El cap de setmana ha començat sense gaires complicacions, només amb algun ruixat de tarda a punts de la província de Girona. Després de passar un dissabte amb moltíssima xafogor als pobles i ciutats de platja, es visualitza un canvi important de temps per la setmana vinent, però, de moment, haurem de suportar la calor uns dies més: diumenge encara no afluixa. Els pròxims dies es preveuen ruixats que afectaran molts punts del territori, i fins i tot, podrien ser intensos i tornaran a deixar pedra i calamarsa. Però, plourà l'11 de Setembre? Quin serà el temps pel festiu de la Diada 2022? Us expliquem tots els detalls de la previsió del temps per aquest diumenge i quins dies plourà la setmana vinent a continuació. No us perdeu tots els matissos al següent vídeo:

 

🟡 Temps per la Diada 2022: la previsió meteorològica a Catalunya per a l'11 de Setembre

1️⃣1️⃣ Diada 2022: Com serà? Tot el que se sap de la manifestació de l'11 de setembre

Com serà el temps a Catalunya durant la Diada 2022?

Tot i que la situació meteorològica es complica els pròxims dies, aquest cap de setmana encara aguantarà amb bon temps. La Diada de l'11 de Setembre arrancarà tranquil·la i la manifestació es podrà organitzar sense problemes, però a tota la zona de costa, especialment entre el Maresme, Barcelona i la Costa Daurada, apareixeran molts núvols baixos des de primera hora del matí. La boirina també farà acte de presència a punts d'interior, com Vic, però aquí desapareixerà ràpidament quan el sol comenci a escalfar. A totes aquestes comarques del litoral, on els núvols seran més abundants, poden deixar escapar alguna gota fins al migdia, però els ruixats més intensos es quedaran mar endins i seran gotellades que quasi ni es notaran.

Això sí: quan s'evaporin faran que la sensació de xafogor encara s'incrementi més a totes aquestes localitats de platja. El vent anirà entrant des del mar quasi tot el dia, per això la humitat serà molt elevada, amb més del 70% durant la manifestació per l'11 de Setembre de l'ANC a Barcelona i altres ciutats com Blanes o Vilanova i la Geltrú. Tot i que els termòmetres a la costa catalana ballaran entre els 27 i 29ºC, la sensació de xafogor serà de més de 37ºC. L'ambient també serà molt carregat i pesat, amb calor insuportable a Lleida, amb més de 35ºC, Tortosa, amb 32ºC, o fins i tot punts de Girona, amb més de 31ºC. S'enregistraran temperatures màximes de més de 33ºC a la Seu d'Urgell, 30ºC a Vic i 31ºC a Olot.

✊🏻 Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: recorregut de la Diada 2022

Mentre que a les ciutats de platja el cel s'anirà destapant i es podrà gaudir a tots els trams de la manifestació i als concerts, els núvols aniran creixent entre el Pirineu francès i les zones de muntanya de la meitat est de Catalunya. A partir de les 17 h apareixeran els primers ruixats a les comarques del Ripollès i la Garrotxa, que s'aniran desplaçant cap al sud i podrien afectar també punts d'Osona i el Berguedà. Vindran acompanyades de llamps, trons i alguna calamarsada, així que molta precaució si els ruixats apareixen amb activitat elèctrica i amb intensitat en aquesta zona.

S'està a punt de donar un canvi de temps important

Les restes de l'huracà Danielle, convertit en borrasca, fregaran la Península i es col·locaran just a l'oest dilluns vinent. L'aire que ens arribarà a Catalunya serà del mar: vent càlid i humit, per això dilluns fins i tot farà més calor que el cap de setmana. Tot i que dimarts es mantindrà la sensació de xafogor a la costa, la situació farà un gir de 180°: a partir del migdia arribaran ruixats intensos a tot Ponent. Pluja molt benvinguda per lluitar contra la sequera d'aquest 2022, però atenció: pot descarregar molts litres en poca estona. No només caurà aigua, sinó que es tornaran a repetir calamarsades i tronades. Dimecres a primera hora, fins i tot podrien arribar amb més intensitat. Refrescarà i l'ambient serà més agradable, però sembla que serà a finals de setmana quan els termòmetres baixaran amb més ganes.

Ruixats i tempestes el proper dimarts 13 de setembre / ECMWF
Ruixats i tempestes el proper dimarts 13 de setembre / ECMWF