Opinió

Si ja no es fan a casa, d’on surten els milions de croquetes que es mengen?

Si ja no es fan a casa, d’on surten els milions de croquetes que es mengen?

Deixem-nos de candideses: les croquetes elaborades per un restaurant poden ser tan nefastes com les fabricades industrialment

Ada Parellada

Diumenge, 2 d'abril de 2023 - 05:30

Un dia bevent (i escopint) els millors vins de la Catalunya Nord

Un dia bevent (i escopint) els millors vins de la Catalunya Nord

La 1a Mostra de Vins de la Costa Vermella, celebrada a Banyuls, ha reunit grans cellers de les AOP Collioure i AOP Banyuls

Pep Antoni Roig

Diumenge, 2 d'abril de 2023 - 05:30

Los Caracoles, el restaurant al centre de Barcelona amb una rostisseria centenària

Los Caracoles, el restaurant al centre de Barcelona amb una rostisseria centenària

A Ciutat Vella, descobrim un dels restaurants més antics de la ciutat comtal que compta amb 170 anys d'història

Víctor Antich

Dissabte, 1 d'abril de 2023 - 05:30

El model de negoci que posa en perill el teu mercat de confiança

El model de negoci que posa en perill el teu mercat de confiança

Quan et fas pujar una 'subscription box' a casa, no només hi pagues els aliments: ho estàs fent pagar a tota la comunitat

Alba Sunyer

Dimecres, 29 de març de 2023 - 05:30

Està en perill el futur de la cuina catalana tradicional?

Està en perill el futur de la cuina catalana tradicional?

La cuina és la darrera manifestació cultural que es perd i té la capacitat de ser permeable a les cultures receptores

Ada Parellada

Diumenge, 26 de març de 2023 - 05:30

Teoria poètica de les postres de músic

Teoria poètica de les postres de músic

Descobrim l'origen de les postres de músic, un dels patrimonis més senzills, humils i tel·lúrics de la cuina catalana.

Pep Antoni Roig

Diumenge, 26 de març de 2023 - 05:30

“Per Feina”, un menú d’estrella Michelín a Barcelona per a totes les butxaques

“Per Feina”, un menú d’estrella Michelín a Barcelona per a totes les butxaques

Víctor Antich

Dissabte, 25 de març de 2023 - 05:30

Bravo, Caprabo! O quan se't pixen a la cara i et diuen que plou cava català

Bravo, Caprabo! O quan se't pixen a la cara i et diuen que plou cava català

“De la nostra terra": quina gran manera de referir-se a Catalunya. Què hauria de voler dir, un producte de "la nostra terra"?

Joan Carbó Solé

Dimecres, 22 de març de 2023 - 05:30

100 anys de la pastisseria més poètica de Barcelona

100 anys de la pastisseria més poètica de Barcelona

La botiga Foix de Sarrià compleix cent anys de vida mantenint viu el mateix esperit sensible, poètic i dolç del primer dia

Pep Antoni Roig

Diumenge, 19 de març de 2023 - 05:30

Aquest article és crema (però no catalana)

Aquest article és crema (però no catalana)

Si hi ha algun restaurant que encara fa crema de Sant Josep, molt probablement l’haurà anomenat crema catalana

Ada Parellada

Diumenge, 19 de març de 2023 - 05:30

"Margaret Thatcher s'ha menjat el meu semen, pel cap baix, 5 cops"

"Margaret Thatcher s'ha menjat el meu semen, pel cap baix, 5 cops"

Existeix el terrorisme gastronòmic? Quin paper hi juga la ficció, a l'hora d'esbombar idees per fer marranades amb el menjar?

Víctor Recort

Dijous, 16 de març de 2023 - 05:30

La Cocteleria Boadas canvia d'horari per manca de parroquians

La Cocteleria Boadas canvia d'horari per manca de parroquians

Víctor Antich

Dilluns, 13 de març de 2023 - 12:45

Dedicat als homes que es vanten de no saber on és la cuina de casa seva

Dedicat als homes que es vanten de no saber on és la cuina de casa seva

Per què no hi ha cuineres als restaurants? Ras i (no) curt

Ada Parellada

Diumenge, 12 de març de 2023 - 05:30

Mengem crispetes al cinema només per fer-vos empipar (i a més continuarem fent-ho)

Mengem crispetes al cinema només per fer-vos empipar (i a més continuarem fent-ho)

El que ens diu, la fressa de les crispetes, és que al cinema s’hi va a celebrar i a posar de manifest que som vius

