Pep Guardiola és una llegenda viva del Barça i de Catalunya. El millor equip de futbol masculí de la història de Barcelona el va capitanejar ell des de la banqueta. Guardiola és un culer històric, però també un gran apassionat de la gastronomia. En concret li encanta la cuina catalana. I d'entre tots els plats del nostre ampli i deliciós receptari, Guardiola té clar amb quin es queda. Un plat que la seva mare li cuinava de petit i que elabora un dels seus restaurants predilectes, un local que compleix 190 anys d'història i que es diu igual que el seu plat favorit.
El plat preferit de Pep Guardiola
Hi ha plats de la cuina catalana que són molt populars i que agraden a tothom. El pollastre a la cassola, el fricandó, les mandonguilles amb sípia o l'escudella són tòtems clàssics ideals per a ocasions especials. També hi ha plats amb menys fama, però igualment estimats, com la cassola de peix, la mongeta amb patata o el músic. Però la cuina catalana també té joies regionals i locals que no es fan en gaires llocs i que són molt típics d'indrets concrets. Al Bages, per exemple, comarca d'on és originari Pep Guardiola, fan les patates emmascarades, una delícia de la Catalunya Central feta amb carn i verdures. Més al nord, a la Cerdanya, s'hi elabora el trinxat, una preparació cada cop més popular i deliciosa. El sud és terra d'arrossos i vins, i a Barcelona, entre altres preparacions, es fan les bombes, una tapa picant feta amb patata d'allò més bona. Però el plat preferit de Guardiola no és cap d'aquests, sinó que és el plat més conegut de les terres de Lleida.
Es tracta d'un producte molt i molt típic de la cuina catalana d'interior, com el conill o el xai, i que té una especial importància a Lleida
Un plat molt estimat
El plat preferit de Pep Guardiola són els caragols. Es tracta d'un producte molt i molt típic de la cuina catalana d'interior, com el conill o el xai, i que té una especial importància a Lleida. De fet, aquest cap de setmana, a la capital del Segrià s'hi celebra l'Aplec del Caragol, una festa gastronòmica dedicada a aquest producte. La importància del caragol és tal que centenars de milers de persones es reuneixen per a menjar-ne. Guardiola afirma, en un vídeo publicat a Instagram pel restaurant barceloní Los Caracoles, que els caragols són el seu plat preferit. El restaurant es mostra agraït amb Pep Guardiola "per les seves paraules tan especials felicitant-nos pels 190 anys de Los Caracoles. És un honor rebre aquest reconeixement de qui és una icona no només del futbol, sinó també de la passió i dedicació que compartim amb tots vosaltres. Seguim fent història amb la mateixa família, i tot això no seria possible sense el suport de persones com tu. Gràcies, Pep, per ser part d’aquesta gran història!".