Durant la jornada d'avui s'ha celebrat la gran final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels concursos gastronòmics més importants de Catalunya. El Palau de Pedralbes de Barcelona ha estat la seu d'uns premis en què Jenny Mieres i Martina Pérez s'han imposat en les dues categories principals. En total s'han repartit 4 premis entre els 18 participants d'un concurs que, apadrinat pels germans Torres, es consolida com una cita imprescindible de la gastronomia jove a Catalunya.

Talent jove

Els premis Josep Lladonosa tenen com a missió potenciar la formació gastronòmica, l’alimentació saludable i la cultura del reaprofitament. Un concurs que arriba a la cinquena edició per consolidar-se com el certamen més important de cuina catalana, i jove, del país. Enguany,  a més, el concurs s'ha internacionalitzat, amb la participació de concursants d'Andorra, alguns dels quals s'han classificat per a l'última fase. Durant la final, els candidats de la categoria de cuina i de sala han hagut de superar diferents reptes per guanyar-se el favor del jurat. Un jurat de format pel mateix Josep Lladonosa, els germans Javier i Sergio Torres, la periodista Cristina Jolonch, el director de la Fundació Alícia Toni Massanés, la cuinera Susana Aragón, el professor Jordi Parés i la dietista Elena Maestre. El jurat de sala el formen el director de Cocina Hermanos Torres Pablo Sacerdotte, la sommelier Anna Casabona, Marino Macías. Jordi Castany i Antonello Ghiani.

Els guanyadors del concurs

Jenny Mieres ha guanyat el premi en la categoria i de Cuina, mentre que Martina Pérez ha estat la vencedora del premi de Sala. A més d'aquests dos guardons, també s'han repartit el premi Social i el de Cocteleria, que han estat, abmdós, per a Pol González. A la final, a més dels concursants i el jurat, hi han assistit el Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de la Generalitat de Catalunya, Oscar Ordeig, el Director General d'Empreses Agroalimentàries, Joan Gòdia i altres autoritats de les diputacions de Barcelona i Tarragona.

L'acte s'ha celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona, un espai majestuós a l'altura de la competició que s'hi ha dut a terme. Els finalistes, tot joves d'arreu de Catalunya i Andorra, han posat a prova les seves habilitats de cuina i servei per intentar convertir-se en el millor cuiner o cambrer del país. Uns premis que certifiquen el bon estat de salut de la cuina catalana i donen ales a una generació molt potent de cuiners disposada a mantenir una tradició gastronòmica gairebé mil·lenària.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!