L'afició culer viu unes setmanes de glòria amb la consecució del triplet domèstic i una temporada meravellosa amb un joc per emmarcar. Evidentment, la felicitat dels protagonistes és palpable, amb jugadors de la casa que senten els colors i l'escut al pit. A un sol partit de concloure la temporada 2024/25, la plantilla del Barça —jugadors, staff tècnic i junta directiva inclosos— s'han conjurat al restaurant la Catalina Gavà Mar, a només 20 minuts de la capital catalana, per celebrar amb la millor gastronomia de la zona una temporada farcida d'èxits.

L'impressionant restaurant on el Barça va fer el sopar

Els futbolistes del primer equip —i els del filial en dinàmica— i les seves respectives parelles, tot el cos tècnic encapçalat per Hansi Flick i el president Joan Laporta i tota la Junta van congregar-se a pocs metres del mar, sota un mantell de pins i envoltats de la brisa marina, on les olors de salnitre i de resina es barregen. Un espai idíl·lic on el sol es cola entre les ombres de les branques. Un petit paradís amb nom propi on entorn i producte es mimetitzen perquè et submergeixis en una cuina de producte amb molta brasa i poca parafernàlia.

El famós xef nascut a Barcelona, Oscar Manresa, i la seva filla Nicole bategen aquesta finca de Gavà com a Catalina en homenatge a la matriarca de la família. Darrere dels fogons tenim el xef Albert Pujols i davant de la sala Sergi Codina juntament amb Víctor Juárez. Un equip de professionals que donen forma, substància i sabor, i que proposen una carta pensada per compartir. La seva proposta és un reflex de l'entorn amb plats on mana el producte: brases de carn i peix, uns senyors arrossos i una pica-pica amb un racó privilegiat reservat als vegetals.


Entre la carta i els diferents menús que van canviant amb periodicitat, s'hi poden tastar plats de categoria com la cassola de verdures de temporada amb foie, la vichyssoise de poma, l'arròs de sípia i llimona o els pèsols del Maresme a la carbonara amb trufa. Però també altres plats suculents com els musclos gratinats amb allioli d'all rostit, la costella de xai a la milanesa amb patates al romaní, els macarrons amb cloïsses, el pastís de lotus o la vol-au-vent de crema amb maduixes.

L'entorn és, sens dubte, la seva fortalesa més gran: una terrassa encantadora entre arbres, que transmet la sensació d'estar al costat del mar, encara que no es vegi directament. L'ambient és distès, amb un públic majoritàriament familiar i s'acompanya amb entrants, aperitius, arrossos de categoria i excel·lents plats de carn i peix. Convé destacar, també, el llamàntol amb ous fregits i patates o els arrossos de gamba i de costella. L'Oscar Manresa és un dels cuiners més reputats i de nivell de Catalunya i la plantilla del Barça no ha dubtat a comprovar-ho i segellar de la millor manera possible aquesta temporada tan fantàstica.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!