L'Assemblea Nacional Catalana ha explicat quin serà el recorregut de la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona per a la Diada 2022, així com altres detalls de l'11-S d'enguany. L'ANC porta des de 2012 convocant manifestacions i actes per a l'11-S. De totes les seves convocatòries, la més anòmala va ser, evidentment, la del 2020, quan les restriccions a causa de la pandèmia de la Covid-19 van obligar l'ANC a celebrar una manifestació híbrida, entre virtual i semipresencial. I el 2021 les mobilitzacions de l'11 de setembre es van estendre fins a l'aniversari de l'1 d'octubre de 2017. I com serà la manifestació de la Diada 2022? Pren nota.


1️⃣1️⃣ Diada 2022: Com serà? Tot el que se sap de la manifestació de l'11 de setembre
 

👕 Aquesta és la samarreta de l'ANC per a la Diada del 2022

El recorregut de la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona

L'ANC ha confirmat que la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona començarà, a partir de les 17.14 h, des de plaça Espanya i, dirigint-se pel Paral·lel, desembocaran a la plaça de Colom, des d'on seguiran fins a l'Estació de França per l'avinguda Marquès de l'Argentera i acabarà amb la celebració d'un acte polític.

El mapa del recorregut de la manifestació convocada per l'ANC pel proper 11 de setembre, Diada 2022, és el següent:

mapa manifestacio anc diada 2022 11 setembre barcelona
Mapa del recorregut de la manifestació per la Diada 2022 de l'11 de setembre

Un dels objectius de la manifestació de l'11-S, el lema del qual és Tornem-hi per vèncer, és reivindicar la lluita de la independència. "Sentim les pessigolles d'un canvi de cicle", va explicar la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, durant la presentació de la samarreta oficial de la Diada 2022, que fa referència a l'1 d'octubre. "Farem que la independència torni a ser en el centre del debat polític i, si no ho fan els partits, l'executarem nosaltres".

Com arribar a la manifestació de l'11-S? Abonaments de Renfe gratis

Viatjaràs a Barcelona per participar en la manifestació de l'11 de setembre convocada per l'ANC? L'estació de Renfe més propera és la de Barcelona-Sants. Des d'allà, si vas per Carrer de Tarragona, arribaràs a Plaça Espanya en 10 minuts més o menys.

I recorda que, a partir de l'1 de setembre, i fins al 31 de desembre del 2022, els abonaments de Renfe (Rodalies i Mitja Distància) seran 100% gratuïts. Així que ho tindràs més fàcil que mai per participar en els actes de la Diada 2022.

En el cas que visquis a Barcelona (o a prop), les línies de Metro més properes són L3 i L1 (parada Espanya), L2 i L3 (parada Paral·lel) i L3 (parada Poble-sec). Pel que fa als FGC, la parada més propera és la de Plaça Espanya.

Manifestació de l'11-S a Barcelona: i la resta de detalls?

Encara que ara ja saps la dada més important de la manifestació a Barcelona per a la Diada 2022, potser t'han vingut ganes de descobrir la resta de detalls que tindran lloc aquell dia: en què consistirà l'acte polític principal que tindrà lloc al final del recorregut? Hi haurà trams o àrees de concentració com va passar en edicions anteriors? I què hi ha de concerts o altres activitats?

L'ANC, com ja va passar el 2021, va llançant la informació sobre l'11 de setembre a poc a poc. Si vols estar 100% actualitzat sobre això, et recomanem que donis un cop d'ull de tant en tant a la nostra guia sobre la Diada 2022 (guarda-la als Marcadors del teu navegador perquè no se t'oblidi). L'anem actualitzant cada vegada que s'ha confirmat un detall que pot ser-te d'utilitat.