Penses anar a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona convocada per l'ANC (Assemblea Nacional de Catalunya)? Hi ha tants detalls sobre el plat fort de la Diada 2022 de Catalunya que és possible que se t'hagin escapat molts.

🔴 La Diada 2022, EN DIRECTE | Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona

A quina hora comença la manifestació de l'11 de setembre (Diada 2022)? On? Quin tram et pertoca? On es produiran els actes centrals? I els concerts? Però això no és tot: hi ha molts elements relacionats amb la mobilització i la Diada que també has de conèixer. Què se sap de la Grossa de la Diada 2022? Hi ha jornada de portes obertes als museus? Vols idees per desitjar una Bona Diada 2022? Quin temps farà aquest 11 de setembre? Responem tots els dubtes, i molts més, en aquesta guia per a la Diada 2022.

Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: l'horari de sempre

El tret de sortida de la manifestació de l'11 de setembre per la Diada 2022, organitzada per l'ANC (Assemblea Nacional Catalana) tornaren a ser les 17.14 h. És un enllaç simbòlic a l'11 de setembre de 1714, quan es va produir l'assalt a Barcelona per part de les tropes borbòniques de Felip V. 

Recorregut de la manifestació de la Diada de Catalunya 2022

L'ANC ja ha confirmat quin serà el recorregut de la manifestació per al pròxim 11 de setembre (Diada 2022). A partir de les 17.14 h, la mobilització començarà des d'Avinguda Paral·lel, prop de Plaça Espanya, desembocarà a Colom, se seguirà fins a Estació de França (passant pel Moll de la Fusta, el passeig Isabel II i l'avinguda del Marquès de l'Argentera). Allà, a Estació de França, tindrà lloc l'acte polític principal de la mobilització.

Tot i això, i com en anys anteriors, l'ANC ha dividit l'inici de la manifestació de Barcelona en trams. 10 en total. Aquests trams abasten pràcticament tot Paral·lel fins a gairebé arribar a Colom. Si decidiu seguir les indicacions de l'ANC, i anar al tram que us correspon, el vostre inici de la manifestació serà diferent. Teniu més informació en un altre apartat d'aquesta guia.

L'ANC ha recomanat arribar a les 16.30 hores per trobar el teu tram. A més, es recomana portar aigua, fruita i calçat còmode. I des d'aquí recomanem el mateix, ja que tot apunta que farà molta calor aquest 11 de setembre. Porta el mòbil carregat per si algú es perd i cal comunicar-s'hi i sobretot vés amb compte dels més petits. Ah, i si vols estar a l'última sobre el que passa a la manifestació, pots seguir el progrés en directe des d'ElNacional.cat.

Aquí tens el mapa del recorregut de l'11-S 2022. Inclou els trams:

mapa manifestacio anc diada 2022 11 setembre barcelona
Mapa del recorregut de la manifestació per la Diada 2022 de l'11 de setembre

Els trams del recorregut de la manifestació per la Diada 2022

Aquest any, la manifestació de l'11-S a Barcelona tindrà 10 trams. Aquí tens la distribució per saber quina és la que et correspon:

