Tubella

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 08:56

"És innecessari i perjudicial": l’alerta d’una nutricionista sobre l'última moda culinària

"És innecessari i perjudicial": l’alerta d’una nutricionista sobre l'última moda culinària

Els límits per aconseguir una bona aportació de proteïnes

Jordi Tubella

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 05:30

El millor formatge de Catalunya de 2025 s'elabora en un poble de tot just 50 habitants

El millor formatge de Catalunya de 2025 s'elabora en un poble de tot just 50 habitants

Uns premis per visibilitzar el treball de les formatgeries artesanes

Jordi Prió

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 05:30

Com cuinar al forn sense gastar llum: el sorprenent truc científic d'aquest inventor

Com cuinar al forn sense gastar llum: el sorprenent truc científic d'aquest inventor

Un giny sostenible i revolucionari

Oriol Foix

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 05:30

Menjar aquesta fruita pot ajudar-te a mantenir a ratlla el sucre en sang i la pressió arterial

Menjar aquesta fruita pot ajudar-te a mantenir a ratlla el sucre en sang i la pressió arterial

Una gran aliada plena de propietats contrastades

Jordi Prió

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 05:30

Aquest obrador de Barcelona oferirà pastissets a 1 € durant un temps limitat

Aquest obrador de Barcelona oferirà pastissets a 1 € durant un temps limitat

Jon Cake celebra el 4t aniversari amb un esdeveniment especial

Oriol Foix

Dimarts, 20 de maig de 2025 - 15:10

'Taste-It': el festival on gaudir de la millor gastronomia italiana de Barcelona

'Taste-It': el festival on gaudir de la millor gastronomia italiana de Barcelona

13 restaurants oferiran una àmplia varietat del menjar d'Itàlia més deliciós

Jordi Tubella

Dimarts, 20 de maig de 2025 - 13:07

Quins són els candidats a guanyar el 'Masterxef' de la cuina catalana?

Quins són els candidats a guanyar el 'Masterxef' de la cuina catalana?

Uns premis apadrinats pels germans Torres

Oriol Foix

Dimarts, 20 de maig de 2025 - 05:30

Què es menjava a Catalunya fa 400 anys? El menú d'un hostal del 1625

Què es menjava a Catalunya fa 400 anys? El menú d'un hostal del 1625

Aquells catalans de fa quatre segles tenien una dieta poc variada i bastant pobra

Marc Pons

Dimarts, 20 de maig de 2025 - 05:30

El truc casolà que està arrasant per ordenar la cuina amb un xurro de piscina

El truc casolà que està arrasant per ordenar la cuina amb un xurro de piscina

La cuina sol ser un dels espais més desafiants quan intentem posar ordre a casa

Jordi Prió

Dimarts, 20 de maig de 2025 - 05:30

Obren llaunes de salmó caducades des de 1979 i el que hi troben és totalment inesperat

Obren llaunes de salmó caducades des de 1979 i el que hi troben és totalment inesperat

Una troballa positiva després de tants anys de conservació

Jordi Prió

Dimarts, 20 de maig de 2025 - 05:30

Posar sal a l'aigua fa que bulli més ràpid o més lent? Això diu la ciència

Posar sal a l'aigua fa que bulli més ràpid o més lent? Això diu la ciència

El final de l'eterna discussió és entre aquestes línies i algú pot sortir escaldat amb la resposta

María Coca

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

La pizza de 4 formatges amb all i romaní que està fent salivar tothom

La pizza de 4 formatges amb all i romaní que està fent salivar tothom

Una pizza de quatre formatges amb all i romaní que ha conquerit milers d'usuaris

Jordi Prió

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com cuinar caragols a casa perquè quedin perfectes: els trucs de l'Ada Parellada

Com cuinar caragols a casa perquè quedin perfectes: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Ada Parellada

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

Portes tota la vida guardant malament els ous a la nevera: el truc per conservar-los millor

Portes tota la vida guardant malament els ous a la nevera: el truc per conservar-los millor

El cartó humitejat es pot convertir en caldo de cultiu per als bacteris

Jordi Prió

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

Aquestes són les millors postres de supermercat segons l'OCU: un dolç irresistible

Aquestes són les millors postres de supermercat segons l'OCU: un dolç irresistible

L'OCU analitza més de 200 postres per trobar les millors

Oriol Foix

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

La trampa que molts no veuen en comprar maduixes: així t'estan enganyant

La trampa que molts no veuen en comprar maduixes: així t'estan enganyant

Darrere del seu aspecte temptador pot amagar-se una fruita insípida

Jordi Prió

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

L'aliment que té el doble de proteïna que l'ou: dormiràs millor i tindràs més energia

L'aliment que té el doble de proteïna que l'ou: dormiràs millor i tindràs més energia

Un ingredient que ens permet dormir millor i tenir més força

Jordi Tubella

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Pescadors en perill d'extinció: el peix tradicional de Catalunya podria desaparèixer en 10 anys

Pescadors en perill d'extinció: el peix tradicional de Catalunya podria desaparèixer en 10 anys

Un ofici sense relleu generacional

Oriol Foix

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

3 receptes fàcils per sopar a la terrassa a la primavera sense encendre els fogons

3 receptes fàcils per sopar a la terrassa a la primavera sense encendre els fogons

Gaudir del teu temps a l'aire lliure sense necessitat de complicar-te

Jordi Prió

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

Els plats freds que aguanten millor la calor en les teves escapades de senderisme

Els plats freds que aguanten millor la calor en les teves escapades de senderisme

Àpats pràctics per menjar i resistents a les altes temperatures

Jordi Prió

Dissabte, 17 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Els 3 estris de cuina més inútils de tots: no els faràs servir mai

Els 3 estris de cuina més inútils de tots: no els faràs servir mai

Eines que tenen una funció molt específica

Oriol Foix

Dissabte, 17 de maig de 2025 - 05:30

Brunch de primavera a casa: 4 idees irresistibles per sorprendre sense complicar-te

Brunch de primavera a casa: 4 idees irresistibles per sorprendre sense complicar-te

Organitza un brunch casolà amb aquestes receptes fàcils

Jordi Prió

Dissabte, 17 de maig de 2025 - 05:30

El truc desconegut per aconseguir el millor plat de mongeta tendra i patata

El truc desconegut per aconseguir el millor plat de mongeta tendra i patata

Hi ha molts secrets per cuinar a la perfecció aquest plat nostrat

Jordi Tubella

Dissabte, 17 de maig de 2025 - 05:30

On es veurà millor la rua del Barça? Aquests bars tenen terrassa i ambient 100% culer

On es veurà millor la rua del Barça? Aquests bars tenen terrassa i ambient 100% culer

Celebra el títol de lliga als millors bars de la ciutat

Oriol Foix

Divendres, 16 de maig de 2025 - 09:14

No només per a mojitos: 3 receptes amb menta que refresquen i alimenten

No només per a mojitos: 3 receptes amb menta que refresquen i alimenten

Aquesta herba amb valor medicinal utilitzada des de l'antiguitat, trenca amb la monotonia culinària

Jordi Prió

Divendres, 16 de maig de 2025 - 05:30