Acord entre Sánchez, sindicats i patronals sobre els 'riders': no són autònoms

Adrià Rovira i Laura Cercós
Dimecres, 10 de març de 2021
Acord entre Sánchez, sindicats i patronals sobre els 'riders': no són autònoms
22:12

El govern de Pedro Sánchez ha pactat amb els sindicats CCOO i UGT i amb les patronals CEOE i CEPYME que les persones dedicades al repartiment a través de plataformes digitals, els anomenats 'riders', no són treballadors autònoms, en línia amb la doctrina emesa pel Tribunal Suprem.

21:20

 Espanya ha registrat 13.459 nous positius de Covid-19 en les darreres 24 hores, fet que deixa la xifra global d'infeccions en 3.178.442 des del març de l'any passat. Pel que fa a les defuncions, des de dimarts n'hi ha hagut 234, i ara la xifra global és de 71.961. 

20:35

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest dimecres que la Comissió de Vacunes estudiarà aquest dijous aixecar la restricció a 55 anys del vaccí d'AstraZeneca. Darias ha afirmat que aquest extrem no és cap novetat respecte al full de ruta pactat inicialment a la Comissió de Salut Pública, on hi ha representació de totes les administracions. La titular de la cartera sanitària ha subratllat que l'estudi que la farmacèutica duu a terme als EUA encara no ha acabat, però ha admès que hi ha evidència científica que indica que el vaccí és segur.

20:18

PIMEC ha apressat el Govern a presentar un Pla de Xoc per afrontar la "crítica situació" d'autònoms i microempreses catalanes davant del Covid-19, i preservar així el teixit empresarial amb mesures de suport, finançament, inversió i acompanyament.

19:53

Finalitza la roda de premsa de Carolina Darias

19:48

Darias: "El govern espanyol segueix la decisió de la Cominssió de Salut Pública, on hi ha representades totes les comunitats. La decisió sobre les vacunes d'AstraZeneca, la vam prendre entre tots"

19:43

Darias: "Volem arribar al 70% de població vacunada a finals o durant l'estiu"

19:34

Darias: "Les mesures per Setmana Santa seran d'obligat compliment. El toc de queda nocturn serà a les 23.00. Aquest és un acord de mínims. Les comunitats que vulguin podran fixar-lo més d'hora"

19:28

Darias: "De cara al turisme, només es pot venir a Espanya per extrema necessitat"

19:23

Darias: "Es procedirà al tancament perimetral de comunitats autònomes"

19:19

Darias: "Estem abordant la valoració de l'aplicació de la vacuna de AstraZeneca a les persones entre 55 i 65"

19:16

Darias: "A escala nacional estem entorn del 44% del nombre total dels casos de la variant britànica"

19:02

Les comunitats aproven el tancament perimetral per Setmana Santa. Pendents de la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial, programada a les 18:30 i que encara no ha començat.

18:31

Comencen a declarar familiars que denuncien la Llar Sant Josep de Lleida per la mort de 36 residents per Covid-19. El jutjat d'instrucció número 1 de Lleida ha escoltat aquest dimecres el testimoni dels familiars de 3 de les 6 les víctimes representades per l'advocat, Xavier Prats; i tres més declararan el 24 de març. Segons Prats, les famílies han assenyalat com a responsable principal de les morts la directora del centre perquè no va adoptar, diuen, les mesures de prevenció i seguretat necessàries per fer front als contagis.

18:13

Si Pere Aragonès va optar per situar la sessió que donarà el tret de sortida a la legislatura a la data límit que permet la llei és, precisament, perquè s'ensumava que les negociacions no serien ni fàcils ni ràpides. Des d'aquest dimarts, ERC, Junts i la CUP han intensificat els contactes amb reunions a tres per desencallar un acord que salvi el primer escull a la vista, la constitució del Parlament, aquest divendres. Després de dues trobades poc fructíferes, la CUP ha decidit elevar a públic el seu malestar per la manca de concreció dels dos principals partits de l'independentisme, a qui exigeix que es posin les piles.

17:56

Reguant: "ERC no tanca la porta a donar suport al candidat de la CUP"

17:53

Entrevista a Eulàlia Reguant al Tot es mou de TV3. "De moment Junts no té cap voluntat de negociar la presidència del Parlament"

17:45

"Aquest és un govern sòlid. Esgotarem la legislatura", ha assegurat el president popular d'Andalusia, Juanma Moreno.

17:41

Moreno: "Jo respecto les decisions. Nosaltres no tenim la situació que té Madrid"

17:32

Compareix el president d'Andalusia, Juanma Moreno, per transmetre un "missatge de tranquil·litat" després del terratrèmol polític entre PP i C's. "Afortunadament el govern d'Andalusia té una molt bona salut", ha assegurat Moreno.