La manifestació de la Diada 2022 a Barcelona, el plat fort de les activitats per l'11 de setembre, s'apropa. L'ANC (l'Assemblea Nacional Catalana) ja comença a donar els primers detalls sobre la mobilització que enguany té com a lema: "Tornem-hi per vèncer: independència".

Quan es farà la manifestació de l'11 de setembre (Diada 2022)? A quina hora? Què se sap sobre el recorregut i els seus trams? Tornaran les inscripcions? Hi haurà concerts aquest any? I què hi ha de la Grossa de la Diada 2022? I jornada de portes obertes als museus? Com serà la samarreta de l'ANC? Perquè no et perdis cap informació, des d'ElNacional.cat anirem actualitzant aquesta guia de la Diada de Catalunya 2022 durant les pròximes setmanes perquè estiguis sempre informat.

Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: L'horari de sempre

El tret de sortida de la manifestació de l'11 de setembre per la Diada 2022 tornaren a ser les 17.14 h. És un enllaç simbòlic a l'11 de setembre de 1714, quan es va produir l'assalt a Barcelona per part de les tropes borbòniques de Felip V. 

Recorregut de la manifestació de la Diada de Catalunya 2022

L'ANC ja ha confirmat quin serà el recorregut de la manifestació per al pròxim 11 de setembre (Diada 2022). A partir de les 17.14 h, la mobilització començarà des de Plaça Espanya, desembocarà a Colom, se seguirà fins a Estació de França per l'avinguda del Marquès de l'Argentera. Allà, a Estació de França, tindrà lloc l'acte polític principal de la mobilització.

Aquí tens el mapa del recorregut de l'11-S 2022:

mapa manifestacio anc diada 2022 11 setembre barcelona
Mapa del recorregut de la manifestació per la Diada 2022 de l'11 de setembre

Com arribar a la Diada de Barcelona? Abonaments de Renfe gratis

Viatjaràs a Barcelona per celebrar la Diada de l'11 de Setembre? Si el teu pla és agafar la Renfe, l'estació de tren més propera és la de Barcelona-Sants. Plaça Espanya és a uns 900 metres; arribes en uns minuts anant pel Carrer de Tarragona.

Ah! Un recordatori important: a partir de l'1 de setembre i fins al 31 de desembre del 2022, els abonaments de Renfe (Rodalies i Mitja Distància) seran 100% gratuïts. Així que es podria dir que, si només has d'agafar la Renfe per arribar a Barcelona, ​​tindràs el transport públic 100% gratuït per arribar als actes de la Diada 2022. Només hauràs de recórrer a un dels abonaments de Renfe que formen part d'aquesta ajuda temporal.

Si agafaràs el metro, les línies més properes són L3 i L1 (parada Espanya), L2 i L3 (parada Paral·lel) i L3 (parada Poble-sec). I si agafaràs els FGC, la teva parada és la de Plaça Espanya.

I les inscripcions per la Diada 2022? 

Encara no s'ha confirmat, no obstant això, és molt possible que, una vegada l'ANC confirmi els trams per la Diada de Catalunya 2022, es posi online el formulari d'inscripció per escollir i apuntar-te a un tram en concret. En anteriors anys es podien fer inscripcions grupals.

La Grossa de la Diada 2022: Premis i on comprar

Hi haurà una Grossa especial per a la Diada 2022 amb un primer premi excepcional de 2.000.000 milions d'euros. El segon premi serà de 20.000 € i el tercer de 10.000 €. Hi haurà altres premis menors per als bitllets amb terminacions del número guanyador o el nombre dels quals sigui l'anterior o posterior al guanyador.

En cas que vulguis comprar un bitllet de la Grossa de la Diada 2022, tens diverses opcions. La més ràpida és comprar un bitllet online des de la pàgina oficial de La Grossa. Una altra opció és anar a un punt de venda habitual de la xarxa de Loteries de Catalunya. Finalment, pots recórrer als locals de la xarxa de distribució complementària (majorment supermercats).

💰 La Grossa de la Diada 2022: així serà el sorteig especial de l'11 de setembre

Samarreta de la Diada 2022 de l'ANC

Enguany, la samarreta de la Diada de Catalunya 2022 que ha preparat l'Assemblea Nacional Catalana serà negra, amb text blanc; aquests colors simbolitzen la coneguda bandera negra catalana. Una estelada cobreix diagonalment la part frontal, on es pot llegir el lema d'aquest any: "Tornem-hi per vèncer: independència"

A l'esquerra de la samarreta hi apareixen les sigles 11-S (es a dir, l'11 de setembre) i 1-0, en reivindicació al referèndum de l'1 d'octubre. Al cap i a la fi, el lema de la Diada d'enguany té com a objectiu enfortir l'independentisme. "Sentim les pessigolles d'un canvi de cicle", va assegurar la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, a la presentació oficial de la samarreta.

Presentació samarreta Diada 11 S ANC  Carlos Baglieto
Presentació de la samarreta de la Diada 11-S | FOTO: Carlos Baglieto

Sobre el lema de la Diada de Catalunya 2022

T'ha cridat l'atenció el lema "Tornem-hi per vèncer: independència"? El seu objectiu és molt evident: "Hem de ser obedients al mandat de l'1 d'octubre", va defensar Jordi Pesarrodona durant la presentació de la samarreta. "Aquesta Diada ha de ser per tornat a sortir al carrer, amb fermesa i sense violència. Ja n'hi ha prou i anem per totes".

"Durant molts anys de lluita, l'Assemblea sempre ha estat ferma, mantenint la flama i la lluita de la independència", va afegir la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana. "Portem moltes votacions, moltes eleccions amb majories, les darreres amb un 52%, però que no semblen servir per tenir un projecte clar d'independència ni posar-la sobre la taula", ha lamentat. "Farem que la independència torni a ser al centre del debat polític, i si no ho fan els partits, ho executarem nosaltres".

La Diada 2022 més cultural: concerts, portes obertes...

La Diada és una reivindicació de la nació catalana, i això inclou també la cultura. Si t'interessa celebrar aquest vessant, recorda que és habitual que certs museus i edificis històrics de Barcelona facin jornada de portes obertes. Enguany encara no s'ha confirmat res al respecte, però, perquè et facis una idea, el 2021 hi va haver entrada gratuïta al MNAC, al Museu d'Arqueologia i Museu d'Història de Catalunya...

Quant als concerts, la part més musical de la Diada de l'11-S, no hi va haver el 2021 degut a la covid. Hi haurà concerts el 2022? Si la situació epidèmica no empitjora, el raonable és que sí. Esperem, d'aquí a poc, poder donar-te més detalls sobre qui actuarà per l'11 de Setembre a Barcelona, amb horaris i llocs inclosos.