Amb l'arribada de la primavera, els dies s'allarguen, les temperatures se suavitzen i ve més de gust que mai gaudir de l'aire lliure. I quin millor pla per sopar a la terrassa sense complicacions? Si no vols encendre els fogons ni passar-te hores a la cuina, aquí tens tres receptes fresques, saboroses i molt fàcils de preparar. Ideals per a un sopar relaxat sota el cel primaveral. A més, són plats que pots deixar llestos amb temps o muntar en pocs minuts, la qual cosa et permetrà centrar-te en l'important: desconnectar i compartir. Perquè sopar bé no té per què ser sinònim d'esforç.
3 receptes fàcils per sopar a la terrassa
Com sempre diem, aquestes receptes es poden adaptar tant als teus gustos com als dels teus comensals. Amb aquestes receptes, el teu sopar a la terrassa serà senzill, saborós i sense necessitat d'encendre ni una cendrera. Només necessites bon producte, una mica de mim i ganes de gaudir.
Amanida de cigrons amb tonyina, tomàquet sec i alfàbrega
Aquesta amanida és una opció completa, ràpida i plena de sabor. Només necessites:
- 1 pot de cigrons cuits
- 1 llauna de tonyina en oli d'oliva
- 4 o 5 tomàquets secs
- Unes fulles d'alfàbrega fresca
- Oli d'oliva verge extra, sal i pebre
Comença escorrent i esbandint bé els cigrons. Talla els tomàquets secs a tires i barreja tot en un bol: els cigrons, la tonyina esmicolada, els tomàquets i l'alfàbrega picada. Amaneix amb un bon raig d'oli, sal i pebre. Pots deixar-la reposar uns minuts perquè s'integrin els sabors. És sadollant, rica en proteïna vegetal i perfecta per servir freda o a temperatura ambient.

Wraps freds de pollastre i alvocat
Els wraps són una opció ideal per sopar amb les mans i sense tacar plats de més. Per a quatre wraps necessites:
- 4 truites de blat o blat de moro
- 1 pit de pollastre cuit (pots utilitzar restes de pollastre rostit o comprar-lo ja fet)
- 1 alvocat madur
- Fulls d'enciam
- Formatge crema
- Llimona, sal i pebre
Tritura l'alvocat amb unes gotes de llimona, sal i pebre fins a obtenir una espècie de crema. Unta cada truita amb formatge crema, afegeix tires de pollastre, la barreja d'alvocat i uns fulls d'enciam. Enrotlla'ls bé i talla'ls per la meitat si vols servir-los tipus aperitiu. Són fàcils de transportar si prefereixes portar-los a un pícnic i combinen textures cremoses i cruixents.
Tàrtar de salmó i mango amb toc cítric
Una recepta vistosa i elegant que no requereix cocció. Necessitaràs:
- 150 g de salmó fresc de qualitat (si és possible, prèviament congelat per evitar riscos sanitaris)
- 1/2 mango madur
- Suc de llima o llimona
- Cibulet picat
- Oli d'oliva, sal i pebre

Talla el salmó i el mango en daus petits. Barreja'ls en un bol amb una cullerada d'oli d'oliva, el suc de mitja llima, sal, pebre i cibulet. Remou amb compte i deixa reposar uns minuts. Pots servir-lo sobre torrades de pa cruixent o en gotets individuals. És refrescant, lleuger i amb un contrast dolç-salat deliciós.