Víctor Recort

Diumenge, 12 de març de 2023 - 05:30

Guia útil per tastar vi a cegues i desxifrar què beus (sense veure-ho)

Guia útil per tastar vi a cegues i desxifrar què beus (sense veure-ho)

Tastar un vi a cegues implica posar a prova quatre dels cinc sentits humans i tenir un ampli coneixement del món vinícola

Pep Antoni Roig

Diumenge, 12 de març de 2023 - 05:30

El millor debut en restauració de l'any? A Prodigi trobareu alta cuina a preus populars

El millor debut en restauració de l'any? A Prodigi trobareu alta cuina a preus populars

Prodigi vol transportar el comensal de la cuina tradicional catalana a una aventura creativa moderna

Víctor Antich

Dissabte, 11 de març de 2023 - 05:30

Per què hem de perdre la por a la rajada?

Per què hem de perdre la por a la rajada?

També hi ha classes socials en el taulell de la peixateria: uns peixos són per lluir en públic i d’altres en la intimitat

Ada Parellada

Diumenge, 5 de març de 2023 - 05:30

La intel·ligència artificial escriu, però no menja

La intel·ligència artificial escriu, però no menja

Potser la intel·ligència artificial ja és una realitat, però la gastronomia viu dels sentits, les emocions i els records

Pep Antoni Roig

Diumenge, 5 de març de 2023 - 05:30

Semproniana: Una escudella de 250 anys al cor de l’Eixample

Semproniana: Una escudella de 250 anys al cor de l’Eixample

Estem d'enhorabona, el Semproniana està a punt de celebrar trenta anys

Víctor Antich

Dissabte, 4 de març de 2023 - 05:30

"Pare: per què bec tant de vermut?" Anxovats i feliços a la irresistible Bodega J. Cala

"Pare: per què bec tant de vermut?" Anxovats i feliços a la irresistible Bodega J. Cala

A la Bodega J. Cala, la paciència es medeix d'anxova en anxova

Rosa Molinero Trias

Dimecres, 1 de març de 2023 - 05:30

Per què els catalans no hem sigut capaços d’obrir les nostres coqueries en lloc de pizzeries?

Per què els catalans no hem sigut capaços d’obrir les nostres coqueries en lloc de pizzeries?

De coques de recapte amb ingredients de qualitat, en tenim per donar i vendre. D'on ve, aleshores, la primacia de la pizza?

Alba Sunyer

Dimarts, 28 de febrer de 2023 - 05:30

Teoria poètica del pa amb tomàquet

Teoria poètica del pa amb tomàquet

El pa amb tomàquet és el plat més representatiu dels Països Catalans, però és exclusiu del territori català? On es remunta?

Pep Antoni Roig

Diumenge, 26 de febrer de 2023 - 05:30

Menjar-se el món (o per què una de les principals causes de la crisi climàtica és l’alimentació)

Menjar-se el món (o per què una de les principals causes de la crisi climàtica és l’alimentació)

Cada aliment que posem al cistell de la compra és una manera d’actuar en benefici de la majoria, és a dir: és fer política

Ada Parellada

Diumenge, 26 de febrer de 2023 - 05:30

Sobredosi de tòfona al costat del Camp Nou: Don Giovanni, una òpera gastronòmica dins el plat

Sobredosi de tòfona al costat del Camp Nou: Don Giovanni, una òpera gastronòmica dins el plat

El rei de la trufa ens presenta aquesta nit a Barcelona el nou restaurant Don Giovanni

Víctor Antich

Dissabte, 25 de febrer de 2023 - 05:30

Els punks no duen cresta (però cuinen cresta de gall)

Els punks no duen cresta (però cuinen cresta de gall)

‘No soc un dels vostres’ reivindica la figura d’Àlex Montiel en el que ja és un dels llibres gastronòmics de la temporada

Víctor Recort

Dilluns, 20 de febrer de 2023 - 05:30

BaLó, alta cuina amb l'estrella Michelin a l'horitzó

BaLó, alta cuina amb l'estrella Michelin a l'horitzó

El restaurant BaLó, reconegut amb el Bib Gourmand de la Guia Michelin 2023, ofereix menús d'alta cuina a preus terrenals

Pep Antoni Roig

Diumenge, 19 de febrer de 2023 - 05:30

Llardons: un mos intens, plaent, saborós i carnal

Llardons: un mos intens, plaent, saborós i carnal

Un excés de colesterol absolutament a bandejar? Agradi més o menys, els llardons formen part de la nostra memòria històrica

