Després d'una setmana intensa, toca aprofitar el cap de setmana per descansar, gaudir d'una estona amb la família i els amics o sortir a descobrir els millors racons de Catalunya. Per fer-ho et proposem algunes de les millors fires gastronòmiques que se celebren arreu del territori durant aquests dies. Espais plens de tradició, bon menjar i bon beure que val la pena descobrir.

Aplec del Caragol - Lleida

Caragols, cervesa i molta festa. Aquesta és la recepta de l'èxit de l'Aplec del Caragol, la festa gastronòmica popular més important de l'any a Catalunya. Un esdeveniment que arranca aquest vespre a Lleida i que s'allargarà durant tot el cap de setmana. Tres dies durant els quals es menjaran molts caragols, es beuran molts litres de cervesa i es ballarà, cantarà i riurà de valent. L'edició d'enguany tindrà novetats destacables, com el control d'aforament durant algunes hores de la nit o l'ús de polseres per identificar els penyistes. L'Aplec torna a batre rècords de participació amb més penyes que mai, més penyistes i un munt d'activitats per a tota la família.

📍 Lleida (Segrià)
📅 23- 25 de maig

Taste-it - Barcelona

'Taste-It' és una iniciativa de la Cambra de Comerç italiana de Barcelona que compta amb el suport del Consolat d'Itàlia a Barcelona i l'Istituto Italiano de Cultura. La seva finalitat és apropar la tradició del receptari regional italià als amants de la gastronomia d'Itàlia des d'un enfocament d'autenticitat, origen i pedagogia. En aquesta setena edició, la gastronomia continua sent l'autèntica protagonista, donant visibilitat també a altres manifestacions culturals made in Italy com la música o el teatre.

📍 Barcelona (Terminal Grimaldi)
📅 24 de maig

Diada dels fideus rossejats - l'Ametlla de Mar

En el marc de les XIV Jornades dels Fideus Rossejats de l'Ametlla de Mar, 29a edició de la Diada dels Fideus Rossejats, un dels referents gastronòmics del municipi, amb degustacions, concurs gastronòmic, mostra de vins de la DO Terra Alta i actuacions musicals, entre altres activitats.

📍 l'Ametlla de Mar (Baix Ebre)
📅 25 de maig

Ganxet Pintxo de Primavera - Reus

24a edició de la Ganxet Pintxo de Primavera, que compta amb la participació d'un total de 31 establiments. Enguany, amb la voluntat de donar un valor afegit a cadascuna de les tapes que ofereixen els establiments participants, la ruta de tapes porta el lema 'Cada tapa, una història', deixant palès que darrere de cada plat que s'ofereix a la ruta hi ha una història: la passió d'un xef, els sabors dels productes locals i la inspiració de cada recepta. És per això, que al llibret de la ruta s'explica la història de cadascuna de les receptes.

📍 Reus (Baix Camp)
📅 Fins al 25 de maig

Que rebenti la Baells - Berga

Quarta edició de la fira de vins de mínima intervenció a Konvent 'Que rebenti la Baells', amb més de quaranta productores i productors que arribaran per oferir un discurs del vi i del paisatge, amb un dia que comptarà amb la representació de tots aquests projectes, així com la ràdio de màxima intervenció liderada per Rosa Cerarols, concert de Paco Pecado i diferents espais de gastronomia i formatges.

📍 Berga (Cal Rosal, Berguedà)
📅 25 de maig

Mescla - Deltebre

Nova edició de Mescla. Mostra de gastronomia, Turisme i Paisatge de les Terres de l'Ebre, amb un cap de setmana en què la cuina de primer nivell i les experiències es confluiran per esdevenir un aparador del bo i millor del territori. Així, a Mescla es podran degustar els plats típics del Delta de l’Ebre, assistir a maridatges i tasts de vins, gaudir de la cuina en directe dels cuiners més rellevants de les Terres de l’Ebre i assistir a xerrades i conferències sobre producte local i de proximitat.

📍 Deltebre (Baix Ebre)
📅 Del 23 al 25 de maig

Sabor Salou - Salou

Sabor Salou és una fira gastronòmica que se celebra anualment i que va ser concebuda per tal de donar a conèixer l'oferta de restauració del municipi i els productes gastronòmics de qualitat del territori. Sabor Salou té com a objectiu augmentar la qualitat i la diversitat de l'oferta turística de Salou, així com posicionar el municipi com un referent del turisme gastronòmic.

📍 Salou (Tarragonès)
📅 Del 23 al 25 de maig

Territori Sauló - Sant Cebrià de Vallalta

La plaça de l'Església de Sant Cebrià de Vallalta acollirà la primera edició de la Fira de Vins Territori de Sauló, una cita imperdible per als amants del vi i la terra. Serà un esdeveniment dedicat als vins que neixen del sauló, el característic sòl sorrenc del Maresme i el Vallès Oriental, i que en destaca tota la seva personalitat i singularitat.

📍 Sant Cebrià de Vallalta (Maresme)
📅 24 de maig

Fira de la Primavera, Pastura i Mel Ecològica - Sant Pere de Vilamajor

L'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor amb la col·laboració de Mel dels Erms i les associacions Apicultors Ecològics Associats i Amics de les Abelles organitzen una nova edició de la Fira de la Primavera, Pastura i Mel Ecològica a la plaça del Montseny. El visitant hi trobarà parades de mel ecològicad'aliments ecològics i de proximitat. També artesanies no alimentàries i el mercat setmanal de cada dissabte al matí de fruita, verdura i premsa.

📍 Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental)
📅 24 de maig

XXX Fira de la Cirera i Tradicions - Llers

La XXX Fira de la Cirera i Tradicions de Llers és un esdeveniment que reuneix una gran varietat d'activitats per a tots els públics. Aquesta fira, que se celebrarà el diumenge, 25 de maig, és una oportunitat única per gaudir de la cultura popular i tradicional de la zona. La fira no només destaca per la seva oferta gastronòmica, centrada en la cirera, sinó que també inclou activitats lúdiques i culturals que fan les delícies dels visitants.

📍 Llers (Alt Empordà)
📅 25 de maig

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!