El sushi és un menjar japonès cada vegada més popular a casa nostra. Els restaurants japonesos van arribar per quedar-se i ara ja s'han consolidat com una opció més a l'hora d'escollir on anar a menjar. Ara bé, com en qualsevol altre tipus de gastronomia, sempre hi ha restaurants bons i dolents. No és el mateix una pizza napolitana autèntica que una pizza congelada de supermercat. Amb el sushi passa una mica el mateix. I per poder diferenciar un sushi bo d'un de dolent, aquesta cuinera japonesa explica un truc molt útil per gaudir del millor sushi sense haver de mirar el preu.
Com diferenciar un sushi bo d'un de dolent
El sushi és, bàsicament, un rotlle d'arròs amb peix. La tonyina i el salmó són els dos tipus de peix més habituals per fer sushi, però es pot elaborar amb pràcticament qualsevol espècie. La popularitat d'aquest tipus de menjar, però, ha fet que molts restaurants comencin a afegir ingredients a un plat que, si està ben fet, no els necessita. És com la pizza: per què vols afegir-li més ingredients si la tomata, el formatge i l'orenga són suficients per aconseguir un plat deliciós. Doncs aquí passa el mateix; quan un sushi porta massa coses, hem de començar a sospitar. Un sushi amb alvocat, formatge, cranc o ceba pot ser bo, sí, però ja comença a ser sospitós. Ara bé, quan un sushi porta molta salsa per sobre, és un indicatiu clar que segurament no serà bo. L'únic que aconsegueix la salsa és emmascarar els sabors de la matèria primera principal, que són l'arròs i sobretot el peix. Per tant, si hi ha salsa, deu voler dir que el peix i l'arròs no són bons.
Hoy @yokalokamadrid da las claves a @AngelaQuintas y a Manuel Burque para distinguir un sushi bueno de uno malo. pic.twitter.com/D8Urj7uG1E
— A vivir (@Avivir) May 18, 2025
L'excés de salsa, malgrat no certificar res, és un mal indici si volem un sushi de qualitat
El consell d'una cuinera japonesa
Això és el que afirma una cuinera japonesa després de passar uns anys a Espanya. La xef @yokalokamadrid a X, explica que l'excés de salsa, malgrat no certificar res, és un mal indici si volem un sushi de qualitat. El sushi bo és el que sembla més bàsic perquè té pocs ingredients, però són de molta qualitat. Aquest truc, a més, serveix per poder escollir correctament sense haver de mirar el preu. Si un sushi és barat, segurament serà més dolent que un altre que sigui més car. Aquesta norma lògica serveix per a qualsevol mena de gastronomia, tot i que és més una concepció social i econòmica que no pas un criteri gastronòmic com a tal. Un bar de carretera amb uns plats barats pot fer uns guisats més bons que els d'un restaurant turístic del centre de la ciutat. Per això, el truc de la salsa per al sushi és una bona manera de saber si serà bo, o no, sense haver de saber quant costa.