El president de l'Iran, Ebrahim Raisi, ha patit un accident d'helicòpter aquest diumenge i es desconeix quin és el seu estat. L'aeronau ha hagut de fer un "aterratge forçós" al nord-oest del país, segons ha confirmat el ministre de l'Interior del país, Ahmad Vahidi, en declaracions recollides per l'agència semioficial Mehr. Ha explicat que a causa d'una boira densa l'helicòpter s'ha vist obligat a descendir i ha hagut d'efectuar un aterratge d'emergència. Segons detalla l'agència de notícies IRNA, la tripulació hauria alertat de l'accident, i una cinquantena d'equips de rescat s'han desplaçat al lloc indicat. Després de nou hores desaparegut, l'exèrcit iranià ha assegurat que ja coneix la posició "exacte" de l'helicòpter gràcies a un senyal del mòbil d'un dels tripulants. Segons detalla l'agència de notícies, les condicions meteorològiques són complicades, i es preveu que l'operació de cerca —que s'està fent únicament per via terrestre— s'allargui. "Cal tenir en compte que la zona és complicada i és difícil establir comunicació", ha dit Vahidi, sense donar més detalls. 

Raisi tornava després de fer un viatge a l'Azerbaidjan, on aquest diumenge havia inaugurat, juntament amb el president d'aquest país, Ilham Alíev, una presa hidràulica situada just a la frontera. L'helicòpter on viatjava el president formava part d'una comitiva formada per tres aeronaus, i els altres dos, on viatjaven ministres i altres autoritats iranianes haurien aconseguit arribar sense problemes al destí, segons l'agència de notícies Tasnim. Raisi estaria acompanyat pel ministre d'Exteriors Hossein Amir-Abdollahian i l'aiatol·là Seyyed Mohammad Ali Ale-Hashem.

Mitjans locals han compartit un vídeo on es veu els equips de rescat, que caminen per una zona muntanyosa amb una important boira, que redueix considerablement la visibilitat. 

L'aiatol·là Khamenei crida a la calma

El líder suprem de l'Iran, Ali Khamenei, ha cridat a la calma després d'hores de cerques infructuoses de l'helicòpter accidentat. "El poble de l'Iran no s'ha de preocupar, no hi haurà interrupcions en les funcions del país", ha afirmat Khamenei en una trobada amb les famílies dels membres de la Guàrdia Revolucionària a Teheran, segons ha recollit l'agència IRNA. El líder suprem iranià ha demanat pregar per la salut del president i dels seus acompanyants. "Esperem que Déu Totpoderós torni el respectat i honorable president i els seus companys als braços de la nació. Tothom hauria de pregar per la salut d'aquest grup de servidors", ha dit. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!