  • Tram 1: el punt de trobada és l'avinguda Paral·lel, entre els carrers del Portal de Santa Madrona i Palaudàries i el carrer de Carrera. Les assemblees emissores són: Catalunya Nord, Països Catalans i Catalunya Exterior. Les assemblees d'acollida són: Ciutat Vella i Barceloneta.
  • Tram 2: el punt de trobada és l'avinguda Paral·lel, entre el carrer de Sant Bertran i el passatge Canadenca i els carrers del Portal de Santa Madrona i Palaudàries. Les assemblees emissores són: Alta Ribagorça, Vall d’Aran, Cerdanya, Pallars i Vallès Oriental. Les assemblees d'acollida són: Badalona, ​​Sant Adrià i Santa Coloma de Gramenet.
  • Tram 3: el seu punt de trobada és l'avinguda del Paral·lel, entre el carrer Nou de la Rambla i el passatge de la Canadenca i el carrer de Sant Bertran. Les assemblees emissores són: Osona, Ripollès, Anoia, Solsonès, Bages, Berguedà i Moianès. La Gràcia és la d'acollida.
  • Tram 4: el punt de trobada és l'avinguda Paral·lel, entre la Ronda Sant Pau i el carrer de Fontrodona i el carrer Nou de la Rambla. Les assemblees emissores són: Baix Llobregat, Segrià, Noguera, Garrigues, Pla d’Urgell, Urgell i Segarra. Les assemblees d'acollida són: Sagrada Família i Sant Martí.
  • Tram 5: el punt de trobada és l'avinguda Paral·lel, entre el carrer Comte Borrell i la Ronda de Sant Pau i el carrer de Fontrodona. Les assemblees emissores són: Garraf, Penedès, Baix Camp i Priorat. Les assemblees d'acollida són: Sarrià-Sant Gervasi i Horta-Guinardó
  • Tram 6: el punt de trobada és l'avinguda Paral·lel, entre els carrers de Viladomat i Blasco Garay i el carrer de Comte Borrell. L'assemblea emissora és el Maresme. Les assemblees d'acollida són Sant Andreu i Nou Barris.
  • Tram 7: el punt de trobada és l'avinguda Paral·lel, entre els carrers de Calàbria i Concòrdia i els carrers de Viladomat i Blasco Garay. Les assemblees emissores són: Gironès, Selva, Garrotxa i Pla de l’Estany. Les assemblees d'acollida són: Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni.
  • Tram 8: el punt de trobada és l'avinguda Paral·lel, entre el carrer de Teodor Bonaplata i els carrers de Calàbria i Concòrdia. L'assemblea emissora és l'Empordà. Les assemblees d'acollida són: Dreta de l’Eixample i Fort Pienc.
  • Tram 9: el punt de trobada és l'avinguda Paral·lel, entre el carrer de Vallhonrat i el carrer Teodor Bonaplata. Les assemblees emissores són: Alt Camp, Conca de Barberà, Tarragonès, Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre. Les assemblees d'acollida són: Poble Sec i Sants-Montjuïc.
  • Tram 10: el punt de trobada és l'avinguda Paral·lel, entre el carrer de Tamarit i el carrer de Viladomat. L'assemblea emissora és el Vallès Occidental. Les assemblees d'acollida són: Hospitalet de Llobregat i les Corts.

❓ Què és la Diada de Catalunya? Què se celebra? Origen i significat

🥮 5 llocs on comprar un pastís de la Diada de Catalunya (o un gelat) per celebrar l'11 de setembre

Acte central de l'ANC per la Diada 2022

Com ja s'ha comentat en altres seccions, la manifestació culmina a l'escenari davant de l'Estació de França. Allí tindran lloc tots els discursos polítics principals. Ara com ara se sap que hi intervindran membres de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència. S'espera que l'acte central comenci a les 18.30 i que acabi a les 19.30 h.

Altres actes a tindre en compte:

  • 9:00 h - Ofrena floral al monument a Rafael Casanova a Barcelona
  • 12.00 h - Acte d'Òmnium Cultural a Arc de Triomf
  • 16.00 h – Acte d'ERC per a la Diada 2022 a Bruc amb ronda Sant Pere. S'espera la presència d'Aragonès, Junqueras, Rovira i Maragall.
  • 18.30 h - Manifestació de l'esquerra independentista a la plaça d'Urquinaona
  • 22.00 h - Acte institucional de la Diada a les torres Puig i Cadafalch a Montjuïc

Com arribar a la Diada de Barcelona?

Viatjaràs a Barcelona per celebrar la Diada de l'11 de Setembre? Si el teu pla és agafar la Renfe, l'estació de tren més propera és la de Barcelona-Sants. Avinguda Paral·lel es troba a uns 900 metres; arribes en uns minuts anant pel Carrer de Tarragona i creuant Plaça Espanya. En una estoneta arribaràs a la "cua" del inici de la manifestació.

