"Isabel Díaz Ayuso ha sigut una irresponsable. És una covarda, ha sortit corrent perquè en tenia ganes". Aquestes han sigut les paraules del portaveu de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, després que la presidenta madrilenya hagi convocat eleccions a la comunitat com a resposta a la moció de censura que la formació taronja ha presentat amb el PSOE a Múrcia per fer fora del govern el PP.

 

"Pretén que els madrilenys paguin per les corrupcions dels seus companys a Múrcia", ha criticat el portaveu de Cs. Segons Bal, Ayuso ja "tenia preparat el decret de les eleccions". "Ha trobat l'excusa perfecta per poder complir amb els seus desitjos d'una manera irresponsable", ha reiterat. El dirigent taronja també ha carregat contra la "inestabilitat i inseguretat" generada amb les mocions que els socialistes a Madrid i Castella i Lleó, als quals ha titllat d'oportunistes.

Ayuso cessa tots els consellers de Ciutadans a Madrid: "Em sembla fatal"

En el transcurs de la roda de premsa, Edmundo Bal ha conegut que Ayuso ha firmat el cessament de tots els consellers de Ciutadans de la Comunitat de Madrid, inclòs el vicepresident Ignacio Aguado. "Cal oferir un govern estable, no cessar els altres membres del govern. Em sembla fatal", ha criticat Bal.

Edmundo Bal C's Ayuso Congreso / Efe

El portaveu de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, ha titllat Isabel Díaz Ayuso d'irresponsable i covarda. / Efe

La presidenta Isabel Díaz Ayuso ha decidit destituir el seu vicepresident, Ignacio Aguado, i també la resta de consellers de Ciutadans poc després d'haver convocat eleccions per evitar que tiressin endavant les mocions de censura del PSOE Más Madrid.

La moció de censura a Múrcia que ha desencadenat la crisi de PP-C's

El terratrèmol polític que està fent trontollar els governs autonòmics de PP i C's ha començat a Múrcia, on la formació taronja s'ha unit amb els socialistes per fer fora els populars. Segons ha defensat Bal, el motiu ha sigut la corrupció del PP en els casos de vacunació irregular del conseller de Sanitat, altres càrrecs polítics i els seus familiars. "Hem intentat mantenir els acords fins a l'últim minut", ha assegurat, i ha admès que confiava que la situació no afectés als altres governs.

Però no ha sigut així: Ayuso ha respost dissolent l'Assemblea de Madrid i convocant eleccions, el PSOE i Més Madrid han aconseguit tramitar mocions de censura contra el govern madrileny, i també els socialistes de Castella i Lleó s'han organitzat contra el govern d'aquesta comunitat. 

 

Imatge principal: El portaveu adjunt del grup parlamentari de Ciutadans, Edmundo Bal, en la roda de premsa a Madrid. / Efe