Opinió

Granja Elena, la deliciosa cuina de tota la vida que molt aviat farà 50 anys

Granja Elena, la deliciosa cuina de tota la vida que molt aviat farà 50 anys

Víctor Antich

Dissabte, 9 de setembre de 2023 - 05:30

Àngel Gavin, el cambrer anònim i apassionat que milers de clients porten al cor

Àngel Gavin, el cambrer anònim i apassionat que milers de clients porten al cor

Abans que l'atenció a les sales es depauperés, cambrers com Gavin van conquerir la memòria dels comensals

Marta Garreta

Divendres, 8 de setembre de 2023 - 05:30

El ritual gastronòmic més primitiu que reflecteix la personalitat individual i col·lectiva

El ritual gastronòmic més primitiu que reflecteix la personalitat individual i col·lectiva

Una cullerada sobre la tornada al curs, a la normalitat i als rituals essencials

Ada Parellada

Diumenge, 3 de setembre de 2023 - 05:30

El sushi amb el peix més salvatge el trobaràs en aquest japonès de Sarrià-Sant Gervasi

El sushi amb el peix més salvatge el trobaràs en aquest japonès de Sarrià-Sant Gervasi

Víctor Antich

Dissabte, 2 de setembre de 2023 - 05:30

Qui necessita grecs a les tavernes gregues?

Qui necessita grecs a les tavernes gregues?

Joan Carbó Solé

Divendres, 1 de setembre de 2023 - 05:30

Quan la barbacoa respon a la pèrdua de la noció del temps

Quan la barbacoa respon a la pèrdua de la noció del temps

Ada Parellada

Diumenge, 27 d'agost de 2023 - 05:30

L'alternativa a les dietes que ens farà persones més felices

L'alternativa a les dietes que ens farà persones més felices

Quan va ser l'última vegada que vas gaudir d'un àpat? Menjar amb la ment atrafegada és cada vegada més usual

Alba Sunyer

Dijous, 24 d'agost de 2023 - 05:30

Cursa a Puigcerdà a favor de l’obesitat

Cursa a Puigcerdà a favor de l’obesitat

Joan Carbó Solé

Dimarts, 22 d'agost de 2023 - 05:30

Els aliments de l’estiu de la infància són retalls de la novel·la vital

Els aliments de l’estiu de la infància són retalls de la novel·la vital

L’estiu de la infància és el lloc on tots voldríem tornar i la nostàlgia gairebé sempre té el gust d’un aliment

Ada Parellada

Diumenge, 20 d'agost de 2023 - 05:30

L’autèntica paella cuinada al foc de sarment la trobaràs en aquest restaurant singular a la Costa Brava

L’autèntica paella cuinada al foc de sarment la trobaràs en aquest restaurant singular a la Costa Brava

Víctor Antich

Dissabte, 19 d'agost de 2023 - 05:30

La taula llarga: inclusió social i un valor incalculable per a la gastronomia

La taula llarga: inclusió social i un valor incalculable per a la gastronomia

Disposades les taules així, és on radica un dels grans valors de la trobada: la comensalitat

Ada Parellada

Diumenge, 13 d'agost de 2023 - 05:30

Redescobrir Andorra a l’estiu i la seva cuina de muntanya

Redescobrir Andorra a l’estiu i la seva cuina de muntanya

3 propostes gastronòmiques per fugir de la calor de Barcelona i gaudir de la gastronomia d'Andorra

Víctor Antich

Dissabte, 12 d'agost de 2023 - 05:30

Troben un nàufrag dins d’una llauna de tonyina

Troben un nàufrag dins d’una llauna de tonyina

Joan Carbó Solé

Dijous, 10 d'agost de 2023 - 05:30

Sabies que el nom de Fanta és la part del principi de la paraula “Fantà...stic”?

Sabies que el nom de Fanta és la part del principi de la paraula “Fantà...stic”?