Si el teu pla és dirigir-te als primers trams o a la capçalera de la manifestació (cap al final de Paral·lel), hauràs de caminar una estona més per Paral·lel o agafar la línia 3 del metro de Barcelona i baixar-te a la parada Paral·lel.

Ah! Un recordatori important: a partir de l'1 de setembre i fins al 31 de desembre del 2022, els abonaments de Renfe (Rodalies i Mitja Distància) seran 100% gratuïts. Així que es podria dir que, si només has d'agafar la Renfe per arribar a Barcelona, ​​tindràs el transport públic 100% gratuït per arribar als actes de la Diada 2022. Només hauràs de recórrer a un dels abonaments de Renfe que formen part d'aquesta ajuda temporal.

Si agafaràs el metro, les línies més properes a la cua de la manifestació són L3 i L1 (parada Espanya) i L3 (parada Poble-sec). En canvi, si el teu pla és dirigir-te als primers trams de la manifestació, o a la capçalera, les parades més properes són Paral·lel (L2, L3) i Drassanes (L3). I si agafaràs els FGC, la teva parada és la de Plaça Espanya.

Als enllaços de continuació tens més informacions sobre el transport públic, com els horaris. També t'hi incloem els horaris dels supermercats que estaran oberts aquest 11 de setembre.

🚇 Com arribar a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona per la Diada 2022 en transport públic

🚆 Horari del metro de Barcelona per la Diada 2022 (i mapa de possibles afectacions i incidències)

🛒 Horaris dels supermercats oberts l'11 de setembre: Mercadona, Aldi, Lidl, Carrefour...

I les inscripcions per la Diada 2022? 

L'ANC ha confirmat que no caldrà inscriure's aquest any per participar en el recorregut de la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona. El que sí que es recomana és dirigir-te al tram del recorregut corresponent al teu municipi de procedència. Pots consultar ràpidament aquest tema a la web oficial de la Diada 2022.

Cartell oficial de la Diada 2022 (o, més ben dit, cartells)

La Generalitat ja ha presentat aquest dijous les tres imatges institucionals de la Diada Nacional de Catalunya per a aquest 11 de setembre del 2022. Sí, has llegit bé: imatges. La gran novetat d'aquest any és que hi haurà tres cartells en lloc d'un de sol. Tots ells per això tenen elements en comú: un format senzill i auster i un rerefons de color groc juntament amb lletres vermelles per simbolitzar la senyera catalana.

Pel que fa als missatges, cada cartell té el seu, pren nota: "Parla ben clar, que el mot és teu!", "Trepitja ferm, que el lloc és teu!", "Respira fort, que l'aire és teu!". No són frases aleatòries sinó que formen part del poema 'Endavant' de Joana Raspall, escriptora catalana que va morir fa 9 anys. L'objectiu de fer servir tres dels seus versos és reivindicar la seva figura.

🟡 🔴 El cartell de la Diada 2022 recupera el groc i vermell amb tres versos d’un poema

Cartell Diada 2022   presentació Montse Giralt
Cartell Diada 2022 "Respira fort, que l'aire és teu!"
Cartell Diada 2022   presentació Montse Giralt
Cartell Diada 2022 "Trepitja ferm, que el lloc és teu!"
Cartell Diada 2022   presentació Montse Giralt
Cartell Diada 2022 "Parla ben clar, que el mot és teu"

Mobilitzacions de l'esquerra independentista per a la Diada 2022

La Taula de l'Esquerra Independentista va anunciar a finals d'agost que organitzarà diverses mobilitzacions i actes per tot Catalunya amb motiu de la Diada 2022. L'anunci el va fer la portaveu d'Arran, Marina Gispert: "És per això que fem una crida a organitzar-nos en tots els fronts, també l'11 de setembre, per recuperar els carrers. Fem de la Diada un nou espai de trobada i de lluita".

A l'acte de la presentació d'aquests actes també hi va haver representants de la CUP (amb el diputat Carlos Riera), Alerta Solidària, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Endavant OSAN.

