La cocteleria Boadas, ubicada al carrer Tallers amb la Rambla, és la més antiga de tot Espanya, i el local manté l’essència dels locals de l’època.


Miquel Boadas va néixer a Cuba el 1895, era parent del fundador del mític local de l’Havana, La Floridita, on va conèixer l’ofici. Quan arriba a Barcelona comença a treballar al bar Canaletes i el 1933 acaba muntant el Boadas Cocktails. Boadas era un visionari i anava a les ràdios i diaris a fer entrevistes de promoció. Es diu que va ser amic d’Ernest Hemigway, que era client del local juntament amb Joan Miró, Xavier Cugat, García Lorca i DalíMaría Dolores Boadas, filla del Miquel, va dirigir el negoci fins fa pocs anys.  

Boadas2

Cocteleria Boadas 


Doncs bé, Boadas ha decidit no obrir als matins a causa del poc moviment de les cocteleres tot i ser en una zona privilegiada per a aquest negoci, ja que això dels combinats fa més per a la parròquia americana o anglesa.


A Catalunya, abans de dinar no tenim costum de prendre un negroni o un dry Martini. A ca nostra, la poca gent que fa el vermut en dia laborable acostuma a prendre una canya de cervesa o un got de vi. La cosa canvia en cap de setmana, però no en varietat sinó en quantitat, és a dir, la gent fa uns vins o unes canyes, i algun excèntric, un vermut, però de còctel no en pren ningú.

Boadas3

Cocteleria Boadas


Cal dir que el preu mitjà d’un dry martini, un negroni, un daiquiri o un gimlet ronda els 14 €, i clar, no totes les butxaques estan preparades per a un còctel abans de dinar.


Recordo abans del 92, era assidu del Gimlet del carrer del Rec. El local era petit i s’omplia de seguida de gent i de fum mentre ens empassàvem gimlets a dojo. El gimlet, com molts sabeu, era la beguda preferida de Phillip Marlowe, detectiu creat per Raymond Chandler i interpretat a The Big Sleep per Humphrey Bogart.

Boadas 4

María Dolores Boadas


Ara la Cocteleria Boadas s'assembla molt a la cocteleria original del 1933, amb la barra de fusta, els seients o els miralls, però alerta, si voleu fer un gimlet, hi haureu d'anar a partir de les sis de la tarda.