Una oda als orígens de la Fanta, la Mirinda, el Trinaranjus i el Cacaolat

Ada Parellada

Diumenge, 6 d'agost de 2023 - 05:30

L'impulsor i aparador de la gastronomia catalana és a la Costa Brava i la seva màgia enamora

L'impulsor i aparador de la gastronomia catalana és a la Costa Brava i la seva màgia enamora

Jordi Tubella

Divendres, 4 d'agost de 2023 - 05:30

Sobreviure 50 dies sense prendre ni una gota d'alcohol

Sobreviure 50 dies sense prendre ni una gota d'alcohol

Jordi Tubella

Dijous, 3 d'agost de 2023 - 05:30

Teoria poètica del dinar de festa major

Teoria poètica del dinar de festa major

La santíssima trinitat per un bon dinar de festa major és fer bons els canelons, cuinar l'ànec i haver triat bon vi escumós

Pep Antoni Roig

Diumenge, 30 de juliol de 2023 - 05:30

Les vacances a l’agost són per a (cuiners) proletaris

Les vacances a l’agost són per a (cuiners) proletaris

Semproniana baixa la persiana fins a l’1 de setembre

Ada Parellada

Diumenge, 30 de juliol de 2023 - 05:30

Descobreix el millor restaurant al cor de la Costa Brava del qual tothom parla

Descobreix el millor restaurant al cor de la Costa Brava del qual tothom parla

Víctor Antich

Dissabte, 29 de juliol de 2023 - 05:30

Tasto el casu marzu, el formatge il·legal farcit de cucs

Tasto el casu marzu, el formatge il·legal farcit de cucs

El formatge llenguat —o cucat, segons els llocs— és el nom que rep un formatge que ha criat cucs

Joan Carbó Solé

Dilluns, 24 de juliol de 2023 - 05:30

No facis el préssec, ni a la fruiteria, ni a les urnes

No facis el préssec, ni a la fruiteria, ni a les urnes

Ada Parellada

Diumenge, 23 de juliol de 2023 - 05:30

Macarrons contra el feixisme

Macarrons contra el feixisme

La pasta va ser abolida durant els anys de Mussolini i després, amb la fi del feixisme, va esdevenir un plat antifeixista

Pep Antoni Roig

Diumenge, 23 de juliol de 2023 - 05:30

L'hotel més luxós de Catalunya, on Ava Gardner li va fer el salt a Frank Sinatra

L'hotel més luxós de Catalunya, on Ava Gardner li va fer el salt a Frank Sinatra

Es tracta de l'únic cinc estrelles Gran Luxe i compta amb 3 propostes per perdre la noció del temps

Víctor Antich

Dissabte, 22 de juliol de 2023 - 05:30

Unes 'zamburiñas' d'infart

Unes 'zamburiñas' d'infart

En plena costa asturiana, a tocar d'Avilés, s'hi amaga un pintoresc poble pescador de postal: sopar-hi petxines és un goig

Pep Antoni Roig

Dimecres, 19 de juliol de 2023 - 05:30

Un "pastel" és un "pastís" i 'Cavall Fort' és un tresor

Un "pastel" és un "pastís" i 'Cavall Fort' és un tresor

Les receptes de 'Cavall Fort' són curoses amb les temporades i promouen les festes pròpies

Ada Parellada

Diumenge, 16 de juliol de 2023 - 05:30

La taverna a mig camí entre Andorra i la Cerdanya on tastaràs la millor cuina de muntanya

La taverna a mig camí entre Andorra i la Cerdanya on tastaràs la millor cuina de muntanya

A Ardaix, municipi del Pont de Bar, a l'Alt Urgell, trobem La Taverna dels Noguers

Víctor Antich

Dissabte, 15 de juliol de 2023 - 05:30

Tancar un frànkfurt per dignitat

Tancar un frànkfurt per dignitat

Frankfurt's Casa Vallès, per manca de subministrament de les salsitxes del seu proveïdor habitual, tanca les portes