📅 L'esquerra independentista anuncia mobilitzacions per la Diada 2022 per “recuperar els carrers”

En concret, es van anunciar 4 grans mobilitzacions per a l'11 de setembre: a Barcelona, ​​Lleida, Girona i Reus.

  • Barcelona: la protesta a la capital tindrà lloc a les 18.30 ha la plaça Urquinaona, amb un acte polític posterior davant del Born. Al matí també s'assistirà a la concentració per l'assassinat del jove comunista Gustau Muñoz.
  • Lleida: la manifestació tindrà lloc a les 12 del migdia a la plaça de la Paeria.
  • Girona: la mobilització començarà a les 17 ha l'avinguda Ramon Folch.
  • Reus: la protesta a Reus serà a les 19.30 h al Mercat Central.

Acte institucional i ofrena floral de la Diada 2022

L'acte institucional de la Diada 2022 per part de la Generalitat de Catalunya es farà el mateix dia 11 de setembre, a les 22 h, a les torres Puig i Cadafalch de Montjuïc. Es retransmetrà en directe per TV3. Com cada any, aquest acte té com a objectiu destacar els valors, la cultura i la identitat de Catalunya.

En concret, el fil conductor de l'acte institucional serà descriure els actes més rellevants de la història de Catalunya, començant per l'emblemàtic any 1714, només que es posarà especial èmfasi en totes les tasques que van efectuar les dones durant tots aquests segles i que, per desgràcia, van quedar minimitzades o, directament, invisibilitzades.

Pel que fa a l'ofrena floral del Govern davant del monument de Rafael de Casanova, a Barcelona, ​​tampoc no hi haurà sorpreses aquest any: es produirà durant la mateixa Diada 2022. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, abanderarà aquest acte. Tens més informació sobre tots els actes a l'enllaç de més avall.

📄 Tots els actes de la Diada 2022: el discurs del President, l'acte institucional, l'ofrena floral...

La Grossa de la Diada 2022: Premis i on comprar

Hi haurà una Grossa especial per a la Diada 2022 amb un primer premi excepcional de 2.000.000 milions d'euros. El segon premi serà de 20.000 € i el tercer de 10.000 €. Hi haurà altres premis menors per als bitllets amb terminacions del número guanyador o el nombre dels quals sigui l'anterior o posterior al guanyador.

En cas que vulguis comprar un bitllet de la Grossa de la Diada 2022, tens diverses opcions. La més ràpida és comprar un bitllet online des de la pàgina oficial de La Grossa. Una altra opció és anar a un punt de venda habitual de la xarxa de Loteries de Catalunya. Finalment, pots recórrer als locals de la xarxa de distribució complementària (majorment supermercats).

💰 La Grossa de la Diada 2022: així serà el sorteig especial de l'11 de setembre

Samarreta de la Diada 2022 de l'ANC

Enguany, la samarreta de la Diada de Catalunya 2022 que ha preparat l'Assemblea Nacional Catalana serà negra, amb text blanc; aquests colors simbolitzen la coneguda bandera negra catalana. Una estelada cobreix diagonalment la part frontal, on es pot llegir el lema d'aquest any: "Tornem-hi per vèncer: independència"

A l'esquerra de la samarreta hi apareixen les sigles 11-S (es a dir, l'11 de setembre) i 1-0, en reivindicació al referèndum de l'1 d'octubre. Al cap i a la fi, el lema de la Diada d'enguany té com a objectiu enfortir l'independentisme. "Sentim les pessigolles d'un canvi de cicle", va assegurar la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, a la presentació oficial de la samarreta.

Presentació samarreta Diada 11 S ANC  Carlos Baglieto
Presentació de la samarreta de la Diada 11-S | FOTO: Carlos Baglieto

Sobre el lema de la Diada de Catalunya 2022

T'ha cridat l'atenció el lema "Tornem-hi per vèncer: independència"? El seu objectiu és molt evident: "Hem de ser obedients al mandat de l'1 d'octubre", va defensar Jordi Pesarrodona durant la presentació de la samarreta. "Aquesta Diada ha de ser per tornat a sortir al carrer, amb fermesa i sense violència. Ja n'hi ha prou i anem per totes".

