L'esquerra independentista torna al carrer. La portaveu d'Arran, Marina Gispert, ha anunciat aquest dimarts que l'espai polític organitzarà diverses mobilitzacions i actes arreu de Catalunya amb motiu de la Diada 2022 (l'11 de setembre). Una convocatòria que arriba després de dos anys en què la pandèmia ha comportat una important desmobilització. "Esperem que amb els dos anys que no hem pogut sortir com ens agradaria, la gent torni a recuperar les places i també els espais de combat", ha dit Gispert, en nom de la Taula de l'Esquerra Independentista. A l'acte d'avui, a més d'Arran, també hi ha hagut representació de la CUP amb el diputat Carles Riera,  Alerta Solidària, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Endavant OSAN.

1️⃣1️⃣ Diada 2022: Com serà? Tot el que se sap de la manifestació de l'11 de setembre

🗺️ Manifestació 11 de setembre a Barcelona: Recorregut per la Diada 2022

Segons Gispert, el context actual, marcat per la precarietat i l'encariment del cost de la vida a causa de la inflació i els alts preus d'aliments i carburants, evidencia la crisi del sistema capitalista. A més, també constaten que el règim del 78 està intentant falcar-se a través del govern del PSOE i Unidas Podemos per "garantir l'estabilitat de l'Estat". Davant d'això, l'esquerra independentista assegura que guanya força la seva tesi, segons la qual "no hi ha alliberament nacional sense alliberament social", amb una ruptura del sistema econòmic actual que permeti garantir la vida digna de les classes populars. "És per això que fem una crida a organitzar-nos en tots els fronts, també l'11-S, per recuperar els carrers", ha defensat. "Fem de la Diada un nou espai de trobada i de lluita".

Barcelona, Lleida, Girona i Reus

I és que l'espai vol que aquesta jornada permeti recuperar forces a tots aquells que aposten per una ruptura "real" i no negociada amb l'Estat. Amb aquesta base, l'esquerra independentista ha anunciat quatre mobilitzacions a Catalunya l'11-S: a Barcelona, LleidaGirona i Reus. La protesta a la capital tindrà lloc a les 18.30 a la plaça Urquinaona, amb un acte polític posterior davant del Born. Al matí, també assistiran a la concentració per l'assassinat del jove comunista Gustau Muñoz a mans de la policia espanyola. A Lleida, la manifestació tindrà lloc a les 12 del migdia a la plaça de la Paeria; a Girona començarà a les 17h a l'avinguda Ramon Folch; i a Reus serà a les 19.30 al Mercat Central. 

🎵 Concerts de la Diada 2022: tot el programa de l'11 de setembre a Barcelona

Malgrat la desmobilització generada que pateix l'independentisme i els enfrontaments entre les diferents formacions, també dintre de l'executiu català, l'esquerra independentista confia que la situació durant la Diada "sigui la contrària", amb una important mobilització de tot el moviment, especialment d'aquell que busca lligar la ruptura nacional amb l'econòmica. En aquella jornada, i com cada any, ja s'ha organitzat una manifestació que partirà de plaça Espanya a les 17.14h i acabarà a les portes del Parlament amb un acte polític. La CUP participarà també en aquells actes unitaris que no organitza exclusivament l'esquerra independentista.