Ada Parellada

Diumenge, 9 de juliol de 2023 - 05:30

Un vespre de postureig al ViJazz Vilafranca

Un vespre de postureig al ViJazz Vilafranca

Vins, jazz i 'postureo': podria ser un còctel ple de pedanteria, però és el Vijazz, la fira vinícola més famosa del Penedès

Pep Antoni Roig

Diumenge, 9 de juliol de 2023 - 05:30

El secret més ben guardat de la Barceloneta fa setanta-cinc anys

El secret més ben guardat de la Barceloneta fa setanta-cinc anys

Víctor Antich

Dissabte, 8 de juliol de 2023 - 05:30

És probable que la cuina desaparegui i l'espai es redueixi a una barra oberta?

És probable que la cuina desaparegui i l'espai es redueixi a una barra oberta?

Menjar és un acte rellevant a l’hora de valorar els mecanismes de transmissió de valors en qualsevol grup social

Ada Parellada

Diumenge, 2 de juliol de 2023 - 05:30

Teoria poètica de la cervesa amb llimona

Teoria poètica de la cervesa amb llimona

Es digui 'clara', 'xampú', 'radler' o 'shandy', tothom sap que la cervesa amb llimona és un dels grans patrimonis de l'estiu

Pep Antoni Roig

Diumenge, 2 de juliol de 2023 - 05:30

Els Tinars, el restaurant de parada obligatòria camí de la Costa Brava

Els Tinars, el restaurant de parada obligatòria camí de la Costa Brava

Víctor Antich

Dissabte, 1 de juliol de 2023 - 05:30

Els bars que enyoren les cites

Els bars que enyoren les cites

L'èxit en una cita depèn de múltiples factors, però triar un bon bar és sempre un element important per encaminar l'amor

Pep Antoni Roig

Diumenge, 25 de juny de 2023 - 05:30

Perdre el cullerot, perdre la humanitat

Perdre el cullerot, perdre la humanitat

Un article inspirat per 'El futur de la humanitat' d’Eudald Carbonell

Ada Parellada

Diumenge, 25 de juny de 2023 - 05:30

L’entrepà que et farà passar la ressaca és calabrès i es troba a la Vila de Gràcia

L’entrepà que et farà passar la ressaca és calabrès i es troba a la Vila de Gràcia

Víctor Antich

Dissabte, 24 de juny de 2023 - 05:30

És la gala gastronòmica més important del món una estafa?

És la gala gastronòmica més important del món una estafa?

Una reflexió sobre The World’s 50 Best Restaurants i la seva essència cada vegada més posada en entredit

Víctor Antich

Dimarts, 20 de juny de 2023 - 15:46

Teoria poètica del vi rosat

Teoria poètica del vi rosat

El vi rosat és sensual com una primera cita, delicat com un poema trobadoresc i alegre com un gol al minut 90.

Pep Antoni Roig

Diumenge, 18 de juny de 2023 - 05:30

He plorat d’emoció tastant la cuina del restaurant Gresca

He plorat d’emoció tastant la cuina del restaurant Gresca

Rafa Peña acaba de rebre el Premi Nacional de Gastronomia 2023

Víctor Antich

Dissabte, 17 de juny de 2023 - 05:30

L’he cagat a la Conca i demano perdó

L’he cagat a la Conca i demano perdó

Carta oberta de penediment per no anul·lar una reserva de restaurant

Joan Carbó Solé

Dijous, 15 de juny de 2023 - 05:30

He vist 'Succession' i ara no puc deixar de pensar en la crueltat de cuinar hortolà

He vist 'Succession' i ara no puc deixar de pensar en la crueltat de cuinar hortolà

¿Per què algú menja aquest ocell i per què el menja així? ¿Potser pel fet d’experimentar un plaer relacionat amb el dolor?

Ada Parellada

Diumenge, 11 de juny de 2023 - 05:30