Ada Parellada

Diumenge, 19 de febrer de 2023 - 05:30

De reporter de guerra a cuiner amb estrella Michelin: Casa Nova el restaurant més verd del Penedès

De reporter de guerra a cuiner amb estrella Michelin: Casa Nova el restaurant més verd del Penedès

Víctor Antich

Dissabte, 18 de febrer de 2023 - 05:30

Quan el peix català paga plats trencats: l’altra cara del salmó de piscifactoria

Quan el peix català paga plats trencats: l’altra cara del salmó de piscifactoria

El país viu un procés d'aculturització alimentària i davant d'això alguns culpen a l'Estat Espanyol de tots els nostres mals

Joan Carbó Solé

Dimarts, 14 de febrer de 2023 - 05:30

La puta i la Ramoneta a la BCN Wine Week

La puta i la Ramoneta a la BCN Wine Week

La fira sectorial de vi més important de la península Ibèrica, celebrada a Barcelona, ha tancat amb èxit la seva 3a edició

Pep Antoni Roig

Diumenge, 12 de febrer de 2023 - 05:30

La justa mesura: l'immens plaer d'haver-me entaulat amb Espinàs

La justa mesura: l'immens plaer d'haver-me entaulat amb Espinàs

Com la bona cuina, l’articulisme d'Espinàs tenia la precisió i la combinació dels elements adequats: atent al món, a la vida

Ada Parellada

Diumenge, 12 de febrer de 2023 - 05:30

L’Ambassade de Llívia, una ambaixada de la bona gastronomia

L’Ambassade de Llívia, una ambaixada de la bona gastronomia

L’Albert fa cuina transfronterera perquè utilitza un producte francès amb una tècnica catalana i viceversa

Víctor Antich

Dissabte, 11 de febrer de 2023 - 05:30

Compartir taula amb un imbècil

Compartir taula amb un imbècil

Entaular-te amb algú, no li diguem idiota, però sí amb diversitat d’enteniment, és un tràngol pel qual tots hem passat

Víctor Recort

Dijous, 9 de febrer de 2023 - 05:30

Vandalisme, incendiaris i ferrallers? Prou d'escampar mentides sobre Detroit

Vandalisme, incendiaris i ferrallers? Prou d'escampar mentides sobre Detroit

Tornem a parlar bé de Detroit, una ciutat amb una diversitat culinària impressionant que fa néixer cuines on hi havia runes

Alba Sunyer

Dimecres, 8 de febrer de 2023 - 05:30

Teoria poètica de la Nutella

Teoria poètica de la Nutella

L'origen de la crema de cacau i avellanes més famosa del món és tan curiós com la famosa rivalitat entre Nutella i Nocilla

Pep Antoni Roig

Diumenge, 5 de febrer de 2023 - 05:30

Contra la cuina asèptica, una arenga: llarga vida als menuts!

Contra la cuina asèptica, una arenga: llarga vida als menuts!

Els detractors dels menuts diuen que no són saludables, quan en realitat són rics en proteïna de gran qualitat

Ada Parellada

Diumenge, 5 de febrer de 2023 - 05:30

Quirat: el restaurant del Poble-sec on Víctor Torres fa xalar tot Barcelona

Quirat: el restaurant del Poble-sec on Víctor Torres fa xalar tot Barcelona

El Quirat fa un any que ha obert portes de la mà de Víctor Torres, xef del restaurant Les Magnòlies amb una estrella Michelin

Víctor Antich

Dissabte, 4 de febrer de 2023 - 05:30

Cuinar creps per a un altre és lliurar-li el teu temps a força de desaparèixer

Cuinar creps per a un altre és lliurar-li el teu temps a força de desaparèixer

Hi ha plats on l’absència de qui els signa és, si es vol que tot sigui a lloc, intrínseca. Les creps en són un.

Víctor Recort

Dijous, 2 de febrer de 2023 - 05:30

Un assassinat a la vermuteria més històrica de Barcelona

Un assassinat a la vermuteria més històrica de Barcelona

El Grill Room Bar Thonet és l'actual restaurant on s'ubicava el petit Torino, al Gòtic, on l'any 1925 va produir-se un crim

Pep Antoni Roig

Diumenge, 29 de gener de 2023 - 05:30

S'ha acabat el bròquil: allò que tots els restauradors comentem en veu baixa

S'ha acabat el bròquil: allò que tots els restauradors comentem en veu baixa

Recordo que el meu avi deia que l’únic mal client és aquell que va al restaurant del davant

Ada Parellada

Diumenge, 29 de gener de 2023 - 05:30