"Durant molts anys de lluita, l'Assemblea sempre ha estat ferma, mantenint la flama i la lluita de la independència", va afegir la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana. "Portem moltes votacions, moltes eleccions amb majories, les darreres amb un 52%, però que no semblen servir per tenir un projecte clar d'independència ni posar-la sobre la taula", ha lamentat. "Farem que la independència torni a ser al centre del debat polític, i si no ho fan els partits, ho executarem nosaltres".

📱 Feliç Diada de Catalunya 2022! 50 frases per felicitar per WhatsApp l'11 de setembre

Concerts per la Diada 2022 i portes obertes: un 11 de setembre més cultural

La Diada és una reivindicació de la nació catalana, i això inclou també la cultura. Si t'interessa celebrar aquest vessant, recorda que és habitual que certs museus i edificis històrics de Barcelona facin jornada de portes obertes. Enguany encara no s'ha confirmat res al respecte, però, perquè et facis una idea, el 2021 hi va haver entrada gratuïta al MNAC, al Museu d'Arqueologia i Museu d'Història de Catalunya...

Quant als concerts, la part més musical de la Diada de l'11-S, no hi va haver el 2021 degut a la covid. Hi haurà concerts el 2022? Doncs sí, ja tenim algunes actuacions confirmades. Pots trobar més informació sobre la programació de concerts per la Diada 2022 a l'enllaç d'avall:

🎵 Concerts de la Diada 2022: tot el programa de l'11 de setembre a Barcelona

Quin temps farà durant la Diada 2022?

Hauràs de portar paraigües per a la Diada Nacional de Catalunya? O potser haureu d'anar amb moltes ampolles d'aigua a causa de la calor que farà? T'ho expliquem tot amb luxe de detalls a la nostra previsió meteorològica per a l'11 de setembre. Tingues en compte que aquesta previsió no només abasta Barcelona, ​​sinó que inclou Tarragona, Lleida i Girona.

☀️ Temps per la Diada 2022: la previsió meteorològica a Catalunya per a l'11 de setembre

Bona Diada 2022! Felicita l'11 de setembre als teus éssers estimats

Et ve de gust felicitar l'11 de setembre als vostres familiars, parella, amics...? Desig concedit: als dos enllaços de sota t'hem recopilat un munt d'idees xules i interessants per desitjar una bona o feliç Diada 2022 per WhatsApp o apps similars. En concret, us hem reunit un munt de frases i els GIF més divertits.

📱 Feliç Diada de Catalunya 2022! 50 frases per felicitar per WhatsApp l'11 de setembre

😀 Bona Diada 2022! Els millors GIF per desitjar un feliç 11 de setembre

I després de la Diada 2022? Concentració a Barcelona per a l'1 d'octubre

L'ANC i la resta d'organitzacions darrere de la Diada 2022 van explicar al seu moment que l'11 de setembre seria l'inici d'un moviment per lluitar per l'independentisme que seguiria l'1 d'octubre del 2022. Doncs bé, ja se saben les primeres dades sobre això.

Per començar, el Consell per la República convida la ciutadania a fer una concentració el dia previ: el divendres 30 de setembre es planeja fer una mobilització nocturna a aquells centres d'educació on, durant l'1-O, es va produir "violència policial" .

L'endemà, 1 d'octubre, es farà una concentració a Barcelona a les 17.00 ha Arco de Triomf, a Barcelona. El Consell per la República ha convidat representants de l'ANC, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), el sindicat Intersindical-CSC i la Cambra de Comerç de Barcelona perquè hi facin intervencions.

🚶 Manifestació de l'1 d'octubre 2022: tots els actes i el que se sap fins ara

A més, s'ha confirmat un discurs de Carles Puigemont, per via telemàtica, en qualitat de president del Consell per la República (i com a president de la Generalitat aquell 1 d'octubre del 2017).